Prime Minister's Office
‘Tika Utsav’ is beginning of second major war against Corona: PM
Society and people should lead in creating ‘micro containment zones’: PM
We have to move towards zero vaccine wastage: PM
Make targets at personal, social and administration level for ‘Tika Utsav’ and make effort to achieve them: PM
11 APR 2021 10:44AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Narendra Modi has called the ‘Tika Utsav’, vaccination festival, the beginning of second big war against Corona and has emphasized special focus on social hygiene along with personal hygiene. The Utsav started today on the birth anniversary of Mahatma Jyotiba Phule and will continue till the birth anniversary of Babasaheb Ambedkar on April 14th .
In a message on the occasion, the Prime Minister stressed four points with regard to the drive. First, Each One- Vaccinate , meaning those who can’t go themselves for vaccination, such as illiterate and old people, should be assisted.
Second, Each One- Treat One. This involves helping people in getting Corona treatment, who do not have resources or knowledge to get it.
Third, Each One- Save One, meaning I should wear mask and save myself and others. This should be stressed.
Finally, society and people should lead in creating ‘micro containment zones’. Family members and community members should create ‘micro containment zone’, in case of even a single positive case. ‘Micro containment zones’ are a key component of fight against Corona in a densely populated country like India, said the Prime Minister.
The Prime Minister emphasized the need for testing and awareness. He asked that every eligible person should get vaccinated. This should be the primary effort of both the society and the administration, he said.
The Prime Minister insisted that we have to move towards zero vaccine wastage. Optimum utilization of vaccination capacity is a way of increasing our capacity, said the Prime Minister
The Prime Minister said our success will be determined by awareness about ‘micro containment zones’, by not moving out of our homes unnecessarily, vaccination of all eligible persons and how we follow covid appropriate behaviour like wearing masks and other protocols.
The Prime Minister asked to make targets at personal, social and administration level for these four days of ‘Tika Utsav’ and diligently make effort to achieve them. He expressed the hope that with people’s participation. Awareness and responsible behaviour we will succeed in containing Corona once again.
He ended by reminding – Dawai bhi, kadai bhi.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
'টিকা উৎসৱ' হৈছে কৰোনাৰ বিৰুদ্ধে দ্বিতীয় বৃহৎ যুঁজখনৰ আৰম্ভণি: প্ৰধানমন্ত্ৰী
সমাজ আৰু ৰাইজে মাইক্ৰ'ৰিটেনচন জ’ন সৃষ্টিৰ বাবে উদ্যোগ ল'ব লাগিব: প্ৰধানমন্ত্ৰী
আমি ভেকচিনৰ শুন্য অপচয়ৰ দিশে আগবাঢ়িব লাগিব: প্ৰধানমন্ত্ৰী
ব্যক্তিগত, সামাজিক আৰু প্ৰশাসনিক পৰ্যায়ত 'টিকা উৎসৱ'ৰ লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰক আৰু সেইবোৰ পূৰণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক: প্ৰধানমন্ত্ৰী
11 APR 2021 10:44AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে 'টিকা উৎসৱ' বা টিকাকৰণ উৎসৱক কৰোনাৰ বিৰুদ্ধে দ্বিতীয় বৃহৎ যুঁজ বুলি অভিহিত কৰাৰ লগতে ব্যক্তিগত পৰিচ্ছন্নতাৰ লগতে সামাজিক পৰিচ্ছন্নতাৰ ওপৰত বিশেষ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। এই উৎসৱ আজি মহাত্মা জ্যোতিবা ফুলেৰ জন্ম জয়ন্তীত আৰম্ভ হৈছে আৰু অহা ১৪ এপ্ৰিলত বাবাচাহেব আম্বেদকাৰৰ জন্ম জয়ন্তীলৈকে এয়া চলি থাকিব।
এই উপলক্ষে এক বাৰ্তাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই অভিযানত চাৰিটা বিষয়ৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
প্ৰথমতে, প্ৰতিগৰাকী লোককে ভেকচিন প্ৰদান কৰিব লাগে, অৰ্থাৎ, যিসকলে নিজকে টিকাকৰণ কৰিবলৈ যাব নোৱাৰে, যেনে নিৰক্ষৰ আৰু বৃদ্ধ লোকসকল, তেওঁলোকক সহায় কৰিব লাগে।
দ্বিতীয়তে, ইজনে সিজনৰ সৈতে আলোচনা কৰক। এইটো তেওঁলোকক কৰোনা চিকিৎসা প্ৰদান কৰিবৰ বাবেহে, যিসকলে এই বিষয়ে অৱগত নহয় আৰু ইয়াৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় উৎস নাই।
তৃতীয়তে, ইজনে সিজনক বচাওক, অৰ্থাৎ, মই মুখা পিন্ধিম আৰু মোৰ লগতে আনকো বচাম। এনে কথাৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়া উচিত।
আৰু শেষত, সমাজ আৰু জনসাধাৰণে 'মাইক্ৰ' কোৰেণ্টাইন জ’ন' সৃষ্টি কৰাৰ বাবে উদ্যোগ ল'ব লাগিব। যদি কৰোনা সংক্ৰমণৰ এটা প্ৰমাণিত ঘটনা পোহৰলৈ আহে, পৰিয়ালৰ সদস্য আৰু সমাজৰ লোকসকলে 'মাইক্ৰ'-চেণ্টিমেণ্ট জ’নছ' বনাব লাগিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতৰ দৰে ঘন বসতিপূৰ্ণ দেশত কৰোনাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণদিশ হৈছে মাইক্ৰ'চেণ্টিমেণ্ট জ’নছ।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে পৰীক্ষা অনুষ্ঠিত কৰা আৰু সজাগতা বৃদ্ধিৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ প্ৰতিজন যোগ্য ব্যক্তিক টিকাকৰণ কৰিবলৈ কৈছিল। তেওঁ কৈছিল যে এইটো সমাজ আৰু প্ৰশাসন দুয়োৰে প্ৰথম প্ৰয়াস হ'ব লাগে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যে আমি শূন্য ভেকছিন ভেষ্টিজৰ দিশে আগবাঢ়িব লাগিব। তেওঁ কয় যে টিকাকৰণ ক্ষমতাৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ব্যৱহাৰ হৈছে আমাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধিকৰাৰ উপায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আমাৰ সফলতা কেৱল "মাইক্ৰ' চেণ্টিমেণ্ট জোনছ"ৰ বিষয়ে অৱগত হৈহে নিৰ্ধাৰণ কৰা হ'ব। ইয়াৰ বাবে, আমি সকলোৱে কেনেদৰে কোভিড সঠিক চিকিৎসা অনুসৰণ কৰোঁ যেনে অপ্ৰয়োজনীয়ভাৱে ঘৰ এৰি নোযোৱা, সকলো যোগ্য ব্যক্তিৰ টিকাকৰণ আৰু মুখা পিন্ধা আৰু অন্যান্য নিৰ্দেশনা অনুসৰণ কৰা আদি গ্ৰহণ কৰিব লাগিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই চাৰিদিনীয়া 'টিকা উৎসৱ'ত ব্যক্তিগত, সামাজিক আৰু প্ৰশাসনিক পৰ্যায়ত লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ আৰু পূৰণৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰচেষ্টা ৰখাৰ আহ্বান জনায়। তেওঁ আশা ব্যক্ত কৰে যে জনসাধাৰণৰ অংশগ্ৰহণ, সজাগতা আৰু দায়িত্বশীল আচৰণৰ দ্বাৰা আমি সকলোৱে পুনৰ এবাৰ কৰোনা নিয়ন্ত্ৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হ'ম।
তেওঁ শেষত কয় যে ঔষধো লাগিব, প্ৰতিপালনো লাগিব।