প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
যশোৰেশ্বৰী কালী শক্তিপীঠত পূজা অৰ্চনা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
27 MAR 2021 11:16AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে তেওঁৰ দুদিনীয়া ভ্ৰমণসূচীৰ দ্বিতীয় দিনা মা কালীৰ আশীৰ্বাদ লৈ আৰম্ভ কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সাতখিৰাত যশোৰেশ্বৰী কালী শক্তিপীঠত পূজা অৰ্চনা কৰে, যিখন পৌৰাণিক পৰম্পৰাৰ ৫১খন শক্তিপীঠৰ অন্যতম৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে মা কালীৰ শিৰত ৰূপ আৰু সোণ খচিত হস্তনিৰ্মিত মুকুট স্থাপন কৰে৷ এই মুকুটটো স্থানীয় এগৰাকী খনিকৰে তিনি সপ্তাহত প্ৰস্তুত কৰি উলিয়াইছে৷
বন্ধুত্বপূৰ্ণ সহায়ৰ হাত হিচাপে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মন্দিৰৰ চৌহদত ঘূৰ্ণীবতাহত পীড়িত লোকসকলে আশ্ৰয় ল’ব পৰাকৈ এটা সমূহীয়া ভৱন নিৰ্মাণৰ বাবে অনুদান আগবঢ়াব বুলি ঘোষণা কৰে৷ এই ভৱনটো বাৰ্ষিক কালী পূজা আৰু মন্দিৰৰ মেলাৰ সময়ত ভক্তসকলে ব্যৱহাৰ কৰিব আৰু সকলো ধর্মৰ মানুহে ঘূৰ্ণীবতাৰ সময়ত নিৰাপদ আশ্রয়স্থল হিচাপে এইটো ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰিব৷

Prime Minister's Office
Prime Minister performs Pooja at Jeshoreshwari Kali Shaktipeeth
27 MAR 2021 11:16AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi Started the second day of his two-day visit to Bangladesh by taking the blessings of Goddess Kali. Prime Minister performed pooja at the Jeshoreshwari Kali Shaktipeeth in Satkhira, which is one of the 51 Shaktipeeths in the Puranic tradition. Prime Minister also placed handmade mukut, made of silver with gold plating on Goddess kali. This mukut was handmade over three weeks by a local artisan.
Extending a hand of friendship, Prime Minister announced grant for construction of a community hall-cum cyclone shelter attached to the temple. This structure would be used by the devotees during the Annual Kali Pooja and Mela of the temple and would also be used by broader community of all faiths as a storm shelter and community facility.