ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ୟେଶୋରେଶ୍ୱରୀ କାଳୀ ଶକ୍ତିପୀଠରେ ପୂଜାର୍ଚ୍ଚନା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
27 MAR 2021 11:16AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବାଂଲାଦେଶର ସାତଖିରାସ୍ଥିତ ୟେଶୋରେଶ୍ୱାରୀ କାଳୀ ଶକ୍ତିପୀଠଠାରେ ପୂଜାର୍ଚ୍ଚନା କରିଛନ୍ତି । ବାଂଲାଦେଶ ଗସ୍ତର ଦ୍ୱିତୀୟ ଦିନରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଆଜି ସକାଳେ ୟେଶୋରେଶ୍ୱରୀ ଶକ୍ତିପୀଠ ଯାଇ ସେଠାରେ ପୂଜାର୍ଚ୍ଚନା କରିଥିଲେ । ପୌରାଣିକ ପରମ୍ପରା ଅନୁସାରେ ଏହ ସାତଖିରା ହେଉଛି ୫୧ ଶକ୍ତିପୀଠମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଅନ୍ୟତମ । ଏହି ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହସ୍ତନିର୍ମିତ ସୁନାଛାଉଟିକରା ଏକ ରୁପା ମୁକୁଟ ଦେବୀ କାଳୀଙ୍କ ଠାରେ ଅର୍ପଣ କରିଥିଲେ । ସ୍ଥାନୀୟ ଜଣେ କଳାକାର ଦୀର୍ଘ ତିନି ସପ୍ତାହ ଧରି ଶ୍ରମସ୍ୱୀକାର କରି ଏହି ମୁକୁଟକୁ ନିର୍ମାଣ କରିଥିଲେ ।
ବନ୍ଧୁତାର ହସ୍ତ ପ୍ରସାରଣ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସ୍ଥାନୀୟ ଗୋଷ୍ଠୀଙ୍କ ମନ୍ଦିରକୁ ଲାଗି ଏ ହଲ୍ ତଥା ବାତ୍ୟା ଆଶ୍ରୟସ୍ଥଳୀ ନିର୍ମାଣ ନିମନ୍ତେ ସକଳ ପ୍ରକାର ସାହାଯ୍ୟ ଦେବାକୁ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ । ବାର୍ଷିକ କାଳୀପୂଜା ତଥା ମନ୍ଦିରରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ସାମ୍ବତ୍ସରିକ ମେଳା ଅବସରରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଳୁମାନ ନିମନ୍ତେ ଏହି ହଲ୍ ବିଶେଷ ଭାବେ ସହାୟକ ହୋଇପାରିବ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ବର୍ଷା ବିତ୍ପାତ ବେଳେ ସୀମାନ୍ତର ଯେକୌଣସି ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ଲୋକେ ଏଠାରେ ଆଶ୍ରୟ ଗ୍ରହଣ କରିପାରିବେ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister performs Pooja at Jeshoreshwari Kali Shaktipeeth
27 MAR 2021 11:16AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi Started the second day of his two-day visit to Bangladesh by taking the blessings of Goddess Kali. Prime Minister performed pooja at the Jeshoreshwari Kali Shaktipeeth in Satkhira, which is one of the 51 Shaktipeeths in the Puranic tradition. Prime Minister also placed handmade mukut, made of silver with gold plating on Goddess kali. This mukut was handmade over three weeks by a local artisan.
Extending a hand of friendship, Prime Minister announced grant for construction of a community hall-cum cyclone shelter attached to the temple. This structure would be used by the devotees during the Annual Kali Pooja and Mela of the temple and would also be used by broader community of all faiths as a storm shelter and community facility.