Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Nitin Gadkari : Bamboo Industry has potential to be worth Rs.30,000 crore
Calls for multiple Use of Bamboo to increase its demand and plantation
23 MAR 2021 1:53PM by PIB Delhi
Minister for Road Transport & Highways and Micro, Small and Medium Enterprises, Shri Nitin Gadkari addressed a virtual exhibition on Bamboo Technology, Products and Services through video conferencing on Tuesday. The exhibition was organised by the Indian Federation of Green Energy (IFGE).
In his address, Shri Gadkari said that there is a need to increase demand for bamboo. He said that bamboo has potential to be used as an alternative to coal and can also be used in construction. Shri Gadkari said that use of jute and coir mattresses is soon going to be made mandatory for all NHAI roads. He advocated varied use of traditional materials like jute, coir and bamboo by developing them further. Shri Gadkari expressed hope that, with integrated efforts from all stakeholders, bamboo industry in India will be worth 25-30 thousand crore rupees.Technologically proven, cost effective and attractive product designing can establish and promote the use and demand of bamboo, which will encourage people to go for bamboo plantation. He assured all assistance from Ministry of MSME for any scheme related to promotion of bamboo. The Minister said that we need more research, more appropriate approach for product development, market support. He also said that he is trying to get 50 per cent subsidy from Railways for bamboo and bamboo sticks. He exuded confidence that by increasing use and requirement of bamboo will lead to increase in its plantation. He said that bamboo can also be used to make bio-CNG and charcoal and IITs can be roped in to conduct further research on this with help of special grants from Bamboo Mission.
Full Address: https://www.youtube.com/watch?v=IfZBPjgcDE0

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
নিতিন গদকরী: বেম্বু ইন্দস্ত্রী অসি লুপা করোর ৩০,০০০রোমগী মমল য়ৌনবগী পোতেন্সিএল লৈ
ৱাগী দিমান্দ অমসুং প্লান্তেসন হেনগৎনবা তোঙান তোঙানবা হীরম কয়াদা শিজিন্ননবা অপাম্বা ফোঙদোকখ্রে
23 MAR 2021 1:53PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ অমসুং মাইক্রো, স্মোল এন্দ মীদিয়ম ইন্তরপ্রাইজেস মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকরীনা লৈপাকপোকপা নুমিৎতা ভিদিও কনফেন্সিংগী খুত্থাংদা বেম্বু তেক্নোলোজী, প্রদক্তশিং অমসুং সর্ভিসেসকী ভর্চ্যুএল একজিবিসন অমদা ৱা ঙাংখ্রে। একজিবিসন অসি ইন্দিয়ন ফেদরেসন ওফ গ্রীন ইনর্জী (আই.এফ.জি.ই.)না পাঙথোকখিবনি।
মহাক্কী ৱারোলদা শ্রী গদকরীনা ৱাগী দিমান্দ হেনগৎহনবা মথৌ তারে হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায় ৱা অসি কোইলাগী মহুৎ শিন্নবা পাম্বৈ অমা ওইনা শিজিন্নবা য়াবগী পোতেন্সিএল লৈ অমসুং কনস্ত্রক্সনদসু শিজিন্নবা য়াগনি। শ্রী গদকরীনা হায় এন.ঐচ.এ.আই.গী লম্বী পুম্নমক্তা অথুবদা লিমোন অমসুং য়ুবী মকুগী মোম্পাকশিং শোইদনা শিজিন্নবা হৌরগনি। মহাক্না লিমোন, য়ুবী মকু অমসুং ৱাগুম্বা য়েলহৌঙৈদগী লৈরক্লবা মচাক-মথুমশিং অসি চাউখৎহনদুনা তোঙান তোঙানবা মওংদা মখোয়গী শিজিন্নফমশিং লৈ হায়না পাউদমখি। শ্রী গদকরীনা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্না পুন্না হোৎনদুনা ভারত্তা বেম্বু ইন্দস্ত্রী অসি লুপা করোর লিশিং ২৫-৩০গী মমল য়ৌবা ঙম্লগনি হায়না থাজবা ফোঙদোকখি। তেক্নোজীনা উৎলবা, শেল চংদবা অমসুং ফজনবা প্রদক্ত দিজাইন তৌবনা ৱা শিজিন্নবা হেনগৎহনগনি অমুসং মসিগী দিমান্দ লৈহনগনি অমসুং থৌগৎকনি, মসিনা মীয়ামদা বেম্বু প্লান্তেসন তৌনবা থৌগৎকনি। মহাক্না এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়দগী ৱা অসি থৌগৎনবগা মরী লৈনবা স্কীম অমা হেক্তগীদমক্তা মতেং পুম্নমক পীগনি হায়না থাজবা পীখি। মন্ত্রীনা ঐখোয়না রিসর্চ হেন্না তৌবা, প্রদক্ত দিবেলপমেন্ত, মার্কেৎ সপ্পোর্তকীদমক্তা চুন্নবা লালোং হেন্না পাইখৎপা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না রেলৱেজতগী ৱা অমসুং ৱাগী চৈশিংগীদমক চাদা ৫০গী সবসিদী লৌনবা হোৎনরি হায়নসু ফোঙদোকখি। ৱা শিজিন্নবা অমসুং ৱাগী মথৌ তাবা হেনগৎহনবনা মাগী প্লান্তেসন হেনগৎহনগনি হায়না থাজবা থমখি। মহাক্না হায় বাইও-সি.এন.জি. অমসুং মৈতান শাবদা শিজিন্নবসু য়াগনি অমসুং বেম্বু মিসনদগী অখন্নবা গ্রান্তশিংগী মতেংগা লোইননা আই.আই.তি.শিংনা মখা তানা রিসর্চ তৌবা য়াগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
মপুং ফাবা এদ্রেস: https://www.youtube.com/watch?v=IfZBPjgcDE0