প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মার্চ ১২দা ‘আজাদী কা অমরুত মহোৎসব’ কা মরী লৈনবা থবক থৌরম হৌদোক্কদৌরি
পি.এম.না সাবরমতী আশ্রমদগী পদযাত্রা লমথাগদৌরি
পি.এম.না India@75 মখাদা মখল কয়াগী থবক-থৌরমগী থৌরাং হৌদোক্কনি অমসুং সাবরমতী আশ্রমগী মীয়াম পুনবদা ৱা ঙাংগনি
11 MAR 2021 3:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী মার্চকী ১২দা অহমেদবাদকী সাবরমতী আশ্রমদগী পদযাত্রা (নিংতম্বগী খোঙচৎ) লমথাগনি অমসুং ‘আজাদী কা অমরুত মহোৎসব’ (India@75)গী মাইখুম হাংদোকপগী থবক-থৌরমশিং হৌদোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা অতোপ্পা কলচরেল অমসুং দিজিতেলগী ওইবা India@75গী থৌরমশিং কয়া অমসু হৌদোক্কনি অমসুং সাবরমতী আশ্রমগী মীয়াম পুনবদা ৱা ঙাংগনি।
আজাদী কা অমরুত মহোৎসব
আজাদী কা অমরুত মহোৎসব অসি ইন্দিয়াগী ইন্দিপেন্দেন্সকী ৭৫শুবা নিংশিং থৌরম পাংথোক্নবা ভারত সরকারনা শিনবা থৌরমশিংগী পরীং অমনি। মহোৎসব অসি জন-ভাগীদারীগী ইথিলদা জন-উৎসব ওইনা পাংথোক্কনি।
নিংশিং থৌরম অসিগী পোলিসি অমসুং থৌরাংশিং য়াৎথোক্নবা হোম মিনিস্তরনা লুচিংবা নেস্নেল ইম্প্লিমেন্তেসন কম্মিতি অমা শেমগৎলে। মাইখুম হাংদোকপগী থবক-থৌরমশিং অসি ২০২১গী মার্চকী ১২দগী হৌদুনা ২০২২গী ওগস্তকী ১৫গী মাংওইননা চয়োল ৭৫ চুপ্না পাংথোক্কনি।
পদযাত্রা
পদযাত্রা অসি পি.এম.না লমথাগনি, হায়রিবা অসি নুমিৎ ২৫ চুপ্না এপ্রিলগী ৫দা লোইগদবা ২৪১শাংবা খোঙচৎ অসি মার্চর ৮১না অহমেদবাদকী সাবরমতী আশ্রমদগী নবসারিগী দান্দি ফাওবা চৎকনি। পদযাত্রা অসি মীয়ামগী ওইবা কাংবু কয়া অমনা দান্দি য়ৌবা ফাওবগী লম্বীদা শরুক য়াগনি। য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী প্রহালাদ সিংহ পতেলনা, পদযাত্রা অসিগী অহানবা লেপ কিলোমিতর ৭৫ লুচিংদুনা চৎকনি।
India@75 মখাদা মাইখুম হাংদোকপগী থবক থৌরমশিং
থৌরম অসি India@75গী থীমগী হায়বদি ফিল্ম অমা, ৱেবসাইত, ইশৈ, আত্মানির্ভার চক্র অমসুং আত্মানির্ভার ইনক্যুবেতর মখাদা মাইখুম হাংদোকপগী থবক থৌরমশিং হৌদোকপা উবা ফংগনি।
মথক্কী লৌখৎলিবা খোঙথাং অসিগী মথক্তা, থৌরম অসি লৈবাক অসিগী নমথবা ঙমদ্রবা ইশৈ-জগোই শিন-লাংদুনা পাংথোক্কনি। মসিদা ইশৈ, জগোই, শৈরেং-থীবা, প্রিএম্বল পাবা (লৈবাক অসি মফম কয়াগী লোল মখল কয়া অমদা লাইনশিং) য়াওগনি। নহারোলগী শক্তি অসি উৎতুনা তুংগী ওইবা ইন্দিয়া অসি খোঙজেল ৭৫ অমসুং জগোই শাবী ৭৫না থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।
স্তেত অমসুং য়ু.তিয় সরকারনা ভারত পুম্বদা ২০২১গী মার্চকী ১২দা থৌরমশিং শিনগনি। হায়রিবা থৌরম অসিগী মথক্তা কলচর মিনিস্ত্রী, য়ুথ এফিয়র্স মিনিস্ত্রী অমসুং ত্রীফেদকী মখাদা আর্কিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া অমসুং জোনেল কলচরেল সেন্তরনা থৌরম অসি শরুক য়াননবা মখল কয়াগী থবক থৌরমশিং থৌরাং তৌরি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate activities related to ‘Azadi Ka Amrut Mahotsav’ on 12th March
PM to flag off Padyatra from Sabarmati Ashram
PM to also launch various initiatives planned under India@75 and address the gathering at Sabarmati Ashram.
11 MAR 2021 3:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will flag off the ‘Padyatra’ (Freedom March) from Sabarmati Ashram, Ahmedabad on 12th March 2021 & inaugurate the curtain raiser activities of the ‘Azadi Ka Amrut Mahotsav’ (India@75). Prime Minister will also launch various other cultural and digital initiatives for the India@75 celebrations and will also address the gathering at Sabarmati Ashram. Governor of Gujarat Shri Acharya Devvrat, Union MoS(I/C) Shri Prahalad Singh Patel and Chief Minister of Gujarat Shri Vijay Rupani will also be present on the occasion, scheduled to commence at 10:30 AM.
Azadi Ka Amrut Mahotsav
Azadi Ka Amrut Mahotsav is a series of events to be organised by the Government of India to commemorate the 75th Anniversary of India’s Independence. The Mahotsav will be celebrated as a Jan-Utsav in the spirit of Jan-Bhagidari.
A National Implementation Committee headed by the Home Minister has been constituted to chalk out policies and planning of various events to be undertaken under the Commemoration. The curtain raiser activities are beginning from 12th March 2021, 75 weeks prior to 15th August 2022.
Padyatra
The Padyatra to be flagged off by PM, will be undertaken by 81 marchers from Sabarmati Ashram in Ahmedabad to Dandi in Navsari, a journey of 241 miles that will end on 5th April, lasting for 25 days. The Padyatra will be joined by different groups of people on the way to Dandi. Union Minister Shri Prahalad Singh Patel, will lead the first lap of 75 kilometers of the padyatra.
Curtain Raiser Initiatives under India@75
The event will witness the inauguration of the curtain raiser activities planned under the theme India@75 like a film, website, song, Aatmanirbhar Charkha and Aatmanirbhar Incubator.
Along with the above initiatives, a cultural program presenting the celebration of the indomitable spirit of the country will also be organized. It will include music, dance, recitation, reading of the Preamble (each line in a different language, representing the different regions of the country). Depicting the youth power, as the future of India there will be 75 voices in the choir as well as 75 dancers in the event.
State and UT Governments are also organizing programs all over India on 12th March, 2021. In addition to these programs, The Archaeological Survey of India and Zonal Cultural Centres under the Ministry of Culture, Ministry of Youth Affairs and TRIFED have planned various activities to mark the occasion.