হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেলরা, মহারাস্ত্রা, পঞ্জাব, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং গুজরাত্তা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কোবিদকী কেস হেনগৎলকপগী রিপোর্ত মখা তানা লাক্লি
মথং ফেজগী কোবিদ ১৯ বেক্সিনেসন কাপকদবা মীশিংগী কাংলুপ্তা চহিগী চান্নবা য়েংদুনা ঙসিদগী লাওথোকখ্রে
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ২০দা অনৌবা কোবিদনা মরম ওইরগা শিখিবগী রিপোর্ত লাকত্রি
01 MAR 2021 12:16PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী স্তেত কয়া অমদা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস হেনগৎলকপগী রিপোর্ত লাক্লি। স্তেত তরুক মদুদি মহারাস্ত্রা, কেলরা, , পঞ্জাব, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং গুজরাত্তা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা কেস অনৌবা হেনগৎলকপগী রিপোর্ত মখা তানা লাক্লি।
অনৌবা কেস ১৫,৫১০ পুং ২৪ অসিদা রেজিস্তর তৌখি। মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেস ৮,২৯৩ রেজিস্তর তৌদুনা খ্বায়দগী ৱাংবগী রিপোর্ত লৈরি।মসিগী মতুংদা কেরলানা ৩,২৫৪ ইন্নরি অমসুং পঞ্জাবনা ৫৭৯ অনৌবা কেস রিপোর্ত তৌরি।
৮৭.২৫% অনৌবা কেস অমদি স্তেত তরুক্তগিনি।
সেন্তরনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিং অসিনা এক্তিব কেসকী কেসলোদ হেনগৎলকপা অমসুং কোবিদকী কেস অসি নৌনা নুমিৎ খুদিংগী হেনগৎলকপগী রিপোর্ত উৎলিবা অসিদা য়েংশিন্দুনা লৈরি। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিং অসিদা মখা তানা কোবিদ-১৯ শন্দোরক্লিবা অসি নম্থনবা পাউতাক পীরি। মতিক চাবা তেস্তিং তৌবা, খুমাং চাওশিনবা ত্রেক্কিং তৌবা, পোজিতিব কেসশিং নাইতোম থম্বা অমসুং শোক্ন শম্নরুবশিং অথুবা মতমদা ক্বারেতাইন তৌনবা য়ম্না কনবা মরুওইবা পীরি।
স্তেত নিপাল অমদি নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেসশিং উৎলি।
ঙসি ইন্দিয়াগী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ ১,৬৮,৬২৭ য়ৌরে। ইন্দিয়াগী হৌজিক ওইরিবা কেসলোদ অসি ইন্দিয়াগী অপুনবা পোজিতিব কেস্তা ১.৫২% লৈরি।
লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেস অসিগী ৮৪% স্তেত মঙাদা লৈরি।
মহারাস্ত্রা মথন্তনা এক্তিব কেস ৪৬.৩৯% লৈরি।মসিগী মতুংদা কেরলানা ২৯.৪৯%. ইন্নরি।
স্তেত/য়ু.তিয় ২১দা এক্তিব কেস ১,০০০গী মখাদা রিপোর্ত তৌরি। অরুনাচল প্রদেশতা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা এক্তিব কেসকী রিপোর্ত অমত্তা ফংদ্রি।
স্তেত/য়ু.তি. ১৫দা এক্তিব কেস ১,০০০গী মথক্তা রেজিস্তর তৌরি।
কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রানা এক্তিব কেস ১০,০০০গী মথক্তা লৈবা স্তেতশিংনি, চৈরক অসিদা লেমহৌরিবা স্তেত/য়ু.তি. ১৩দা এক্তিব কেস ১,০০০দগীনা ১০,০০০ফাওবগী মনুংদা লৈরি।
হৌজিক ফাওবদা সেসন ২,৯২,৩১২ শিন্দুনা অপুনবা বেক্সিন ১,৪৩,০১,২৬৬ অমা বেনিফিসরীশিংদা পীখ্রে। মসিদা অহানবা দোজতা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৬,৬৯,৯৮৫, অনিশুবা দোজতা ঐচ.সি.দবল্যু. ২৪,৫৬,১৯১ অমসুং এফ.এল.দবল্যু. ৫১,৭৫,০৯০ অহানবা দোজতা য়াওরি।
মথং ফেজগী কোবিদ ১৯ বেক্সিনেসন কাপকদবা মীশিংগী কাংলুপ্তা চহিগী চান্নবা য়েংদুনা ঙসিদগী লাওথোকখ্রে মখোয় অদুদি চহি ৬০ শুরবা মীওইশিং অমসুং চহি ৪৫ শুরবা অমসুং মথকশিংদা মখোয়দা লৈবা হকচাংগী ফিবম য়েংলগা পীগনি। রেজিস্ত্রেসনগী অরায়বা মওং অমসু শেমগৎলে, হায়রিবা অসিদা বেনিফিসরীশিংনা মশা মথন্তা রেজিস্ত্রেসন য়াহনগনি।
বেনিফিসরীশিংদা মসিগী লমজিং লমতাং অসিদা রেজিস্ত্রেসন অমসুং বেক্সিনেসনগী মতম লৌনা পাউতাক পীরি:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/UserManualCitizenRegistration&AppointmentforVaccination.pdf
হেলথ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়র অমসুং নেস্নেল হেলথ ওথোরিতি মিনিস্ত্রীনা লনাইগী হোস্পিতালগী পরীং অমা থাগৎলক্লি। মসি মখাগী অসিদা চংবা য়াগনি:
a) https://www.mohfw.gov.in/pdf/CGHSEmphospitals.xlsx
b) https://www.mohfw.gov.in/pdf/PMJAYPRIVATEHOSPITALSCONSOLIDATED.xlsx
হৌজিক ফাওবদা মীওই করোর ১.০৭ (১,০৭,৮৬,৪৫৭) হেন্না নাবা ফখ্রে। পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনাবা ১১,২৮৮ ফরগা হনখ্রে।
অনৌবা ফগৎলকপা ৮৫.০৭% অমদি স্তেত ৬তা লৈবা উরি।
অনৌবা ফগৎলকপদা কেরলানা নোংমগী নুমিৎতা ৪,৩৩৩ অনাবা ফগৎসক্তুনা খ্বায়দগী মশীং য়াম্বা ওইনা রিপোর্ত তৌরি। মহারাস্ত্রাদা মীওই ৩,৭৫৩ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা ফগৎলক্লি তামিল নাদুনা ৪৯০ ওইদুনা মতুং ইল্লি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা মীওই ১০৬ শিবগী রিপোর্ত লৈরি।
স্তেস মঙাদা অনৌবা শিবা ৮৬.৭৯% নি। মহারাস্ত্রাদা য়াম্না কা হেন্না শিবা উরি (৬২)।
কেরলানা ১৫ শিদুনা মতুং ইল্লি অমসুং পঞ্জাবনা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা ৭ শিবগী পাউদম লৈরি।
পুং ২৪ অসিদা স্তেত/য়ু.তি. ২০দা কোবিদ-১৯না শিবগী পাউদম লৈত্রি। মখোয় অদুদি তেলঙ্গনা, উত্তর প্রদেশ, রাজস্থান, আন্ধ্র প্রদেশ, বিহার, হিমাচল প্রদেশ, পুদুচেরী, আসাম, মনিপুর, সিক্কিম, মিজোরাম, নাগালেন্দ, আরুনাচল প্রদেশ, ত্রিপুরা, লক্ষদ্বীপ, মেঘালায়া, লদাখ (য়ু.তি.), আন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ, উত্তরাখন্দ অমসুং দি. অমসুং.দি. অমসুং দি.এন.

Ministry of Health and Family Welfare
Kerala, Maharashtra, Punjab, Karnataka, Tamil Nadu and Gujarat continue to report an upsurge in COVID Daily New Cases
Next Phase of COVID-19 Vaccination for Age Appropriate Population Groups Commences from Today
No new COVID fatality reported in 20 States/UTs in the last 24 hours
01 MAR 2021 12:16PM by PIB Delhi
Several States in the country continue to report an increased number of daily new cases. 6 States, Maharashtra, Kerala, Punjab, Karnataka, Tamil Nadu and Gujarat, have shown a surge in new cases in the last 24 hours.
15,510 new cases were registered in the last 24 hours. Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 8,293. It is followed by Kerala with 3,254 while Punjab has reported 579 new cases.
87.25% of the new cases are from these six States.
The Centre is continuously engaging with the States and UTs manifesting higher caseload of active cases and those reporting a rise in the daily new COVID cases. States/UTs have been advised to maintain a continued rigorous vigil for containing the spread of COVID-19. Need for effective testing, comprehensive tracking, prompt isolation of positive cases and quick quarantine of close contacts are strongly emphasized.
Eight states are displaying an upward trajectory in the daily new cases.
India’s total Active Caseload is 1,68,627 today. India’s present active caseload now stands at 1.52% of India’s total Positive Cases.
Five States account for 84% of total active cases in the country.
Maharashtra alone accounts for 46.39% of India’s total active cases, followed by Kerala with 29.49%.
21 States/UTs have reported less than 1,000 active cases. Arunachal Pradesh has reported no active cases in the last 24 hours.
15 States/UTs have registered more than 1,000 active cases.
Kerala and Maharashtra are the two states with more than 10,000 active cases, while the rest of the 13 States/UTs have between 1,000-10,000 active cases.
So far, a total of 1,43,01,266 vaccine doses have been administered to beneficiaries through 2,92,312 sessions. These include 1st dose of 66,69,985 HCWs, 2nd dose of 24,56,191 HCWs and 51,75,090 FLWs who have taken the 1st dose.
The next phase of COVID-19 vaccination has commenced from today for those who are over 60 years of age and for people aged 45 and above with specified co-morbid conditions. A simplified process of registration has been set up, whereby potential beneficiaries can have the option of advance self-registration, on-site registration or facilitated cohort registration.
Beneficiaries are advised to refer to this user guide for any information on registration and appointment for vaccination:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/UserManualCitizenRegistration&AppointmentforVaccination.pdf
A list of all these private hospitals has been uploaded on the website of Ministry of Health and Family Welfare and National Health Authority. These can be accessed at:
a)
https://www.mohfw.gov.in/pdf/CGHSEmphospitals.xlsx
b) https://www.mohfw.gov.in/pdf/PMJAYPRIVATEHOSPITALSCONSOLIDATED.xlsx
More than 1.07 Cr (1,07,86,457) people has recovered so far. 11,288 patients have recovered and got discharged in the last 24 hours.
85.07% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,333 newly recovered cases. 3,753 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 490 in Tamil Nadu.
106 deaths were reported in the last 24 hours.
Five States account for 86.79% of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (62). Kerala follows with 15 daily deaths and Punjab has reported 7 deaths in the last 24 hours.
Twenty States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Telangana, Uttar Pradesh, Rajasthan, Andhra Pradesh, Bihar, Himachal Pradesh, Puducherry, Assam, Manipur, Sikkim, Mizoram, Nagaland, Arunachal Pradesh, Tripura, Lakshadweep, Meghalaya, Ladakh (UT), A&N Islands, Uttarakhand and D&D & D&N.