|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী অপদেৎ - ৪২নি শুবা নুমিৎ
কোবিদ ১৯ বেক্সিনগী দোজ করোর ১.৩৭ হেন্না কাপখ্রে ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা বেক্সিন দোজ লাখ ২.৮৪ কাপখ্রে; ঐচ.সি.দবল্যু. ১,৭১,০৮৯ ঙসি অনিশুবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে
26 FEB 2021 8:19PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ বেক্সিন দোজশিংগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি করোর ১.৩৭ য়ৌখ্রে।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ২,৮৯,৩২গী খুত্থাংদা বেক্সিন দোজ ১,৩৭,৫৬,৯৪০ কাপখ্রে।
মসিদা অহানবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৬,৩৭,০৪৯ (৭৬.৬%) অমসুং অনিশুবা দোজ কাপখিবা ২২,০৪,০৮৩ (৬২.৯%) লোইননা এফ.এল.দবল্যু ৪৯,১৫,৮০৮ (৪৭.৭%) (অহানবা দোজ) য়াওখি। অমরোমদনা ২০২১গী জনুৱারী ১৬তা লৈবাক শিনবা থুংনা বেক্সিনেসন দ্রাইভ রোল আউৎ তৌখি, এফ.এল.দবল্যু.গী বেক্সিনেসন্না ২০২১গী ফেব্রুৱারী ২দগী হৌখি।
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অহানবা দোজ
৬৬,৩৭,০৪৯ (৭৬.৬%)
২২,০৪,০৮৩ (৬২.৯%)
৪৯,১৫,৮০৮ (৪৭.৭%)
লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯গী বেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী নিফু নিথোইশুবা নুমিৎ অসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা পুন্না বেক্সিন দোজ ২,৮৪,২৯৭ কাপখ্রে। প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, মসিগী মনুংদা বেনিফিসরী ১,১৩,২০৮দা অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ১,৭১,০৮৯দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে। অরোইবা রিপোর্ত ঙসি নুমিদাং অথেংবদা মপুং ফংগনি।
ঙসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ১০,৪০৫ পাঙথোকখ্রে।
ঙসি রাজ্য/য়ু.তি পুম্নমক্তা কোবিদ বেক্সিনেসনশিং পাঙথোকখি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৬,১২৭
২,৪১৩
৮,৫৪০
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৫,১৫,০০৭
১,৩৪,৫১৬
৬,৪৯,৫২৩
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২৪,৬৫৮
৬,৭০০
৩১,৩৫৮
৪
অসাম
১,৯২,৩০১
২৩,৯৮১
২,১৬,২৮২
৫
বিহার
৫,৫৯,২০৩
৭৯,১৪২
৬,৩৮,৩৪৫
৬
চান্দিগর
২০,৮৯০
১,৭১২
২২,৬০২
৭
ছত্তিসগর
৩,৭৬,৪৭৫
৫০,৫৫৭
৪,২৭,০৩২
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৫,২৫২
৩৩৭
৫,৫৮৯
৯
দামন অমসুং দীয়ু
২,১৫১
২৫৪
২,৪০৫
১০
দিল্লী
৩,৬৪,০৩২
৩৪,৭৮১
৩,৯৮,৮১৩
১১
গোৱা
১৮,৭২২
২,০৭২
২০,৭৯৪
১২
গুজরাত
৮,৩৩,৩৪০
১,৬০,২৯৪
৯,৯৩,৬৩৪
১৩
হরিয়ানা
২,২১,৮৪১
৭১,৯৮৩
২,৯৩,৮২৪
১৪
হিমাচল প্রদেশ
১,০০,৭২৩
১৭,০৪১
১,১৭,৭৬৪
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
২,৪০,৮১৭
১৬,২৫৫
২,৫৭,০৭২
১৬
ঝার্খন্দ
২,৮৩,৮০৮
২৩,৫৯৭
৩,০৭,৪০৫
১৭
কর্নাতকা
৬,০২,৯৬৭
২,০৭,৭০০
৮,১০,৬৬৭
১৮
কেরেলা
৪,৪৬,০৭২
৯১,৭২৯
৫,৩৭,৮০১
১৯
লদাখ
৮,৭৫৩
৭৪৮
৯,৫০১
২০
লক্ষদীপ
২,৩৬৮
৭১০
৩,০৭৮
২১
মধ্য প্রদেশ
৬,৪৯,৩৭৭
১,৩১,০৮৮
৭,৮০,৪৬৫
২২
মহারাস্ত্র
১০,২০,১০৮
১,৪০,৩৭২
১১,৬০,৪৮০
২৩
মনিপুর
৫১,১০৯
২,৫১৯
৫৩,৬২৮
২৪
মেঘালয়
২৮,৮৬০
১,৩৫০
৩০,২১০
২৫
মিজোরাম
২১,৭৭২
৫,৬৩৫
২৭,৪০৭
২৬
নাগালেন্দ
২৯,৪৬৩
৫,৪৯৫
৩৪,৯৫৮
২৭
ওরিশা
৪,৫৮,৩৬৮
১,৫৪,৪৩৪
৬,১২,৮০২
২৮
পুদুচেরী
৯,৪৫৫
১,০২৪
১০,৪৭৯
২৯
পঞ্জাব
১,৫৪,১৯৭
৩৬,২৫৪
১,৯০,৪৫১
৩০
রাজস্থান
৭,৯৭,৯০০
১,৫২,৪৮৬
৯,৫০,৩৮৬
৩১
সিক্কিম
১৬,৯৫০
১,৩৬১
১৮,৩১১
৩২
তামিল নাদু
৩,৭৯,৫৬৩
৫১,৬৭৬
৪,৩১,২৩৯
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৮৪,০৫৮
১,১৪,০২০
৩,৯৮,০৭৮
৩৪
ত্রিপুরা
৮৯,৩৯৫
২১,৩৪৯
১,১০,৭৪৪
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১১,৭০,০২২
২,৭৪,১৫১
১৪,৪৪,১৭৩
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,৪০,৬৭১
১৪,৩২৩
১,৫৪,৯৯৪
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৯,০২,৫২৮
১,২৯,১০০
১০,৩১,৬২৮
৩৮
অতোপ্পশিং
৫,২৩,৫৫৪
৪০,৯২৪
৫,৬৪,৪৭৮
অপুনবা
১,১৫,৫২,৮৫৭
২২,০৪,০৮৩
১,৩৭,৫৬,৯৪০
ফেব্রুৱারী ২৬, ২০২১দা কো-ৱিন ২.০.গী অমসুং চহি ৬০ শুরবা নত্ত্রগা মথক অমদি চহি ৪৫ শুরবা অমসুং মথক্কী কো-মোর্বিদিতীশিং লৈবা মীওইশিং য়াওগদবা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী মথংগী ফেসকীদমক রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্কী এদমিনিস্ত্রেতরশিং অমসুং প্রোগ্রাম মেনেজশিংগী ওরিয়েন্তেসন পাঙথোকখ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. তরুক্তা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যুশিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিংগী ৭৫% হেন্না অহানবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি- দদ্রা অমসুং নাগর হবেলী, গুজরাত, লক্ষদীপ, মধ্য প্রদেশ, রাজস্থান অমসুং ত্রিপুরা অসিনি।
রাজ্য/য়ু.তি. তরেৎতা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৮০%দগী হেন্না অহানবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি –বিহার, ওরিশা, ঝার্খন্দ, ছত্তিসগর, কর্নাতকা, হিমাচল প্রদেশ, অমসুং উত্তরাখন্দ অসিনি।
নাকল অমরোমদা রাজ্য/য়ু.তি. মরিদা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৫০%দগী তানা অহানবা দোজ কাপখিবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মখোয় অদুদি নাগালেন্দ, পঞ্জাব, চান্দিগর অমসুং পুদুচেরীনি।
নাকল অমরোমদা রাজ্য/য়ু.তি. মরিদা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৫০%দগী তানা অহানবা দোজ কাপখিবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মখোয় অদুদি নাগালেন্দ, পঞ্জাব, চান্দিগর অমসুং পুদুচেরীনি।
নাকল অমরোমদা রাজ্য/য়ু.তি. মরিদা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৫০%দগী তানা অহানবা দোজ কাপখিবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মখোয় অদুদি নাগালেন্দ, পঞ্জাব, চান্দিগর অমসুং পুদুচেরীনি।
রাজ্য/য়ু.তি. তরেৎতা রেজিস্তর তৌখিবা এফ.এল.দবল্যু.শিংগী মরক্তা ৬০%দগী হেন্না অহানবা দোজ কাপখ্রে। মখোয় অদুদি ওরিশা, হিলাচল প্রদেশ, চত্তিসগর, উত্তরাখন্দ, ঝার্খন্দ, লদাখ অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মিরনি।
নাকল অমরোমদা রাজ্য/য়ু.তি. নিপান্দা রেজিস্তর তৌখিবা এফ.এল.দবল্যু. ৩০%দগী তানা অহানবা দোজ কাপখ্রে। মখোয় অদুদি অরুনাচল প্রদেশ, মনিপুর, তামিল নাদু, এন এন্দ দি ঈথৎশিং, অসাম, মেঘালয়, কেরেলা অমসুং পুদুচেরীনি।
বেক্সিন কাপখিবা মশিং খ্বাইদগী ৱাংনা রেকোর্দ তৌরকখিবা রাজ্য ৫ অদুদি য়ু.পি. (৭৩,৪৩৪), ৱেস্ত বেঙ্গল (৩৮,৫২২), গুজরাত (৩৫,৫৪০), কর্নাতকা (২১,৪৫৯) অমসুং মহারাস্ত্র (১৮,১৯০).
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই ৫১ হোস্পিতালদা পুখৎখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৪% ওইরি। হোস্পিতালদা পুখৎলকখিবা কেস ৫১গী মনুংদা ২৭ লায়েং চত্থরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা মীওই ২৩ লৈখিখ্রে অমসুং অনিনা লায়েং চত্থরি। হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা হোস্পিতালদা পুখৎলকখিবগী রিপোর্ত লৈতে।
ঙসি ফাওবদা পুন্না লৈখিদবা ৪৬ রেকোর্দ তৌখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৪% ওইরি। মীওই ৪৬ অসিগী মনুংদা মীওই ২৩ হোস্পিতালদা লৈখিদবনি অমরোমদা লৈখিদবা ২৩না হোস্পিতালগী মপান্দা লৈখিদবনি।
ঙসি ফাওবদা বেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা অরুবা/অকনবা এ.ই.এফ.আই./লৈখিদবগী কেস অমত্তা লৈতে।
হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা লৈখিদবা অমা রিপোর্ত তৌখ্রে। বিহারগী উত্তর ভোজপুরদগী চহি ৪১ শুরবা নুপা অমা বেক্সিন কাপখিবা নুমিৎ ১৫নিগী মতুংদা লৈখিদ্রে। মহাক্না লৈখিদবগী মরম অসি মায়োকার্দিএল ইনফ্রাক্সন ওইরবা য়াই। পোস্ত-মোর্তেম পাঙথোকখিদ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination- Day 42
More than 1.37 Cr COVID19 vaccine doses administered
2.84 L vaccine doses given till 6 pm today; 1,71,089HCWs received second dose of vaccine today
26 FEB 2021 8:19PM by PIB Delhi
The cumulative number of COVID19 vaccine doses administered to healthcare and frontline workers has crossed 1.37Crores today in the country.
A total of 1,37,56,940vaccine doses have beengiven through 2,89,320sessions, as per the provisional report till 6 pm today.
These include 66,37,049 (76.6%)HCWs who have taken the 1st dose and 22,04,083 (62.9%)HCWs who have taken the 2nd dose, along with 49,15,808 (47.7%)FLWs (1st dose). While the countrywide vaccination drive was rolled out on 16th Jan 2021, vaccination of the FLWs started from 2nd Feb 2021.
HCWs
FLWs
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
66,37,049 (76.6%)
22,04,083 (62.9%)
49,15,808 (47.7%)
Total 2,84,297vaccine doses were given till 6 pm today, the forty second day of nationwide COVID19 vaccination. Out of which, 1,13,208beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 1,71,089HCWs received 2nd dose of vaccine as per the provisional report. Final reports would be completed for the day by late tonight.
10,405sessions were held till 6 pm today.
All States/UTs conducted the COVID vaccinations today.
S.
No.
State/UT
Beneficiariesvaccinated
1stDose
2ndDose
TotalDoses
1
A&NIslands
6,127
2,413
8,540
2
AndhraPradesh
5,15,007
1,34,516
6,49,523
3
ArunachalPradesh
24,658
6,700
31,358
4
Assam
1,92,301
23,981
2,16,282
5
Bihar
5,59,203
79,142
6,38,345
6
Chandigarh
20,890
1,712
22,602
7
Chhattisgarh
3,76,475
50,557
4,27,032
8
Dadra&NagarHaveli
5,252
337
5,589
9
Daman&Diu
2,151
254
2,405
10
Delhi
3,64,032
34,781
3,98,813
11
Goa
18,722
2,072
20,794
12
Gujarat
8,33,340
1,60,294
9,93,634
13
Haryana
2,21,841
71,983
2,93,824
14
HimachalPradesh
1,00,723
17,041
1,17,764
15
Jammu&Kashmir
2,40,817
16,255
2,57,072
16
Jharkhand
2,83,808
23,597
3,07,405
17
Karnataka
6,02,967
2,07,700
8,10,667
18
Kerala
4,46,072
91,729
5,37,801
19
Ladakh
8,753
748
9,501
20
Lakshadweep
2,368
710
3,078
21
MadhyaPradesh
6,49,377
1,31,088
7,80,465
22
Maharashtra
10,20,108
1,40,372
11,60,480
23
Manipur
51,109
2,519
53,628
24
Meghalaya
28,860
1,350
30,210
25
Mizoram
21,772
5,635
27,407
26
Nagaland
29,463
5,495
34,958
27
Odisha
4,58,368
1,54,434
6,12,802
28
Puducherry
9,455
1,024
10,479
29
Punjab
1,54,197
36,254
1,90,451
30
Rajasthan
7,97,900
1,52,486
9,50,386
31
Sikkim
16,950
1,361
18,311
32
TamilNadu
3,79,563
51,676
4,31,239
33
Telangana
2,84,058
1,14,020
3,98,078
34
Tripura
89,395
21,349
1,10,744
35
UttarPradesh
11,70,022
2,74,151
14,44,173
36
Uttarakhand
1,40,671
14,323
1,54,994
37
WestBengal
9,02,528
1,29,100
10,31,628
38
Miscellaneous
5,23,554
40,924
5,64,478
Total
1,15,52,857
22,04,083
1,37,56,940
On 26th Feb 2021, Orientation of Administrators and Programme Managers of all States & UTs for Co-WIN 2.0 and next phase of COVID-19 vaccination for people aged 60 years and above and those aged 45 years and above with comorbidities has been done.
Six States/UTs have vaccinated more than 75% of the registered HCWs and FLWs for the first dose. These are –Dadra & Nagar Haveli, Gujarat, Lakshadweep, Madhya Pradesh, Rajasthan and Tripura.
Seven States have vaccinated more than 80% HCWs of the registered HCWs for the first dose. These are – Bihar, Odisha, Jharkhand, Chhattisgarh, Karnataka, Himachal Pradesh and Uttarakhand.
On the other hand, Four States/UT have reported less than 50% coverage of registered HCWs for the first dose. These are Nagaland, Punjab, Chandigarh and Puducherry.
Seven States have registered more than 60% coverage for the first dose among FLWs. These are Odisha, Himachal Pradesh, Chhattisgarh, Uttarakhand, Jharkhand, Ladakh and Jammu and Kashmir.
On the other hand, Eight States/UT have reported less than 30% coverage of registered FLWs for the first dose. These are Arunachal Pradesh, Manipur, Tamil Nadu, A &N Islands, Assam, Meghalaya, Kerala and Puducherry.
5 States that recorded highest number of vaccinations are UP (73,434), West Bengal (38,522), Gujarat (35,540), Karnataka (21,459) and Maharashtra (18,190).
Total 51 persons have been hospitalized so far. This comprises 0.0004% of the total vaccinations. Of the 51 cases of hospitalization till date, 27 were discharged after treatment, while twenty-three persons died and one person is under treatment. In last 24 hours, no new event of hospitalization has been reported.
Total 46 deaths have been recorded till date. These comprise 0.0004% of the total COVID19 vaccinations. Of the 46, 23 persons died in the hospital while 23 deaths are recorded outside the hospital.
No case of serious/severe AEFI/Death is attributable to vaccination, till date.
In last 24 hours, one new death has been reported. A 41-year-oldmale, who was a resident of Bhojpur, Bihardied after 15 days of vaccination. Suspected reason for his death is Myocardial Infarction. Post-moterm not done.