প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
২শুবা খেলো ইন্দিয়া নেসনেল ৱিন্তর গেমসতা প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোকপগী ৱারোল পীখ্রে
নেসনেল ইজুকেসন পোলিসিদা শান্ন-খোৎনবগী চাউথোকচনিংঙাই ওইবা মফম অমা পীরে: প্রধান মন্ত্রী
মখোয় অত্মানির্ভর ভারতকী ব্রান্দ এম্বেসেদরশিংনি হায়না নিংশিংনবা নহা ওইরিবা শান্নরোইশিংদা তকশিনখি
26 FEB 2021 12:36PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ২শুবা খেলো ইন্দিয়া নেসনেল ৱিন্তর গেমসতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকপগী ৱারোল পীখ্রে।
থৌরম অদুদা মহাক্না হায়খি ঙসিদগী খেলো ইন্দিয়া ৱিন্তর গেমসকী অনিশুবা ইদিসন হৌরে। মসি জম্মু অমসুং কাস্মির ভারতকী ৱিন্তর গেমশিংগী মরুওইবা মফম অমা ওইনা শেমগৎনবা অচৌবা খোঙথাং অমনি। জম্মু অমসুং কাস্মিরগী শান্নরোইশিং অমসুং লৈবাক্কী মফম কয়াদগী লাকপা শান্নরোইশিংদা মহাক্না য়াইফ-পাউজেল পীখি। মহাক্না হায়খি ৱিন্তর গেমশিংদা থৱায় য়াওবা হেনগৎলত্তুনা পাংথোক্লিবা ৱিন্তর গেমস অসিদা তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদগী শরুক য়াবা শান্নরোই মশিং শরুক অনি হেনগৎলে।
মহাক্না হায়খি মসিগী ৱিন্তর গেমস অসিদগী ফংলকপা লৌশিং অদু শান্নরোইশিংনা ৱিন্তর ওলেম্পিক্স শরুক য়াবদা মতেং পাংগনি। জম্মু অমসুং কাস্মিরগী ৱিন্তর গেমস অসিনা শান্ন-খোৎনবগী অনৌবা ফিবম অমা শেমগৎপদা মতেং পাংগনি। মসিগী থৌরম অসিনা জম্মু অমসুং কাস্মিরদা তুরিজমগী লমদা অনৌবা থৌনা অমসুং হরাও-তয়াম্বা অমা পীরগনি। শান্ন-খোৎনবা অসি মালেমগী লৈবাকশিংনা মখোয়গী সোফ পৱার উৎথোক্নবগী মফম অমা ওইরক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি শান্ন-খোৎনবদা মালেমগী ওইবা শক্তম অমা লৈজরি অমসুং মসিগী পান্দম অসিনা শান্নবগী লমদা অওনবশিং পুরক্লে। খেলো ইন্দিয়া কেম্পেন্দগী হৌরগা ওলেম্পিক পোদিয়ম স্তদিয়ম ফাওবগী অচুম্বা পান্দম অমা লৈরি। শান্নরোইশিং খ্বাইদগী ৱাংবা মালেমগী ফম্বাক ফাওবা পুখৎনবা মখোঙদগী হৌনা হৈথোই-শিংথোইবা মশক খঙদুনা শান্নরোইশিং মতেং পাংলি। হৈশিংবা মশক খঙদোকপগী হৌরগা তিম খনবা ফাওবদা, অরোন-অথুপ লৈহন্দনবা সরকারনা মরুওইবা মিৎয়েং চঙলে। শান্নরোইশিং ইকায়খুম্নবা উৎপা অমসুং মখোয়না পাংথোকখিবা থবকশিং শকখঙনবা সরকারনা মতিক চাবা থবক পায়খৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নেসনেল ইজুকেসন পোলিসিদা শান্ন-খোৎনবগী চাউথোকচনিংঙাই ওইবা মফম অমা পীরে। মমাঙদা শান্ন-খোৎনবা অসি অহেনবা ওইনা খন্নরম্বা অদু হৌজিক করিকুলমগী শরুক অমা ওইনা লৌরে অমসুং অঙাংশিং লাইরিক তম্বদা শান্ন-খোৎনবা অসি গ্রেদ পীরগনি। শান্নবগীদমক অৱাংবা থাক্কী মহৈলোয়শঙশিং অমসুং স্পোর্তস য়ুনিভর্সিতিশিং লিংখৎলে। নহারোলশিংগী শীনফম অমা ওইনবা অমসুং শান্ন-খোৎনবগী ইকোনোমিদা ভারতকী মফম অমা কনবা হেনগৎনবা স্কুল থাক্তা স্পোর্তস সাইন্স অমসুং স্পোর্তস মেনেজমেন্ত য়াওহনবা দরকার ওইরে।
মখোয় অত্মানির্ভর ভারতকী ব্রান্দ এম্বেসেদরশিংনি হায়না নিংশিংনবা নহা ওইরিবা শান্নরোইশিংদা শ্রী মোদীনা তকশিনখি। শান্ন-খোৎনবগী লমদা শান্নরোইশিংগী পর্ফোমেন্স য়েংলগা মালেম্না ভারতকী মগুন য়েংলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি।

Prime Minister's Office
PM delivers inaugural address at 2nd Khelo India National Winter Games
Sports has been given a place of pride in the recent National Education Policy: PM
Exhorts young sportspersons to remember that they are the brand ambassadors of Aatmnirbhar Bharat
26 FEB 2021 12:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi delivered the inaugural address at 2nd Khelo India National Winter Games through video conference.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said the second edition of Khelo India-Winter Games is starting from today. This is a major step towards making Jammu and Kashmir a major hub with India's effective presence in the Winter Games. He conveyed his best wishes to the players of Jammu and Kashmir and all the players from all over the country. He remarked that the number of players participating in this winter games from various states have doubled which demonstrates the increasing enthusiasm towards Winter Games. He said the experience from this winter games would help the players while participating in winter olympics. He said winter games in Jammu & Kashmir would help in developing a new sporting ecosystem. He said this event would instill new spirit and enthusiasm in the tourism sector in Jammu & Kashmir. He said sports has become an area in which countries of the world project their soft power.
The Prime Minister said that sports has a global dimension and this vision has been guiding the recent reforms in the sports ecosystem. There is a holistic approach from the Khelo India Campaign to Olympic Podium stadium. Hand holding of sports professionals is being done from recognition of talent at grassroot level to bringing them to the highest global platform. From talent recognition to team selection, transparency is the government’s priority. Dignity of sportspeople, and recognition of their contribution is being ensured, said the Prime Minister.
The Prime Minister asserted that sports has been given a place of pride in the recent National Education Policy. Sports, which was considered extra-curricular activity earlier is now being treated as part of the curriculum and grading in sports will be counted in the education of the children. The Prime Minister informed that Institutes of Higher education and Sports University are being established for sports. He emphasized the need to take sports sciences and sports management to the school level as that will improve the career prospects of the youth and will enhance India's presence in the sports economy.
Shri Modi exhorted the young sportspersons to remember that they are the brand ambassadors of Aatmnirbhar Bharat. The world evaluates India through their performance in the sports arena, concluded the Prime Minister.