শিপ্পিং মন্ত্রালয়
কার্গো হেন্দলিংদা দীনদয়াল পোর্তনা এম.এম.তি. ১০০ লান্থোকখ্রে
কোবিদ মমাংগী মতমদু ফংনবা ইকোনোমী হেনগৎলে হায়বা সিগনিফিকেন্ত ইন্দিকেসন: শ্রী মনসুখ মান্দাবিয়া
19 FEB 2021 2:31PM by PIB Imphal
ভারতকী মরুওইবা পোর্ত ১২গী মনুংদা অমা ওইরিবা দীনদয়াল পোর্তনা কার্গো হেন্দলিংদা এম.এম.তি. (মিলিয়ন মেত্রিক তন) ১০০ লান্থোকখ্রে। মমাংদা কন্দলা পোর্ত হায়না খংনরম্বা দীনদয়াল পোর্ত অসি গুজরাতকী কৎচতা লৈরি। দীনদয়াল পোর্তনা কন্দলাদা লিক্যুইদ কার্গো এম.এম.তি. ১৩.২৫ অমদি দ্রাই কার্গো অমসুং কন্তেনর এম.এম.তি. ৪৩.৭৬ হেন্দল তৌখি। মসিনা ভাদিনারদা এম.এম.তি. ৪৩.৩০সু হেন্দল তৌখি (মদুদা ত্রান্সিপমেন্ত য়াওরি), মতম অসিগী মনুংদা কন্তেনেরাইজ কার্গো তি.ই.য়ু. লাখ ৪.৫০ লান্থোকখি, পুন্না এম.এম.তি. ১০০গী গ্রোসিং। দীনদয়াল পোর্তনা হেন্দল তৌবা মরুওইবা কমোদিতীশিংদি ক্রুদ ওইল, পেত্রোলিয়ম প্রদক্ত, কোয়লা, থুম, অচাথাউ, ফর্তিলাইজর, চিনি, তিম্বর, নুং হৱাই, গেহুনি। পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী রাজ্য মন্ত্রী (মনিংতম্বা) শ্রী মনসুখ মান্দাবিয়ানা দীনদয়াল পোর্তনা লৌখৎলিবা খোংথাংশিং থাগৎপা ফোংদোকখি অমদি মখা তাখি মদুদি মসি অদুম ওইনমক কোবিদকী শিংনরকপা মতমদা অচৌবা এচিবমেন্ত অমনি অমদি কোবিদ মমাংগী মতমদু ফংনবা ইকোনোমী হেনগৎলে হায়বা সিগনিফিকেন্ত ইন্দিকেসন্নি।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Deendayal Port crosses 100 MMT in cargo handling
Significant indication that economy is bouncing back to achieve pre-COVID times: Shri Mansukh Mandaviya
19 FEB 2021 2:31PM by PIB Delhi
Deendayal Port Trust, one of the 12 Major Ports of India, has crossed 100 MMT (Million Metric Tons) in cargo handling. Deendayal Port, erstwhile known as Kandla Port, is situated in Kutch, Gujarat.
Deendayal Port handled 13.25 MMT of liquid cargo and 43.76 MMT of Dry cargo & containers at Kandla. It also handled 43.30 MMT at Vadinar (which includes transhipment), the containerized cargo crossed 4.50 lakh TEU during this period, grossing a total of 100 MMT overall. Major commodities handled by the Deendayal Port are Crude Oil, Petroleum product, Coal, Salt, Edible Oil, Fertilizer, Sugar, Timber, Soya bean, Wheat.
This major achievement can be attributed to the user-friendly approach of port with the Shipping fraternity / stakeholders and constant consultations with them to improve Ease of Doing Business.
Shri Mansukh Mandaviya, Minister of State for Ports, Shipping and Waterways (I/C) appreciated the efforts taken by Deendayal Port and added that it is indeed the major achievements in the challenging COVID times and it is significant indication that economy is bouncing back to achieve pre-COVID times.