ঙাকশেল মন্ত্রালয়
বোর্দর ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা বজেৎ ২০২১-২২দা বি.আর.ও.গীদমক শেঞ্জং হেনগৎলে
17 FEB 2021 3:03PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন বজেৎ ২০২১-২২না ফ্রন্তিয়র এরিয়াশিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা বোর্দর রোদস ওর্গনাইজেসন (বি.আর.ও.)গীদমক ফন্দিং হেনগৎনবা প্রপোজ তৌরি। শেনবা চহি ২০২১-২২গী ওইনা বোর্দর এরিয়াশিংদা রোদ দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিংগী এলোকেসন লুপা করোর ৫,৫৮৬.২৩দগী লুপা করোর ৬,০০৪.০৮তা হেনগৎলে। বোর্দর রোদশিংগী মেন্তিনেন্সকীদমক বজেৎ অসি লুপা করোর ৭৫০দগী লুপা করোর ৮৫০দা হেনগৎলে, অদুগা শেনবা চহি ২০২০-২১দা কেপিতেল ৱার্কস এলোকেসন লুপা করোর ২,৩০০ অদু লুপা করোর ২,৫০০দা রিভাইজ তৌরে।
এলোকেসন হেনগৎপা অসিনা স্ত্রেতেজিক ইম্পরেতিবশিংনা পাম্বা কন্সত্রক্সনগী খোংজেল অদু হেনগৎহন্নবা মোদর্ন সন্সত্রক্সন প্লান্তশিং, ইক্যুপমেন্ত অমসুং মেছিনরী লৈবা ফংহল্লগনি। হেনগৎলিবা ফন্দিং অসিগী অচৌবা শরুক অমদি বোর্দর এরিয়াশিংদা স্ত্রেতেজিক রোদশিং হেন্না ফজনা থম্বদা শিজিন্নগনি।

Ministry of Defence
Increased outlay for BRO in Budget 2021-22 to boost border infrastructure
17 FEB 2021 3:03PM by PIB Delhi
Union Budget 2021-22 has proposed increased funding for Border Roads Organisation (BRO) to boost infrastructure in frontier areas. Allocation for road development projects in border areas has been raised from Rs 5,586.23 crore to Rs 6,004.08 crore for Financial Year 2021-22. The budget for maintenance of border roads has gone up from Rs 750 crore to Rs 850 crore, while the capital works allocation has been revised upwards to Rs 2,500 crore from budgetary provision of Rs 2,300 crore for Financial Year 2020-21.
This increased allocation shall facilitate procurement of modern construction plants, equipment and machinery to enhance the pace of construction warranted by strategic imperatives. A large share of increased funding will be used for better upkeep of strategic roads in the border areas and it will also give a major boost to construction of strategically important roads, tunnels and bridges along the northern and north-eastern borders.