রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱেজ, কম্মর্জ অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ৱেস্ত বেঙ্গলদা রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত কয়ামরোম শাদুনা লৈবাক অসিদা কৎখ্রে
ন্যুলী ইলেক্ত্রিফাইদ সেক্সন মনিগ্রাম-নিম্তিতাদা পোৎ-চৈ পুবা ত্রেন শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা লমথাখ্রে
17 FEB 2021 6:27PM by PIB Imphal
ইস্তর্ন রেলৱেগী মালদা দিভিজনগী মখাদা লৈরিবা সুজনিপরা অমসুং বাসুদেবপুর স্তেসনশিংদা ফুত অনি ৱাংবা ওভর ব্রিজশিং, দহাপরাধম অমসুং নিয়ালিশপরা স্তেসনশিংগী, তেনয়া, লালবগ কোর্ত রোদ, খাগ্রঘাত রোদতা ফুত মঙা ৱেবা ওভর ব্রিজ, মাল্দাগা নক্নবা অমসুং মনিগ্রমদা শারিবা রোদ আন্দর ব্রিজ(আর.য়ু.বি.), ন্যুলী ইলেক্ত্রিইদ মনিগ্রম-নিম্তিতা সেক্সন লৈবাক অসিদা ভারত সরকারগী রেলৱেজ, কম্মর্জ অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী ইকাই খুম্নরবা মন্ত্রী শ্রী পিয়ু্শ গোয়লনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা লৈবাক অসিদা কৎখ্রে৷ ন্যুলী ইলেক্ত্রিফাইদ সেক্সন মনিগ্রম-নিম্তিতা সেক্সন অসিদা পোৎ-চৈ পুবা ত্রেন শ্রী গোয়লনা লমথাখ্রে৷ ভারত সরকারগী এনবাইরোনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জ মন্ত্রালয়গী ইকাই খুম্নরবা রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী ববুল সুপ্রিয়ো অমসুং অতোপ্পা মশক নাইবা মীওইশিংনা থৌরম অসিদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা শরুক য়াখ্রে৷
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা “লৈবাক অসিদা ৱেস্ত বেঙ্গল অসি ত্রেদিং অমসুং ব্যুজিনেস এক্তিবিতীদা মশক থোকপা রাজ্য অমা ওইহন্নবা ঐখোয়না হোৎনরগনি” হায়না মমাং মতমদা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জিনা ফোংদোকপা লৈখ্রে হায়না শ্রি পিয়ুশ গোয়লনা ফোংদোকখ্রে৷ পেসে়ঞ্জর কন্নেক্তিবিতী অসি হেন্না চাওথোকহন্দুনা, ফ্রইত ত্রেনশিংগী কন্নেক্তিবিতী অসি চাওথোকহন্দুনা, রো মেতরিয়েলশিং অসি ফংহন্দুনা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদগী লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফমশিং অসিদা প্রদক্তশিং পুথোক পুশিন তৌদুনা ৱেস্ত বেঙ্গল অসি চাওখৎহনবদা রেলৱেজনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরগনি৷ ৱেস্ত বেহ্গলদা লৈরিবা সিঙ্গল লাইন খুদিংমক ২০২৩ ফাওবগী মনুংদা লৈ ফংহন্দুনা পোলুসন হন্থহল্লগনি, স্পিদ হেনগৎহল্লগনি অমসুং পেসে়ঞ্জর এমিনিতীশিং হেন্না ফংহনবা ঙম্লগনি হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখ্রে৷ হৌখিবা চহী তরুক অসিদা ৱেস্ত বেঙ্গলগী রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি হেন্না শেমগৎনবা লুপা কোতি ১৯৮১১গী শেনফম থাদখ্রে৷
কার্বোন ফুত প্রিন্ত হন্থহন্নবগীদমক অমসুং গ্রীন ইনর্জী হেন্না য়োকখৎনবা ইস্ত্রন রেলৱেগী কি.মি. ৩৪ শাংবা মনিগ্রম-নিম্তিতা সেক্সন লুপা কোতি ৫২.০৫ থাদদুনা ইলেক্ত্রিফাইদ তৌখ্রে৷ মসি “সাগর পর্বোদয়া সমপার্ক লাইন” হৌরাহদগী দিব্রুগার্হ ফাওবা চৎলিবা হাই য়ুতিলিতী নেতৱার্ক্কী শরুক অমনি৷ মসিনা সেক্সন অসিদা পেসে়ঞ্জর ত্রেনশিং দেমুদগী মেমুদা ওন্থোক্নবগী লম্বী অদু মখাতানা পীরগনি৷ মসিনা দিজল থাউ কনবা ঙম্লগনি অমসুং মফম অদুগী অপুনবা ইন্দস্ত্রীয়েল দিভেলপমেন্তদা চাওনা কন্ত্রিব্যুত তৌরগনি৷
এল.সি. গেত নম্বর ২এগী মহুৎতা ন্যু ফরক্কা-মাল্দা তাউন সেক্সনদা মাল্দাদা নক্ননা লুপা কোতি ১.৮ চংনা রোদ আন্দর ব্রিজ শাখ্রে৷ মসিনা লম্বী চত্থোক চশিন তৌবদা হেন্না লাইহল্লগনি অমসুং রেল ত্রাফিক অয়েৎ অপন অমতা য়াওদনা নিংথীনা চেনবা য়াহল্লগনি৷ রেল অমসুং লম্বীদা অয়েৎ অপন অমতা য়াওদনা থৌবা য়ানবা এল.সি. গেত নম্বর ৬ অসিগী মহুৎতা অজিমগঞ্জ-ন্যু ফরক্কা সেক্সনদা লৈরিবা মনিগ্রমদা লুপা কোতি ২.৬৩ চংনা অতোপ্পা রোদ আন্দর ব্রিজ অমগা শাখ্রে৷
পেসে়ঞ্জরশিং য়াম্না লাইনা অমসুং সেফ ওইনা চত্থোক চশিন য়ানবগীদমক বন্দেল-কতৱা-অজিমগঞ্জ সেক্সনগী মখাদা লৈরিবা দহাপরাধম অমসুং নিয়ালিশপরা স্তেসনশিংগী চেনয়া, লালবাগ কোর্ত রোদ, খগ্রঘাত রোদতা পুন্না লুপা কোতি ৯.৩১ চংনা ফুদ মঙা ৱাংবা ওভর ব্রিজশিং শাখ্রে৷ মসিদগী হেন্দোক্তুনা অজিমগঞ্জ-ন্যু ফরক্কা-মাল্দা তাউন সেক্সনগী মখাদা সুজনিপরা অমসুং বাসুদেবপুর স্তেনশিং অসিদা লুপা কোতি ৩ চংনা ফুদ অনি ৱাংবা ওভর ব্রিজ শাখ্রে৷ মসিনা পেসেঞ্জরশিংনা অয়েৎ-অপন অমতা লৈতনা য়াম্না লাইনা চত্থোক চশিন তৌবা য়াহল্লগনি অমসুং লাইবক থিবা থৌদোকশিং থোকপা য়াবগী চাঞ্চ অদুসু হন্থগল্লগনি৷

Ministry of Railways
Shri Piyush Goyal, Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution dedicates to the Nation various railway infrastructure projects in West Bengal
Shri Piyush Goyal flags off goods train on Manigram-Nimtita newly electrified section
17 FEB 2021 6:27PM by PIB Delhi
Shri Piyush Goyal, Hon’ble Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Government of India dedicated to the Nation newly electrified Manigram-Nimtita Section, Road Under Bridge (RUB) near Malda and at Manigram, five Foot Over Bridges at Khagraghat Road, Lalbagh Court Road, Tenya, Dahaparadham & Niyalishpara stations and two Foot Over Bridges at Sujnipara & Basudebpur stations, all under Eastern Railway’s Malda Division through video conferencing today. Shri Goyal also flagged off goods train on newly electrified Manigram-Nimtita Section. Shri Babul Supriyo, Hon’ble Minister of State, Ministry of Environment, Forest & Climate Change, Government of India and other dignitaries were also present during the video conferencing.
Speaking on the occasion Shri Piyush Goyal said that as Hon’ble Prime Minister, Shri Narendra Modi ji said, "Our efforts will be directed towards making the state of West Bengal a premier state in trading & business activity in the country". Railways can play an important role in development of West Bengal by expanding passenger connectivity, by expanding connectivity of freight trains, ensuring availability of raw materials & moving the products from West Bengal to all parts of the country. He further added that every single line in West Bengal will be electrified by 2023 thereby reducing pollution, increasing speed and augmenting passengers amenities. In last six years Rs. 19811 cr. have been invested in West Bengal to improve the railway infrastructure. The Minister also added that Indian Railways has achieved the best ever safety record as no passenger lost his life in any rail accident, this major achievement is the result of hardwork of railway employees.
In order to reduce carbon foot print and to promote green energy, 34 km long Manigram-Nimtita section of Eastern Railway has been electrified at a cost of Rs.52.05 crores. This is a part of High Utility Network, “Sagar Purvodaya Sampark Line” from Howrah to Dibrugarh. This will help switching over freight rake destined for Sagardighi Thermal Power Plant and Sonar Bangla Cement Plant from diesel to electric traction. It will further pave the way for conversion of passenger trains from DEMU to MEMU in the section. This will save diesel fuel and will contribute to overall industrial development of the area.
Road Under Bridge at a cost of Rs.1.8 crore has been constructed near Malda in New Farakka-Malda Town section in lieu of LC gate No. 2A. This will ease the movement of road traffic and also accelerate uninterrupted movement of Rail traffic. Another Road Under Bridge at a cost of Rs.2.63 crores has also been constructed at Manigram in Azimganj-New Farakka section in lieu of LC Gate No. 6 to ensure seamless movement of both rail & road traffic.
For the sake of easy & safe movement of passengers, five Foot Over Bridges have been constructed at a total cost of Rs.9.31 crores at Khagraghat Road, Lalbagh Court Road, Tenya, Dahaparadham and Niyalishpara stations under Bandel-Katwa-Azimganj section. Apart from these, two Foot Over Bridges at a cost of Rs. 3 crores at Sujnipara and Basudebpur stations have been constructed under Azimganj-New Farakka-Malda Town section. These will ensure safe movement of passengers, minimizing the chances of mishap.