কেবিনেট
নাবালক ন্যায় (শিশুৰ চোৱা-চিতা আৰু সুৰক্ষা), আইন, ২০১৫ৰ সংশোধনত কেবিনেটৰ অনুমোদন
17 FEB 2021 3:52PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট বৈঠকত শিশু সুৰক্ষা ব্যৱস্থা শক্তিশালী কৰাৰ উপায়সমূহ সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে মহিলা আৰু শিশু বিকাশ মন্ত্ৰালয়ে নাবালক ন্যায়(শিশুৰ চোৱা-চিতা আৰু সুৰক্ষা) আইন, ২০১৫ত সংশোধনৰ বাবে আগবঢ়োৱা প্ৰস্তাৱত অনুমোদন জনাইছে৷
প্ৰস্তাৱিত সংশোধনত গোচৰসমূহ ক্ষিপ্ৰতাৰে নিষ্পত্তি কৰা আৰু জবাবদিহিতা বৃদ্ধিৰ বাবে জিলা দণ্ডাধীশ তথা অতিৰিক্ত জিলা দণ্ডাধীশক নাবালক ন্যায় আইনৰ ৬১নং ধাৰাৰ অধীনত সন্তান তুলি লোৱাৰ নিৰ্দেশ জাৰি কৰাৰ অধিকাৰ দিয়া হৈছে৷ জিলা দণ্ডাধীশে আইনখনৰ অধীনত আৰু অধিক শক্তিশালী ৰূপত আইনখন সুচাৰুৰূপে ৰূপায়ণ কৰাৰো অধিকাৰ দিয়া হৈছে, যাৰ দ্বাৰা সংকটাপন্ন শিশুৰ হৈ সমন্বিত প্ৰয়াস হাতত ল’ব পাৰে৷ চিডব্লিউচি সদস্য নিযুক্তি সম্বন্ধীয় যোগ্যতা মানদণ্ডক সংজ্ঞায়িত কৰা আৰু পূৰ্বৰে পৰা এনে অপৰাধক ‘গুৰুতৰ অপৰাধ’ হিচাপে গণ্য কৰা দিশটোও আইনখনৰ প্ৰস্তাৱত কোৱা হৈছে৷ আইনখনৰ বিভিন্ন দিশ ৰূপায়ণৰ ক্ষেত্ৰত সন্মুখীন হোৱা সমস্যাসমূহো গুৰুত্ব সহকাৰে লোৱা হৈছে৷

Cabinet
Cabinet approves Amendments to the Juvenile Justice (Care and Protection of Children) Act, 2015
17 FEB 2021 3:52PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved the proposal of the Ministry of Women and Child Development to amend the Juvenile Justice (Care and Protection of Children) Act, 2015 to introduce measures for strengthening Child Protection set-up to ensure best interest of children.
The amendments include authorizing District Magistrate including Additional District Magistrate to issue adoption orders under Section 61 of the JJ Act, in order to ensure speedy disposal of cases and enhance accountability. The District Magistrates have been further empowered under the Act, to ensure its smooth implementation, as well as garner synergized efforts in favour of children in distress conditions. Defining eligibility parameters for appointment of CWC members, and categorizing previously undefined offences as ‘serious offence’ are some of the other aspects of the proposal. Several difficulties faced in implementation of various provisions of the Act have also been addressed.