মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
মুখতার অব্বাস নকবিনা প্রধান মন্ত্রীগী মায়কৈদগী দরগাহ অজমের শরিফতা “চাদর” খুদোল তৌখ্রে
16 FEB 2021 2:21PM by PIB Imphal
সুফি লাইনিংবা খ্বাজা মোইনুদ্দিন ছিশতিগী ৮০৯শুবা য়ু.আর.এস.কী তাঞ্জা লাকপদা মাইনোরিতী এফিয়ার্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী মুখতার অব্বাস নকবিনা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মায়কৈদগী অজমের শরিফ দরগাহদা ‘চাদর’ খুদোল তমখ্রে। শ্রী নকবিনা হায়খি মদুদি অখাঙকনবা অমসুং হার্মোনী অসি ভারতকী দি.এন.এ.নি অমদি কনানসু ঐখোয়গী লৈবাক্কী প্রাউদ লেগেসী অসি “দিফেম অমসুং দেমোলশ” তৌবা ঙম্লোই।
মহাক্না প্রধান মন্ত্রীগী পাউজেলসু পাথোকখি মদুদা মহাক্না চহিগী য়ু.আর.এস.কী তাঞ্জা লাকপদা ভারত অমসুং মপান লৈবাক্তা লৈরিবা খ্বাজা মোইনুদ্দিন ছিশতিগী তুংইনবশিংদা য়াইফ পাউজেল পীখি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহাক্কী পাউজেলদা হায়খি মদুদি, “খ্বাজা মোইনুদ্দিন ছিশতিগী ৮০৯শুবা য়ু.আর.এস.কী তাঞ্জা লাকপদা মালেম পুম্বদা লৈরিবা খ্বাজা মোইনুদ্দিন ছিশতিগী তুংইনবশিংদা য়াইফ পাউজেল পীজরি। মসিগী চহিগী থৌরম অসি সোসিএল য়ুনিতী অমসুং ব্রদরহুদকী য়াম্না ফজরবা খুদম অমনি। তোঙান তোঙানবা রিলিজনশিংগী হার্মোনিয়স কো-এক্সিতেন্স, মখোয়গা লোয়নরিবা লাইনিং মরূপশিং অমসুং থাজবা অসি ঐখোয়গী লৈবাক্কী অচৌবা হেরিতেজ অমনি। ঐখোয়গী লৈবাক্কী তোঙান তোঙানবা লাইনিংবশিং, পির অমসুং ফকিরশিংনা মসিগী হেরিতেজ অসি ঙাক্তুনা থম্বা অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। শান্তি অমসুং হার্মোনীগী ওইবা মখোয়গী মতম পুম্বগী ওইবা পাউজেলনা ঐখোয়গী সোসিও-কলচরেল হেরিতেজপু মতম পুম্নমক্তা ইনাক খুলহল্লি।”
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী পাউজেলদা হায়খি মদুদি, “মহাক্কী সুফি ৱাখল্লোনগা লোয়ননা সমাজতা মুত্থৎপা য়াদ্রবা ইমপ্রিন্ত অমা থম্লম্বা খ্বাজা মোইনুদ্দিন ছিশতি অসি ঐখোয়গী অথোইবা স্পিরিচুএল ত্রেদিসনগী অথোইবা খুদম্নি। নুংশিবা, য়ুনিতী, সর্বিস অমসুং হার্মোনীগী স্পিরিৎ প্রমোৎ তৌরদুনা গরিব নৱাজকী ভেল্যুশিং অমসুং ভ্যুশিংনা হ্যুমেনিতীবু মতম পুম্নমক্তা মখা তানা ইন্সপায়র তৌরগনি। খ্বাজা মোইনুদ্দিন ছিশতিগী চহিগী য়ু.আর.এস. লাকপদা, অজমের শরিফ দরগাহদা “চাদর” থাবগী খুত্থাংদা মফমদা ঐহাক্কী ওইবা ইকায় খুম্নবা উৎরি অমদি লৈবাক অসিগী মীয়ামগী নুংঙাই য়াইফবা অমসুং চাউখৎপগী থৌনিজরি। ”
শ্রী নকবিনা দরগাহদা তোইলেৎ ৮৮গী নৌনা শারবা ব্লোকসু শঙ্গাখি মদুনা দিভোতীশিং অমসুং পিলগ্রিমশিং অখন্না নুপীশিংদা চাউনা কানহল্লগনি। মহাক্না “রেন বসেরা” শঙ্গাখি মফমদুদা নুপী পিলগ্রিম ৫০০মুক্কী লৈফম চাফম শিল লাংখি। মসিগী খুদোংচাবশিং অসি দরগাহদা অহানবা ওইনা শেমগৎ শাগৎপনি।
শ্রী নকবিনা দরগাহগী গেৎ নম্বর-৫ শঙ্গাখি অমসুং মহাক্না দরগাহদা লৈরিবা মীথুংলেনগী মরিশুবা ফ্লোরসু শঙ্গাখি।

Ministry of Minority Affairs
Mukhtar Abbas Naqvi offers “Chadar” at Dargah Ajmer Sharif on behalf of Prime Minister
16 FEB 2021 2:21PM by PIB Delhi
Union Minister for Minority Affairs Shri Mukhtar Abbas Naqvi today offered 'Chadar' on behalf of Prime Minister Shri Narendra Modi at Ajmer Sharif Dargah of Sufi Saint Khwaja Moinuddin Chishti on the occasion of 809th Urs. Shri Naqvi said that tolerance and harmony is the DNA of India and nobody can “defame and demolish” this proud legacy of our country.
He also read out the message of the Prime Minister in which he conveyed greetings and best wishes to followers of Khwaja Moinuddin Chishti in India and abroad on the occasion of annual Urs.
Prime Minister Shri Narendra Modi in his message said that, “Greetings and best wishes to followers of Khwaja Moinuddin Chishti across the world on the occasion of 809th Urs of Khwaja Moinuddin Chishti. This annual celebration is a beautiful example of social unity and brotherhood. Harmonious co-existence of various religions, sects and beliefs associated with them is a magnificent heritage of our country. Various Saints, Pir and Fakirs of our country have played a key role in protecting and strengthening this heritage. Their eternal message of peace and harmony has always enriched our socio-cultural heritage.”
Prime Minister in his message said that, “Khwaja Moinuddin Chishti, who has left an indelible imprint in the society with his Sufi thoughts, is the ideal symbol of our great spiritual traditions.Promoting the spirit of love, unity, service and harmony, Gharib Nawaz’s values ​​and views will always continue to inspire the humanity. On the annual Urs of Khwaja Moinuddin Chishti, I express my tributes to him through sending “Chadar” at Ajmer Sharif Dargah and pray for happiness, well-being and prosperity of the people of the country”.
On the occasion, Shri Naqvi said that the life of Gharib Nawaz inspires us to strengthen the commitment to communal and social harmony. This unity can defeat the forces, who are engaged in the conspiracy to create divide and conflict in the society. Khwaja Moinuddin Chishti’s message is an “effective commitment to peace across the world”.
Shri Naqvi also inaugurated the newly constructed block of 88 toilets at Dargah premises which will immensely benefit the devotees and pilgrims especially women. He inaugurated “Rain Basera” where accommodation arrangements have been made for about 500 women pilgrims. These facilities have been constructed for the first time at the Dargah premises.
Shri Naqvi inaugurated Gate No-5 of the Dargah and he also inaugurated the fourth floor of the Guest House at Dargah premises.