রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
মথৌ তাবা স্তেন্দর্দশিং য়ৌবা ঙমদ্রিঙৈফাওবা হাইৱে শেম্বদা স্তীল পুম্নমক শীজিন্নবা য়াহল্লগনি
স্তীল শিজিন্নদুনা হাইৱেশিং শাবদা মমল শোইদনা হন্থহন্নবা খোংথাং
ক্বালিতী শোকহন্দনা অথিংবা লৈবশিংদা গদকরীনা অমুক হন্না য়েংশিন্নবা হোৎনবা
14 FEB 2021 1:47PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মন্ত্রালয়না স্তীল পুম্নমক -ওর, বিল্লেৎশিং, পিল্লেৎশিং নত্রগা স্ক্রেবতগী শুংদোরকপা ওইরো স্তীলগী অখন্নবা থাকশিংগী ওইনা মথৌ তাবা স্তেন্দর্দশিং য়ৌবা ঙমদ্রিঙৈফাওবা স্তীল পুম্নমক শিজিন্নবা য়ারগনি হায়বগী ওর্দর থোকখ্রে। হায়রিবা শিজিন্নগদৌরিবা স্তীল অসি এন.এ.বি.এল.-অয়াবা ফংদ্রিঙৈগী মমাংদা অহু শুবা পার্তী অমা ওইনা চাংয়েং তৌনবা এক্রিদেতেদ লেবোরেতরী দা তেস্ত তৌরবা ওইগদবনি। খোংথাং অসি এনালাইসিস অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগা ৱা খন্ন-নৈনবা অমদি তেক্নিকেল ওপিনিয়নশিংদা য়ুম্ফম ওই।
মসিগী মমাংদদি কন্ত্রেক্ত প্রোভিজনশিং অসি প্রাইমারী/ইন্তিগ্রেতেদ স্তীল প্রদ্যুসরশিংখক্তনা পুথোকপা স্তীলশিং অসি শিজিন্নবগী মথৌ তাখি। নেস্নেল হাইৱেশিং অসি শাবদা শাফু পীগদৌরিবা স্তীলগী মমল হেনগৎলকপা অসিদা মীৎয়েং থম্লগা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মন্ত্রালয়গী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকরীনানা হাইৱে শাবদা শিজিন্নবা মচাকশিংগী ক্বালিতী শোকহন্দনা অপনবা ওইগদৌরিবা ৱাফম খুদিংমক অমুক হন্না মীৎয়েং চংবগী মথৌ তাই হায়বগী ৱাফম থমখ্রে।
মসিগী খোংথাং অসিগা লোয়ননা নেস্নেল হাইৱেশিং শাবদা শিজিন্নবা স্তীল সপ্লাই তৌরিবশিং অসি হেনগৎহনগনি, মসিনা বাজারশিংদা হেন্না হিদান্নবা হেনগৎহনগনি অমদি হেন্না হোংবা মমলশিং য়েংগনি। মসিসু মন্ত্রালয় অসিনা সপ্লাইয়রশিংদা লৈহল্লিবা অথিংবশিং হন্থহন্দুনা অমদি লৈবগী সিস্তেম অসি ময়েক শেংনা উহন্দুনা অনৌবা তেক্নোলোজীদগী মমল হন্থহন্নবা লেপ্তনা হোৎনরকপগী শরুক অমনি।

Ministry of Road Transport & Highways
All steel to be allowed to be used for Highway construction, so long as it meets the required standards
Step to ensure cost reduction in building of highways using steel
Effort by Gadkari to re-look at restrictive conditions, without impacting quality
14 FEB 2021 1:47PM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has issued orders that all steel – whether produced from ore, billets, pellets or melting of scrap - would be allowed to be used for National Highway construction, as long as it meets the standards required for specific grades of steel. The steel proposed to be used would be tested in NABL-accredited laboratories as a third party check before approval. The move is based on the analysis and discussions with stakeholders and also technical opinion.
Earlier, the contract provisions required use of steel produced by primary/integrated steel producers only. In view of the increase in steel prices, which can impact the cost of building national highways, Union Minister for Road Transport & Highways, Shri Nitin Gadkari had suggested the need to re-look at all conditions which could be restrictive, without impacting the quality of material used for highway construction.
With this step, the supplier base for steel used in the construction of national highways would increase, leading to more competition and better price discovery by the markets. This is also part of the continuous effort by the Minister to reduce costs through use of new technology, reducing restrictions on suppliers and making the procurement system transparent.
>>>>>>>>>>>>>>>
BN: MS