|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী অপদেৎ - ২৯নি শুবা নুমিৎ
কোবিদ ১৯ ঙাকথোক্নবা বেনিফিসরী মিলিয়ন ৮ হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে; ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা বেনিফিসরী ৮৪,৮০৭ বেক্সিন কাপখ্রে ঙসিদগী লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ বেক্সিনগী অনিশুবা দোজ কাপ্পা হৌখ্রে; অনিশুবা দোজকী অহানবা নুমিৎতা ঐচ.সি.দবল্যু. ৭,৬৬৮ বেক্সিন কাপখ্রে কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্কা লোইননা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন দ্রাইভ য়েংশিনখ্রে রাজ্য/জিলাগী এ.ই.এফ.আই. কম্মিতিশিংগা চাং নাইনা মীফমশিং পাঙথোক্নবা অমসুং বেক্সিনেসন সেসন্দা বেনিফিসরীশিংদা এ.ইএফ.আই.গী মতমদা খঙহন্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা পাউতাক পীখ্রে
13 FEB 2021 8:11PM by PIB Imphal
কোবিদ১৯দগী ঙাকথোক্নবা বেক্সিন কাপখিবা হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংগী মথং মথং হেনগৎলক্লিবা মশিং অসি ঙসি লাখ ৮০ হেনখ্রে।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ১,৬৯,২১৫গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ৮০,৫২,৪৫৪ বেক্সিন কাপখ্রে। মসিদা হেল্থ কিয়র ৱার্কর (ঐচ.সি.দবল্যু.) ৫৯,৩৫,২৭৫ অমসুং ফ্রন্ত লাইন ৱার্কর (এফ.এল.দবল্যু) ২১,১৭,১৭৯ য়াওখি।
অহানবা দোজ কাপখিবা মতুংদা নুমিৎ ২৮ মপুং ফারবা বেনিফিসরীশিংগী ওইনা কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ ঙসি কাপ্পা হৌখ্রে। দি.সি.জি.আই.না পীখিবা অয়াবা অদুনা অনিশুবা দোজকী চয়োল ৪দগী চয়োল ৬কী ৱিন্দো অমা এক্কোর্দ তৌখি। ঙসি ঐচ.সি.দবল্যু. ৭,৬৬৮দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯গী বেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী কুন-মাপনশুবা নুমিৎ ওইরিবা ঙসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা পুন্না বেনিফিসরী ৮৪,৮০৭ বেক্সিন কাপখ্রে। ঙসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ৪,৪৩৪ পাঙথোকখ্রে। অরোইবা রিপোর্ত ঙসি নুমিদাং অথেংবদা মপুং ফংগনি।
ঙসি কোবিদ বেক্সিনেসন অসি রাজ্য/য়ু.তি. ৩৮দা পাঙথোকখি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩,৬৪৬
০
৩,৬৪৬
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৫৪,৮৬৮
৩,৪৩৪
৩,৫৮,৩০২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৫,১১৬
০
১৫,১১৬
৪
অসাম
১,২৫,২৬০
১৯৮
১,২৫,৪৫৮
৫
বিহার
৪,৭৬,০৭৬
০
৪,৭৬,০৭৬
৬
চান্দিগর
৮,৬৬০
১৪৩
৮৮০৩
৭
ছত্তিসগর
২,৪৭,৯৯২
২৯
২,৪৮,০২১
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
২,৯১৪
৪৮
২৯৬২
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,১২১
৩০
১১৫১
১০
দিল্লী
১,৭৯,৭৪৮
৩১৮
১,৮০,০৬৬
১১
গোৱা
১২,৯৪৯
০
১২৯৪৯
১২
গুজরাত
৬,৭৬,৪৫৩
০
৬,৭৬,৪৫৩
১৩
হরিয়ানা
১,৯৫,৯৬৫
৩২৫
১,৯৬,২৯০
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৭৯,১৬৬
০
৭৯,১৬৬
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,২৮,৭৫৬
৮০৭
১,২৯,৫৬৩
১৬
ঝার্খন্দ
১,৯৫,২৯১
৯২০
১,৯৬,২১১
১৭
কর্নাতকা
৪,৯৫,৯৮০
০
৪,৯৫,৯৮০
১৮
কেরেলা
৩,৪৭,৭৭৬
০
৩,৪৭,৭৭৬
১৯
লদাখ
২,৯০৪
০
২৯০৪
২০
লক্ষদীপ
১,৭৭৬
০
১৭৭৬
২১
মধ্য প্রদেশ
৫,২৬,৭৮৩
০
৫,২৬,৭৮৩
২২
মহারাস্ত্র
৬,৪৯,৯৬৬
০
৬,৪৯,৯৬৬
২৩
মনিপুর
১৯,৬০৭
০
১৯৬০৭
২৪
মেঘালয়
১৩,০৮৪
৫৯
১৩১৪৩
২৫
মিজোরাম
১১,৩৩২
০
১১৩৩২
২৬
নাগালেন্দ
৯,৪৭৬
০
৯,৪৭৬
২৭
ওরিশা
৪,০১,০২১
০
৪,০১,০২১
২৮
পুদুচেরী
৫,৫১০
০
৫৫১০
২৯
পঞ্জাব
১,০৩,৬৮৭
৫৭
১,০৩,৭৪৪
৩০
রাজস্থান
৬,০৬,৯৪২
০
৬,০৬,৯৪২
৩১
সিক্কিম
৮,৩৩৫
০
৮৩৩৫
৩২
তামিল নাদু
২,২৭,৫৪২
০
২,২৭,৫৪২
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৭৮,২৫০
৩৮
২,৭৮,২৮৮
৩৪
ত্রিপুরা
৬৮,৭৮৯
৩৬৬
৬৯,১৫৫
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৮,৫৮,৬০২
০
৮,৫৮,৬০২
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,০৮,৩৪৯
০
১,০৮,৩৪৯
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪,৯৫,৫৮৫
৮৯৬
৪,৯৬,৪৮১
৩৮
অতোপ্পশিং
৯৯,৫০৯
০
৯৯,৫০৯
অপুনবা
৮০,৪৪,৭৮৬
৭,৬৬৮
৮০,৫২,৪৫৪
রাজ্য/য়ু.তি. ১২দা রেজিস্তর তৌখিবা হেল্থকিয়র ৱার্করশিংগী ৭০%দগী হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি –বিহার, লক্ষদীপ, ত্রিপুরা, ওরিশা, মধ্য প্রদেশ, উত্তরাখন্দ, হিমাচল প্রদেশ, ছত্তিসগর, কেরেলা, রাজস্থান, মিজোরাম অমসুং সিক্কিমনি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
চাদা
১.
লক্ষদীপ
৮১%
২.
বিহার
৮০.০৬%
৩.
ত্রিপুরা
৭৮.৯%
৪.
ওরিশা
৭৬.৭%
৫.
মধ্য প্রদেশ
৭৫.৮%
৬.
উত্তরাখন্দ
৭৪.৮%
৭.
হিমাচল প্রদেশ
৭৪.৫%
৮.
ছত্তিসগর
৭৩%
৯.
কেরেলা
৭১.১%
১০.
রাজস্থান
৭০.৭%
১১.
মিজোরাম
৭০.৫%
১২.
সিক্কিম
৭০.১%
নাকল অমরোমদনা, রাজ্য/য়ু.তি. তরেৎতা রেজিস্তর তৌখিবা হেল্থকিয়র ৱার্করশিং ৪০% দগী তানা কভর তৌবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মখোয় অদুদি মেঘালয়, পঞ্জাব, মনিপুর, তামিল নাদু, চান্দিগর, নাগালেন্দ, অমসুং পুদুচেরীনি।
বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌরকখিবা রাজ্য ১০ অদুদি জম্মু অমসুং কাশ্মির, ৱেস্ত বেঙ্গল, গুজরাত, ঝার্খন্দ, অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা, বিহার, উত্তরাখন্দ, ত্রিপুরা অমসুং দিল্লীনি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই ৩৪ কোবিদ১৯ বেক্সিন কাপখ্রবা মতুংদা হোস্পিতালদা পুখৎখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৪% ওইরি। হোস্পিতালদা পুখৎলকখিবা কেস ৩৪গী মনুংদা ২১ লায়েং চত্থরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা মীওই ১১ লৈখিখ্রে অমসুং ২না লায়েং চত্থরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই অমত্তা হোস্পিতালদা পুখৎলকপা লৈতে।
ঙসি ফাওবদা পুন্না লৈখিদবা ২৭ রেকোর্দ তৌখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৩% ওইরি। মসিগী মনুংদা মীওই ১১ হোস্পিতালদা লৈখিদে অমরোমদা লৈখিদবা ১৬না হোস্পিতালদা ওইখিদে হায়না রেকোর্দ তৌরকখ্রে।
ঙসি ফাওবদা বেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা অরুবা/অকনবা এ.ই.এফ.আই./লৈখিবগী কেস অমত্তা লৈতে।
হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা লৈখিদবা অহুম রিপোর্ত তৌখ্রে। মসিগী মনুংদা মধ্য প্রদেশকী হর্দাদগী চহি ৩৮ শুরবা মীওই অমা বেক্সিন কাপ্লবা মতুং নুমিৎ ৯ লৈরগা ময়োকার্দিএল ইনফার্ক্সননা মরম ওইরগা লৈখিদ্রে। অতোপ্পা অমনা হরিয়ানাগী পনিপৎতগী চহি ৩৫শুরবা এক্যুৎ রেস্পিরেতরী দিস্ত্রেস সিন্দ্রোমগা লোইননা ন্যুমোনিয়া নাবা মীওই অমা বেক্সিন কাপ্পা মতুং নুমিৎ ৮ লৈরগা লৈখিদ্রে। পোস্ত-মোর্তেমগী রিজলশিং ঙাইরি। রাজস্থানগী দৌদাদগী চহি ৫৮ শুরবা মীওই অমা দ্যুতী তৌরিঙৈদা জ্ঞান মাংলকখি অমসুং বেক্সিন কাপ্পবা মতুংদা হোস্পিতালদা শীরগা পুখৎলকখি। মহাক্কী পোস্ত-মোর্তেমগী মরোল ঙাইরি।
কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরীনা ঙসি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্কা লোইননা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন দ্রাইভকী স্তেতস অমসুং থবক্কী খোঙজেল য়েংশিনখ্রে। মহাক্না মখোয়দা বেক্সিনগী অহানবা দোজ অদুদা ঐচ.সি.দবল্যু. অমসুং এফ.এল.দবল্যু. পুম্নমক কভর তৌনবা তাইমলাইনশিং ঙাক্না চৎনবা অমসুং মখোয়গী মোপ-অপ রাউন্দশিং মতম লেপ্নবা খঙহনখ্রে। অনিশুবা দোজকী মতম লেপ্নবগী এস.ও.পি.শিং কো-ৱিনগী খুত্থাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা সিয়র তৌখ্রে। সেক্রেতরীনা মপুং ফানা স্তোক মেনেজমেন্ত তৌবগী খোঙথাংশিং অমসুং স্তেৎ মীদিয়া রেস্পোন্স সেল লিংখৎপা হায়রিবশিং অসিগী তঙাই ফদবা অদু য়েংশিন মীফম অদুদা ফোঙদোকখ্রে।
রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্তা ইখিবা চীথি অমদা কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরীনা হায় রেপিদ এসেসমেন্ত সিস্তেম (আর.এ.এস.)কী মতুং ইন্না বেনিফিসরী ৯৭%দি বেক্সিনেসনগী এক্সপরিয়েন্স অসিদা অপেনবা পোকই হায়না ফোঙদোরকখি, শুপ্নগী বেনিফিসরী ৮৮.৯%না সেসন সাইৎতা এদভর্স ইভেন্ত ফোলোৱিং ইম্ম্যুনাইজেসন(এ.ই.এফ.আই.)গী মতাংদা ৱাফমশিং খঙহল্লি হায়না ফোঙদোরকখি। রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা মখোয়গী বেক্সিনেসন ওফিসর পুম্নমক ত্রেন তৌবা অমসুং এ.ই.এফ.আই.গী মরমদা খঙহন্নবা য়াথং পীখ্রে অমসুং মখোয়না কোবিদ-১৯ বেক্সিন কাপ্লবা বেনিফিসরী পুম্নমক্তা এ.ই.এফ.আই.গা মরী লৈনবা ই-পাউ পীনবা খঙহনখ্রে।
কোইদ-১৯ বেক্সিনেসনগী মতুংদা সর্ভিলেন্স চত্থবা হেনগৎহন্নবা, হেল্থ সেক্রেতরীনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয়গী রাজ্য অমসুং জিলাগী থাকশিংদা এদভর্স ইভেন্ত ফোলোৱিং ইম্ম্যুনাইজেসন(এ.ই.এফ.আই.) কম্মিতিশিং চাং নাইনা উন্নদুনা এ.ই.এফ.আই. সর্ভিলেন্স সিস্তেমগী পর্ফোর্মেন্স য়েংশিনগদবনি। মসিনা মীয়ামদা বেক্সিন অসিদা থাজবা অদু পীবা কান্নবা ওইগনি। রাজ/য়ু.তি.শিংদা মখোয়গী ফীদবেক সিয়র তৌনবা অমসুং কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়দগী মথৌ তারকপা মতমদা মতেং লৌনবসু খঙহনখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination- Day 29
More than 8 million Beneficiaries Vaccinated against COVID19; 84,807 beneficiaries vaccinated till 6 pm today
Country starts Second dose of COVID-19 Vaccine from today; 7,668 HCWs received 2nd dose on the first day
Union Health Secretary reviews COVID-19 vaccination drive with all States and UTs
Urges States/UTs to hold regular meetings of State/District AEFI Committees, and to ensure that beneficiaries are informed about AEFI at vaccination session
13 FEB 2021 8:11PM by PIB Delhi
The cumulative number of healthcare and frontline workers vaccinated against COVID19 in the country has surpassed 80 lakh today.
80,52,454 beneficiaries have been vaccinated through 1,69,215 sessions, as per the provisional report till 6 pm today. These include 59,35,275 Health Care Workers (HCWs) and 21,17,179 Front Line Workers (FLWs).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started from today for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. The approval provided by DCGI accords a window of 4 weeks to 6 weeks for the 2nd dose. 7,668 HCWs received 2nd dose of vaccine today.
Total 84,807 beneficiaries were vaccinated till 6 pm today, the twenty ninth day of nationwide COVID19 vaccination as per provisional data. 4,434 sessions were organised today till 6:00 PM. Final reports would be completed for the day by late tonight.
34 States/UTs conducted the COVID vaccinations today.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
3,646
0
3,646
2
Andhra Pradesh
3,54,868
3,434
3,58,302
3
Arunachal Pradesh
15,116
0
15,116
4
Assam
1,25,260
198
1,25,458
5
Bihar
4,76,076
0
4,76,076
6
Chandigarh
8,660
143
8803
7
Chhattisgarh
2,47,992
29
2,48,021
8
Dadra & Nagar Haveli
2,914
48
2962
9
Daman & Diu
1,121
30
1151
10
Delhi
1,79,748
318
1,80,066
11
Goa
12,949
0
12949
12
Gujarat
6,76,453
0
6,76,453
13
Haryana
1,95,965
325
1,96,290
14
Himachal Pradesh
79,166
0
79,166
15
Jammu & Kashmir
1,28,756
807
1,29,563
16
Jharkhand
1,95,291
920
1,96,211
17
Karnataka
4,95,980
0
4,95,980
18
Kerala
3,47,776
0
3,47,776
19
Ladakh
2,904
0
2904
20
Lakshadweep
1,776
0
1776
21
Madhya Pradesh
5,26,783
0
5,26,783
22
Maharashtra
6,49,966
0
6,49,966
23
Manipur
19,607
0
19607
24
Meghalaya
13,084
59
13143
25
Mizoram
11,332
0
11332
26
Nagaland
9,476
0
9,476
27
Odisha
4,01,021
0
4,01,021
28
Puducherry
5,510
0
5510
29
Punjab
1,03,687
57
1,03,744
30
Rajasthan
6,06,942
0
6,06,942
31
Sikkim
8,335
0
8335
32
Tamil Nadu
2,27,542
0
2,27,542
33
Telangana
2,78,250
38
2,78,288
34
Tripura
68,789
366
69,155
35
Uttar Pradesh
8,58,602
0
8,58,602
36
Uttarakhand
1,08,349
0
1,08,349
37
West Bengal
4,95,585
896
4,96,481
38
Miscellaneous
99,509
0
99,509
Total
80,44,786
7,668
80,52,454
Twelve States/UTs have vaccinated more than 70% of the registered HCWs. These are - Bihar, Lakshadweep, Tripura, Odisha, Madhya Pradesh, Uttarakhand, Himachal Pradesh, Chhattisgarh, Kerala, Rajasthan, Mizoram and Sikkim.
S.No.
States/UTs
Percentage Coverage
1.
Lakshadweep
81%
2.
Bihar
80.06%
3.
Tripura
78.9%
4.
Odisha
76.7%
5.
Madhya Pradesh
75.8%
6.
Uttarakhand
74.8%
7.
Himachal Pradesh
74.5%
8.
Chhattisgarh
73%
9.
Kerala
71.1%
10.
Rajasthan
70.7%
11.
Mizoram
70.5%
12.
Sikkim
70.1%
On the other hand, seven States/UTs have reported less than 40% coverage of registered HCWs. These are Meghalaya, Punjab, Manipur, Tamil Nadu, Chandigarh, Nagaland and Puducherry.
10 States that recorded the highest number of vaccinations are Jammu and Kashmir, West Bengal, Gujarat, Jharkhand, Andhra Pradesh, Karnataka, Bihar, Uttarakhand, Tripura and Delhi.
Total 34 persons have been hospitalized after being administered the COVID19 vaccine, so far. This comprises 0.0004% of the total vaccinations. Of the 34 cases of hospitalization, 21 were discharged after treatment, while 11 persons died and 2 are under treatment. In the last 24 hours, no person has been hospitalized.
Total 27 deaths have been recorded till date. These comprise 0.0003% of the total vaccinations. Of these, 11 persons died in the hospital while 16 deaths are recorded outside the hospital.
No case of serious/severe AEFI/Death is attributable to vaccination, till date.
In last 24 hours, three new deaths have been reported. Out of which, a 38 year old person, a resident of Harda, Madhya Pradesh died due to Myocardial Infarction after 9 days of vaccination. Another is a 35 year old, resident of Panipat, Haryana suffering from Pneumonia with Acute Respiratory Distress Syndrome died after 8 days of Vaccination. Post-mortem details are awaited. A 58 year old, resident of Dausa, Rajasthan collapsed on duty and was brought dead to the hospital after taking the vaccine. His post-mortem details are also awaited.
The Union Health Secretary took a detailed review of the status and progress of COVID-19 vaccination drive with all States and UTs today. He urged them to adhere to the timelines for covering all HCWs and FLWs with 1st dose of vaccines and scheduling their mop-up rounds. The SOPs for 2nd dose scheduling on Co-WIN have been shared with States/UTs. The Secretary underscored the importance of efficient stock management practices and establishment of State Media Response Cell during the review meeting.
In a letter to all States and UTs, Union Health Secretary has pointed out that according to the Rapid Assessment System (RAS), while 97% beneficiaries are found to be satisfied with the overall vaccination experience, only 88.9% beneficiaries have indicated that they were provided information regarding Adverse Event Following Immunization (AEFI) at the session site. The States/UTs have been advised to ensure that all Vaccination Officers are trained and informed regarding AEFI, and they should provide AEFI related information to all the beneficiaries receiving COVID 19 vaccine.
In order to strengthen surveillance following COVID-19 vaccination, the Health Secretary has also urged the States and UTs to ensure that Adverse Effects Following Immunization (AEFI) Committees at the State and District levels meet regularly to oversee the overall performance of AEFI Surveillance System. This shall go a long way to instil vaccine confidence in the community. State/UTs are also advised to share feedback with and seek guidance from the Union Health Ministry whenever needed.