কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ই-কম্মর্স প্লেৎফোর্মগী কন্ত্রোল তৌবা অমসুং রিগুলেসন
12 FEB 2021 12:32PM by PIB Imphal
ই-কম্মর্সকী ক্রোস-কত্তিংগী মওং অসি য়েংলগা তোঙান তোঙানবা লোশিং অমসুং রিগুলেসনশিংনা সেক্তরশিংদা হৌজিক পাঙথোক্লিবা ই-কম্মর্সকী থবক থৌরমশিং অসি গভর্ন তৌরি, মখোয়গী মরক্তা খরা অদুদি; কঞ্জুমর প্রোতেক্সন এক্ত, ২০১৯, ফাইনান্স এক্ত ২০২০, ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী এক্ত ২০২০, ফোরেন এক্ষচেঞ্জ মেনেজমেন্ত এক্ত ২০০০ অমসুং কম্পিতিসন এক্ত ২০০২ । রিগুলেতরী ফ্রেমৱার্ক অমা পীনবগী ওইনদি দি কম্পিতিসন এক্ত, ২০০২না কম্পিতিসনদা অকাইবা থোরকপা য়াবা খোঙথাংশিং ঙাকথোক্নবা থৌদাং লৌরি। সেক্সন ৩গী মখাদা লৈরিবা এন্তি-কম্পিতিতিব এগ্রীমেন্তশিংগী মতাংদা অমসুং সেক্সন ৪না দোমিনেন্ত পোজিসনগী এব্যুস তৌবগী মতাংদা প্রোবিজনশিং অসি ই-কম্মর্স প্লেৎফোর্মদসু এপ্লিকেবল ওই। হৌজিক্কী ওইনা ফোরেন দাইরেক্ত ইনবেস্তমেন্ত (এফ.দি.আই.) য়াওবা ই-কম্মর্স এন্তিতীশিং/প্লেৎফোর্মশিং অসি ফোরেন এক্সচেঞ্জ মেনেজমেন্ত (নন-দেৎ ইনস্ত্রুমেন্ত) রুল্স, ২০১৯গী প্রেস নোৎ ২ (২০১৮)ফী সিরিয়েল নম্বর ১৫.২, সেদ্যু ১না রিগুলেৎ তৌখি।
ই-কম্মর্স কম্পনীশিংগী মায়োক্তা কনফিদরেসন ওফ ওল ইন্দিয়া ত্রেদর্স (সি.এ.আই.তি.)না পীশিল্লকখিবা রিপ্রজেন্তেসনশিং অদু সরকারনা লৌখ্রে। ফোরেন এক্সচেঞ্জ মেনেজমেন্ত এক্ত, ১৯৯৯গী মখাদা থীজিনবগী শক্তিশিং অসি এনফোর্মেন্ত দিরেক্তোরেৎ (ই.দি.)দা পীখি অমসুং মসিনা মরম ওইরগা রিপ্রজেন্তেসনশিং অদু ই.দি.দা ফোর্ৱার্দ তৌখি, মখোয়না থীজিন্নবগী হিরমদা থবক পাইখৎখি। মখা তানা এমাজোন অমসুং ফ্লিপকার্তকুম্বা ই-কম্মর্স ৱেবসাইৎশিংগী খুত্থাংদা লৈবশিংদা কেস বেকশিং অমসুং দিসকাউন্তিশিং পীবদা বেঙ্কশিংনা মীচং-মীখাই নাইবগী থবক চত্থরে হায়না মরাল শীরিবগী মতাংদা সি.এ.আই.তি.দগী লাকপা ৱাকৎশিং অসি কম্পিতিসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়ানা য়েংশিল্লি।
ফ্লিপকার্ত অমসুং অদিত্যা বির্লা ফেশন এন্দ রিতেলগী মরক্তা লৈনরিবা দীল অসিদা ফোরেন দাইরেক্ত ইনবেস্তমেন্ত (এফ.দি.আই.) পোলিসী অমসুং এফ.ই.এম.এ. থুগাইবগী মরাল শীরিবা অসিদা আর.বি.আই. নত্ত্রগা এনফোর্সমেন্ত দিরেক্তোরেৎনা থীজিনবা অমত্তা হৌদ্রি।
মসিগী ৱাফম অসি কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সোম প্রকাশনা ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পাউখুম ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Commerce & Industry
Control and Regulation of e-Commerce Platform
12 FEB 2021 12:32PM by PIB Delhi
Considering the cross-cutting nature of e-Commerce, different laws and regulations across sectors govern the present e-Commerce activities, some of which are; Consumer Protection Act, 2019, Finance Act 2020, Information Technology Act, 2000, Foreign Exchange Management Act, 2000 and Competition Act, 2002. In terms of providing a regulatory framework, the Competition Act, 2002, provides for preventing practices, which may have an adverse effect on competition. Provisions under Section 3, regarding anti-competitive agreements and Section 4 regarding abuse of dominant position are also applicable for e-commerce platforms. E-Commerce entities/platforms with Foreign Direct Investment (FDI) are presently regulated by Press Note 2(2018) read with SI No. 15.2, Schedule 1, of the Foreign Exchange Management (Non-Debt Instruments) Rules, 2019.
The Government is in receipt of the representations submitted by Confederation of All India Traders (CAIT) against e-commerce companies. Under the Foreign Exchange Management Act, 1999, the investigative powers are vested with Enforcement Directorate (ED), and therein representations were duly forwarded to ED, which has taken up the matter for investigation. Further, complaints received from CAIT, alleging biased practice adopted by banks in providing cash backs and discounts for purchases made through e-commerce websites, such as Amazon and Flipkart, is being examined by Competition Commission of India, as well.
No investigation has been initiated by RBI or Enforcement Directorate on the allegation of violation of Foreign Direct Investment (FDI) policy and FEMA in the deal between Flipkart and Aditya Birla Fashion and Retail.
This information was given by the Minister of State in the Ministry of Commerce and Industry, Shri SomParkash, in a written reply in the Rajya Sabha today.