রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা রাস্ত্রপতি ভবনগী চহিগী “উদ্বানোতসব” ফেব্রুৱারীগী ১২দা হাংদোক্কদৌরি
মুগল লৈকোল প্রজাগীদমক ফেব্রুৱারীগী ১৩দা হাংদোক্কদৌরি
মনুং চংবগীদমক মাংজৌননা ওনলাইন বুকিং তৌবা খক্তা ওইগনি
11 FEB 2021 6:27PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি, শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা রাস্ত্রপতি ভবনগী চহিগী “উদ্বানোতসব” ২০২১গী ফেব্রুৱারী ১২দা হাংদোক্কদৌরি।
মুগল লৈকোল প্রজাগীদমক ২০২১গী ফেব্রুৱারী ১৩দগীনা ২০২১গী মার্চকী ২১ ফাওবা (শেমজিন-শাজিনবা নুমিৎ নিংথৌকাবা খক্তা নত্তনা) অতৈ নুমিৎকী পুং ১০০০দগী পুং ১৭০০ ফাওবা হাংদোক্কদৌরি।
চেকশিন থৌরাংগীদমক, লাকপগা হেক চংবগী অয়াবা হন্দক্কী চহিগী ওইনা লৈরোইদরি। বিজিতরশিংনা লৈকোল অসিদা লাক্নবা হান্ননা ওনলাইন বুকিং তৌগদবনি। বুকিং অসি https://rashtrapatisachivalaya.gov.in নত্ত্রগা https://rb.nic.in/rbvisit/visit_plan.aspx তৌবা য়াগনি।
হান্ননা বুক তৌখ্রবশিং পুং ১০০০ অমসুং ১৭০০ ফাওবদা স্লোত ৭ ফংগনি। খ্বায়দগী অরোইবা পুংশিং ১৬০০ ওইগনি। স্লোত অমদা য়াম্লব মীওই ১০০গী অয়াবা পীরি। কোইরিঙৈ মতম অসিদা, বিজিতরশিংনা কোবিদকী প্রোতোকোল হায়বদি মাস্ক, থাপ্না লৈনবা অসিচিংবা চৎনগদবনি। মখোয়না চংফমদা থর্মেল স্ক্রীনিং তৌগনি। কোবিদ-১৯গী চিংনবা লৈবশিং অয়াবা পীরোইদরি।
চংখিবা অমসুং থোক্লকপা বিজিতর পুম্বা রাস্ত্রপতিগী ভবনগী মনাক্তা লৈরিবা প্রসিদেন্ত ইস্তেতকী গেত ন. ৩৫ অসিদা ওইগনি।
বিজিতরশিংনা ঈশিং বোত্তলশিং, ব্রিফকেসশিং, হেন্দবেগ/নুপীগী পর্সশিং, কেমেরাশিং, রেদিওশিং/ত্রান্সমিতরশিং, বোক্সশিং, ছাতিনশিং, চান-থক্নবা অসিনচিংবা পুবা য়ারোইদরি। খুৎ-শাগী সেনিতাইজর, থক্নবা ঈশিং, তোইলেৎ, ফার্স এইদ/মেদিকেলগী খুদোংচাবা মফম অসিদা পুম্নমক ফংগনি।
চহিগী ওইনা হাংলিবা মুগল লৈকোল অসিদা নত্তনা মীয়াম্না রাস্ত্রপতি ভবন অমসুং রাস্ত্রপতি ভবন ম্যুজিয়মশিং লোয়ননা গার্দ হোংবগী থৌরম উবা ফংগনি। হেন্না মরীক চুম্বা http://rashtrapatisachivalaya.gov.in/rbtour/ ফংবিগনি।

President's Secretariat
President of India to open Rashtrapati Bhavan’s Annual “Udyanotsav” on February 12
Mughal Gardens to Open for the Public from February 13
Entry will be through advance Online Booking only
11 FEB 2021 6:27PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind, will open the annual “Udyanotsav” of Rashtrapati Bhavan on February 12, 2021.
The Mughal Gardens will remain open for the general public from February 13, 2021 to March 21, 2021 (except on Mondays which are maintenance days) between 1000 hrs to 1700 hrs.
As precautionary measures, walk-in entry will not be available this year. Visitors will be allowed to see the Gardens only through advance online booking. Booking can be made on https://rashtrapatisachivalaya.gov.in or https://rb.nic.in/rbvisit/visit_plan.aspx.
Seven pre-booked hourly slots will be available between 1000 hrs and 1700 hrs. Last entry will be at 1600 hrs. Each slot can accommodate a maximum of 100 persons. During the tour, visitors have to follow COVID protocols such as wearing of mask, maintaining social distance etc. They will have to undergo thermal screening at entry point. People vulnerable to the COVID-19 are discouraged for the tour.
Entry and exit for all visitors will be from Gate No. 35 of the President’s Estate, close to where North Avenue meets Rashtrapati Bhavan.
Visitors are requested not to bring any water bottles, briefcases, handbags/ladies purses, cameras, radios/transistors, boxes, umbrellas, eatables etc. Arrangements of hand sanitizers, drinking water, toilets, first aid / medical facility are provided at various places along the public route.
Apart from the annual opening of Mughal Gardens, people can visit Rashtrapati Bhavan and Rashtrapati Bhavan Museum as well as witness the Change of Guard Ceremony. More details could be seen at http://rashtrapatisachivalaya.gov.in/rbtour/.