ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସଚିବାଳୟ
ଫେବୃଆରୀ 12ରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନର ବାର୍ଷିକ “ଉଦ୍ୟାନୋତ୍ସବ”ର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି
ଫେବୃଆରୀ 13ରୁ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ପାଇଁ ଖୋଲାଯିବ ମୋଗଲ ଉଦ୍ୟାନ
କେବଳ ଅଗ୍ରୀମ ଅନଲାଇନ ବୁକିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ହେବ ପ୍ରବେଶ
11 FEB 2021 6:27PM by PIB Bhubaneswar
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ରାମନାଥ କୋବିନ୍ଦ ଫେବୃଆରୀ 12, 2021ରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନର “ଉଦ୍ୟାନୋତ୍ସବ”ର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ।
ଫେବୃଆରୀ 13, 2021ରୁ ମାର୍ଚ୍ଚ 21, 2021 ମଧ୍ୟରେ ସକାଳ 10.00 ଘଟିକାରୁ ସନ୍ଧ୍ୟା 05.00 ଘଟିକା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ପାଇଁ ମୋଗଲ ଉଦ୍ୟାନ ଖୋଲା ରହିବ (ସୋମବାର ରକ୍ଷଣା ବେକ୍ଷଣ ଦିବସଗୁଡିକ ବ୍ୟତୀତ)।
ସତର୍କତାମୂଳକ ପଦକ୍ଷେପ ଭାବରେ, ଏହି ବର୍ଷ ୱାକ-ଇନ୍ ପ୍ରବେଶ ଉପଲବ୍ଧ ହେବ ନାହିଁ । ଭ୍ରମଣକାରୀଙ୍କୁ କେବଳ ଅଗ୍ରୀମ ଅନଲାଇନ ବୁକିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଉଦ୍ୟାନ ବୁଲି ଦେଖିବାକୁ ଅନୁମତି ଦିଆଯିବ । https://rashtrapatisachivalaya.gov.in କିମ୍ବା https://rb.nic.in/rbvisit/visit_plan.aspxରେ ବୁକିଂ କରାଯାଇପାରିବ ।
ସକାଳ 10.00 ଘଣ୍ଟାରୁ ସନ୍ଧ୍ୟା 05.00 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 7ଟି ପ୍ରି-ବୁକ ଘଣ୍ଟିକିଆ ସ୍ଲଟଗୁଡିକ ଉପଲବ୍ଧ ହେବ । ଅପରାହ୍ନ 04.00 ଘଣ୍ଟା ସମୟରେ ଶେଷ ପ୍ରବେଶ ପାଇଁ ଅନୁମତି ମିଳିବ । ପ୍ରତ୍ୟେକ ସ୍ଲଟରେ ସର୍ବାଧିକ 100 ଜଣ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ସ୍ଥାନିତ କରାଯିବ । ଭ୍ରମଣ ସମୟରେ ଦର୍ଶକମାନଙ୍କୁ କୋଭିଡ ନିୟମାବଳିଗୁଡିକୁ ମାଣିବାକୁ ପଡିବ, ଯେପରିକି ମାସ୍କ ପିନ୍ଧିବା, ସାମାଜିକ ଦୂରତ୍ଵ ବଜାୟ ରଖିବା ଇତ୍ୟାଦି । ପ୍ରବେଶ ଦ୍ଵାରରେ ସେମାନଙ୍କୁ ଥର୍ମାଲ ସ୍କ୍ରିନିଂ କରିବାକୁ ପଡିବ । କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମିତ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଏହି ଭ୍ରମଣ ପାଇଁ ନିରାଶ ହେବାକୁ ପଡିବ ।
ସମସ୍ତ ଭ୍ରମଣକାରୀଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରବେଶ ଏବଂ ପ୍ରସ୍ଥାନ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଇଷ୍ଟେଟ ଗେଟ ନମ୍ବର 35 ରୁ ହେବ, ଯେଉଁଠାରେ ଉତ୍ତର ଆଭେନ୍ୟୁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନକୁ ସଂଯୋଗ ହୋଇଛି ।
ପାଣି ବୋତଲ, ଛୋଟ ବାକ୍ସ, ହ୍ୟାଣ୍ଡବ୍ୟାଗ/ମହିଳା ପର୍ସ, କେମେରା, ରେଡିଓ/ଟ୍ରାଞ୍ଜିଷ୍ଟର, ବାକ୍ସ, ଛତା, ଖାଦ୍ୟପଦାର୍ଥ ଇତ୍ୟାଦି ନଆଣିବା ପାଇଁ ଭ୍ରମଣକାରୀଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରାଯାଉଛି । ସର୍ବସାଧାରଣ ମାର୍ଗର ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରେ ହ୍ୟାଣ୍ଡ ସାନିଟାଇଜର, ପାନୀୟ ଜଳ, ଶୌଚାଳୟ, ପ୍ରାଥମିକ ଚିକିତ୍ସା/ମେଡିକାଲ ସୁବିଧା ଇତ୍ୟାଦି ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଛି ।
ବାର୍ଷିକ ମୋଗଲ ଉଦ୍ୟାନ ଦେଖିବା ସହିତ ଲୋକମାନେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭବନ ସଂଗ୍ରହାଳୟ ଏବଂ ଅଭିବାଦନ ସମାରୋହର ପରିବର୍ତ୍ତନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ମଧ୍ୟ ଦେଖିପାରିବେ । ଅଧିକ ବିବରଣୀ http://rashtrapatisachivalaya.gov.in/rbtour/ ରୁ ପାଇପାରିବେ ।

President's Secretariat
President of India to open Rashtrapati Bhavan’s Annual “Udyanotsav” on February 12
Mughal Gardens to Open for the Public from February 13
Entry will be through advance Online Booking only
11 FEB 2021 6:27PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind, will open the annual “Udyanotsav” of Rashtrapati Bhavan on February 12, 2021.
The Mughal Gardens will remain open for the general public from February 13, 2021 to March 21, 2021 (except on Mondays which are maintenance days) between 1000 hrs to 1700 hrs.
As precautionary measures, walk-in entry will not be available this year. Visitors will be allowed to see the Gardens only through advance online booking. Booking can be made on https://rashtrapatisachivalaya.gov.in or https://rb.nic.in/rbvisit/visit_plan.aspx.
Seven pre-booked hourly slots will be available between 1000 hrs and 1700 hrs. Last entry will be at 1600 hrs. Each slot can accommodate a maximum of 100 persons. During the tour, visitors have to follow COVID protocols such as wearing of mask, maintaining social distance etc. They will have to undergo thermal screening at entry point. People vulnerable to the COVID-19 are discouraged for the tour.
Entry and exit for all visitors will be from Gate No. 35 of the President’s Estate, close to where North Avenue meets Rashtrapati Bhavan.
Visitors are requested not to bring any water bottles, briefcases, handbags/ladies purses, cameras, radios/transistors, boxes, umbrellas, eatables etc. Arrangements of hand sanitizers, drinking water, toilets, first aid / medical facility are provided at various places along the public route.
Apart from the annual opening of Mughal Gardens, people can visit Rashtrapati Bhavan and Rashtrapati Bhavan Museum as well as witness the Change of Guard Ceremony. More details could be seen at http://rashtrapatisachivalaya.gov.in/rbtour/.