শিপ্পিং মন্ত্রালয়
মার্চ ২গী হৌগদৌরিবা অনিশুবা মেরিতাইম ইন্দিয়া সমিৎ-২০২১দা লৈবাক ২৪ শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রীনা ভর্চুএল সমিৎ হৌদোক্কনি
11 FEB 2021 5:24PM by PIB Imphal
ভর্চুএল ওইনা ২০২১গী মার্চ ২দগী মার্চ ৪ ফাওবা পাংথোক্কদবা ২শুবা মেরিতাইম ইন্দিয়া সমিৎ ২০২১দা দেলিগেদ ২০,০০০ রোম শরুক য়াগনি, লৈবাক ২৪ শরুক য়াগনি অমসুং প্রোজেক ৪০০ হেন্না উৎকনি। মার্চ ২দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সমিৎ হৌদোক্কনি। থৌরম অসি পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মিনিস্ত্রিনা এফ.আই.সি.সি.আই অমসুং ই.ৱাইগা পুন্না শীনবনি।
ঙসি নেসনেল মেদিয়া সেন্তরদা পাংথোকপা কর্তেন রাইজর প্রেস কনফরেন্স অমদা ৱা ঙাংবদা পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজগী মিনিস্তর শ্রী মনসুখ মান্দাবিয়ানা হায়খি মেরিতাইম ইন্দিয়া সমিৎনা মালেমগী ওইনা মতেং পাংনবগী শক্তি লৈবা মফম অমা পীরগনি অমসুং শরুক য়ারিবা লৈবাকশিং লৌশিং অমসুং খুদোংচাবশিং পীথোক-পীশিন তৌনরগনি।
Photo
মিনিস্তর অমসুং সেনিয়র ওফিসিএলশিংনা প্রেস কনফরেন্স মনুংদা সমিৎকী ব্রোচিয়র অমা অমসুং ৱেবসাইত www.maritimeindiasummit.in হাংদোকখি। কোবি-১৯ লাইচৎনা মরম ওদিনা সমিৎ অসি ভর্চুএল ওইনা www.maritimeindiasummit.in.দা পাংথোক্কনি। ঙসিদগী ভিজিতরশিং অমসুং একজিবিতরশিংগী রেজিস্ত্রেসন হৌরে।
পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি, দোক্তর রজিব রঞ্জন্না হায়খি বজেত ২০২১-২২দা পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং মেরিতাইম সেক্তরগা মরী লৈনবশিং লাউথোক্লে অমসুং মখোয়না অত্মনির্ভর ভারত য়োকখৎকনি। ঙরাং সংসদতা মেজর পোর্তস ওথোরিতিস বিল ২০২০ পাস তৌখিবদগী অনৌবা খুদোংচাবা কয়া ফংলগনি।
মেরিতাইম ইন্দিয়া সমিৎ ২০২১না মমিং লৈরবা মালেমগী সিপ্পিং অমসুং ত্রান্সপোর্ত মিনিস্তরশিং/শক্নাইরবশিং হকথেংন্না অমসুং ভর্চুএল ওইনা শরুক য়ানবগী অখন্নবা মফম অমা পীরগনি। ভারতকী সমুদ্র মপান্দা লৈবা রাজ্যশিং সমিৎ অসিদা শরুক য়াগনি। সমিৎ অসি সি.ই.ওশিংগী অখন্নবা সেসনশিং পাংথোক্কনি।
মখা তাবা অকুপ্পা পাউ সমিৎকী ৱেবসাইদ www.maritimeindiasummit.in দগী ফংগনি।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
24 countries set to participate in the 2nd MARITIME INDIA SUMMIT- 2021 which starts from 2nd March
Prime Minister to inaugurate the virtual Summit
11 FEB 2021 5:24PM by PIB Delhi
Around 20,000 delegates will participate, 24 partner countries will join and more than 400 Projects are set to be showcased in the 2nd edition of Maritime India Summit (MIS) 2021 to be held virtually from 2nd March to 4th March. Prime MinisterShri Narendra Modi will inaugurate the Maritime India Summit-2021 on 2nd March. The event is being organised by the Ministry of Ports, Shipping and Waterways (MoPSW) jointly with FICCI as Industrial Partner andEY as Knowledge Partner.
Addressing a Curtain Raiser press-conference today at the National Media Centre, Union Minister of Ports, Shipping and Waterways, Shri Mansukh Mandaviyasaid that the Maritime India Summit (MIS) is going to provide a powerful platform for international collaboration and bring in partner countries for mutual exchange of knowledge and opportunities.
Shri Mansukh Mandaviya and senior officials also launched a brochure and the website www.maritimeindiasummit.in for the MIS-2021 during the press conference.. Due to the ongoing COVID-19 pandemic situation, the entire summit will be held on virtual platform www.maritimeindiasummit.in. The registration for the visitors and exhibitors will start from today with the launch.
Dr. Sanjiv Ranjan, Secretary of Ministry of Ports, Shipping and Waterwaysbriefly explained the Budget 2021-22 announcements related to Ports , Shipping and Maritime sector and termed them as pathbreaking initiatives to promote Aatmirbhar Bharat. A whole new range of opportunities will be opening up with the passing of Major Ports Authorities Bill 2020 in the parliament yesterday, Dr.Rajan added.
The MIS 2021 will provide a unique platform which will have physical and virtual presence of prominent shipping and transport ministers/ dignitaries from across the world. Maritime States of India will participate in the Summit through dedicated sessions. The Summit will also include an exclusive CEOs’ forum and various thematic/ breakout sessions.
For further information, the MIS-20021 websitecan be accessed :www.maritimeindiasummit.in