কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ইফিসিয়েন্ত ওইবা অমদি সস্তেনেবল পেকেজিংনা অকোইবদা শোকহনদবা লোজিস্তিক্স ওইহনগনি
10 FEB 2021 1:57PM by PIB Imphal
পেকেজিংনা য়ুজরশিং অমসুং লোজিস্তিক্স কম্পনীশিংগী মরক্তা ইন্তরফেস ওইরি অমসুং ইফিসিয়েন্ত ওইবা অমদি সস্তেনএবল পেকেজিংনা অকোইবদা শোকহনদবা লোজিস্তিক্স ওইহনগনি। লোজিস্তিক্সকী অপুনবগী ওইবা অফবা মওং ওইহন্নবা হোৎনবদগী পেকেজিংনদনা হেন্না অহেনবা মীৎয়েং চংবা মথৌ তাই। কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী লোজিস্তিক্স দিবিজননা ফেব্রুৱারী ৯দা পাঙথোকপা খন্ন-নৈনবগী মীফম অমদা মথক্কী ৱাফমশিং অসি স্পেসিএল সেক্রেতরী (লোজিস্তিক্স) শ্রী পৱন অগর্ৱালনা থমখিবনি।
হৌজিক অরোইবা ৱারেপ লৌরবা নেস্নেল লোজিস্তিক্স পোলিসীগী শরুক ওইনা স্কোপ অমসুং নেস্নেল পেকেজিংগী থৌরাংশিং অসি খঙহন্নবা খন্ন-নৈনবা অসি পাঙথোকখি। পোলিসী অসিনা লোজিস্তিক্সতা চংবা শেল হন্থহনবা, প্রদক্তকী সেফতী পীহনবা অমসুং সস্তেনেবনিলিতী থৌগৎপা অসিদা পান্দম থমখি। খন্ন-নৈনবা অসি কনফেদরেসন ওফ ইন্সিয়ন ইন্দস্ত্রী, ফুদ এন্দ বেভরেজেস অসিগুম্বা তোঙান তোঙানবা য়ুজর ইন্দস্ত্রীশিং, ই-কম্মর্স, ৩পি.এল.শিং/৪পি.এল.শিংগা লোইননা পাঙথোকখি। মখোয়না ভারতকী পেকেজিংগী লমদা হৌজিক ওইরিবা ফীভম অসিগী মতাংদা অমদি হেন্না ফবা ফলশিং পুরক্নবা করি তৌবা তঙাই ফদগে হায়বা অদু মখোয়না ফোঙদোকখি। হায়রিবা লমশিং অদুদা রিগুলেসনশিং, স্তেন্দর্দাইজেসন/হর্মোনাইজেসন, রিসর্চ এন্দ দিবেলপমেন্ত, স্কিলিং, সস্তেনেবিলিতী অসিনচিংবা য়াওখি। সেকেন্দরী অমসুং তর্সিয়রী পেকেজিংদা মীৎয়েং চংবা তঙাই ফদে হায়না ময়ামগী মান্নবা ৱাখল্লোন থমখি।
পেকেজিংগী কান্নরবা ইনপুৎশিং ৩পি.এল./৪পি.এল. পার্তিসিপেন্তশিংদগী লাকখি অমসুং অসিগুম্বা মরু ওইবা প্লেয়রশিং নেস্নেল পেকেজিংগী থৌরাংশিং শেম্বদা শরুক য়াহনগনি। লৈপাকপোকপা নুমিৎকী ভর্চ্যুএল মীৎতা সেগমেন্ত অসিগী মীহুৎ ওইখিবা প্লেয়র খরা অদুদি তি.সি.আই., তি.ভি.এস. অমসুং এ.পি.এল. লোজিস্তিক্সনি। ই.এক্স.আই.এম. এঙ্গলদগী মরু ওইবা হিরম অমা ওইরিবা – রিতর্নেবল পেকেজিং অসি মীৎয়েং চংবা মথৌ তাবা মরু ওইবা লম অমনি হায়না থমখি। পেল্লেতিজেসনগী সমস্যা অমসুং ত্রান্সপোর্তেসন তৌবদা স্পেসকী ক্যুবিক য়ুতিলাইজেসন হেনগৎহনবগী খুত্থাংদা ওপরেস্নেল লোজিস্তিক্স ইফিসিয়েন্সী হেনগৎহনবদা মাগী থৌদাং অদুসু থমখি।
শ্রী পৱন অগর্ৱালনা হায় লোজিস্তিকেল ইফিসিয়েন্সী অসি লোজিস্তিক কম্পনীশিংনা য়াওদনা য়ুজর ইন্দস্ত্রী অমসুং য়ুজর মন্ত্রালয়না ফংহনবা ঙমগনি হায়না ফোঙদোকখি। মসিগা মরী লৈননা মহাক্না হায় মসিগী মতাংদা ইন্তর-মিনিস্ত্রিএল মীফম অমা পাঙথোক্লগনি।
এমাজোন, ফ্লিপকার্ত অসিনচিংবা ই-কোম কম্পনীশিং অসি পেকেজিং মেতরিএলগী খ্বাইদগী অচৌবা য়ুজরশিং ওইবনা মখোয়দা সস্তেনেবল পেকেজিংদা ইনবেস্ত তৌনবা খঙহনখি। পেকেজিংগী পর্স্পেক্তিবদগী খুদোংথিনিঙাই ওইবা অমসুং কেমিকেল ভর্তিকেলশিংদসু অখন্নবা মীৎয়েং চংবা মথৌ তাই হায়না থমখি।
স্পেসিএল সেক্রেতরীনা মপাল লৈবাক্তা ইমপ্লিমেন্ত তৌরিবা সস্তেনেবল পেকেজিং সোল্যুসনশিংদা অহেনবা মীৎয়েং চংনবা ফোঙদোকখি। পেকেজিং মেতরিএলশিং রিসাইকল অমসুং রিয়ুজ তৌবগী মতাংদসু খন্নখি। স্কিলিংগী মতাংদা মিস্তর অগর্ৱালনা য়ুজর ইন্দস্ত্রীনা মাগী শিন্মীশিং স্কিল লৈহন্নবা শোর্ত তর্ম কোর্সশিং পাইখৎনবা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ পেকেজিংদা খঙহনখি। মহাক্না লোজিস্তিক্স সেক্তর স্কিল কাউন্সিলদা তেলেন্ত পুল শেমগৎনবা অথুবদা পেকেজিং ভর্তিকেলদা জোব রোল য়ামদ্রবদা ৮-১০ ফাওবা শেম্নবসু হায়খি। শ্রী অগর্ৱালনা হায় রিসর্চ, দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্নোবেসন থৌগৎনবা ইন্দস্ত্রী, একাদেমিয়া অমসুং সরকারনা চুংশিন্নবা মথৌ তাই অমসুং দিপার্তমেন্ত ওফ লোজিস্তিক্সনা খোঙথাং অসিদা মতেং পাংগনি।
খন্ন-নৈনবা অদুদা সিমেন্ত, হার অসিনচিংবা বল্ক গুদশিংগী পেকেজিংদা মথৌ তাবশিং রেস্নেলাইজ তৌবা; পেকেজিং মেতরিএল রিত্রাইবেল তৌনবা মেকানিজমশিং শেমগৎপা অমসুং শেল চংবা হন্থহনগদবা অচৌবা রিবর্স লোজিস্তিক মেকানিজম অমগী তঙাই ফদবা অসিগী মতাংদা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোকখি। মথৌ তাবা পুম্নমক খঙজিন্নবা মীফম অসি সেক্তর-স্পেসিফিক ওইনা খন্ন-নৈনবশিংনা তুংইনগনি।

Ministry of Commerce & Industry
Efficient and Sustainable Packaging key to Environmentally Sustainable Logistics
10 FEB 2021 1:57PM by PIB Delhi
Packaging serves as the interface between users and logistics companies and efficient and sustainable packaging is the key to environmentally sustainable logistics. Packaging deserves greater attention from improving the overall logistical efficiency perspective.In a consultation meeting organised by the Logistics Division of the Ministry of Commerce and Industry on 9thFebruary, Shri Pawan Agarwal, Special Secretary (Logistics) made the above observations.
This consultation was organised to define the scope and the National Packaging Initiative as part of the National Logistics Policy that is currently being finalized. This policy aims to reduce logistics cost, ensure product safety and promote sustainability.This consultation was held with Confederation of Indian Industry, various user industries such as food and beverages, e-commerce, 3PLs/4PLs. They all shared their observations on what prevails currently in the Indian packaging space and what needs to be done to achieve better results. These areas include regulations, standardization/ harmonization, research and development, skilling, sustainability, etc. There was a consensus that secondary and tertiary packaging needs focus.
Valuable inputs on packaging came from the 3PL/4PL participants and more such key players would be involved in the formulation of the National Packaging Initiative. TCI, TVS and APL Logistics were some of the players who represented this segment in Tuesday's virtual meet. Returnable packaging - another vital aspect from the EXIM angle,was highlighted as an important area of intervention. Issue of Palletization and its role in improving operational logistical efficiency through better cubic utilization of space during transportation, was also discussed.
Shri Pawan Agarwal pointed out that Logistical efficiency can be driven by the user industry and user ministry and not by the logistic companies. In this connection, hementioned thatan inter-ministerial meeting would be organized to take it forward.
E-Com companies such as Amazon, Flipkart, etc. were urged to invest in sustainable packaging as they are one of the biggest users of packaging material. It was pointed out that dangerous and chemical verticals would also need special attention from the packaging perspective
The Special Secretary advised that research on sustainable packaging solutions implemented overseasneeded greater focus. Recycling and reuse of packaging material were also discussed. On skilling, Mr. Agarwal advised the Indian Institute of Packaging to devise short term courses to equip the user industry to skill its workforce. He also requested the Logistics Sector Skill Council to prepare at least 8-10 job roles in the packaging vertical at the earliest to build the talent pool. Shri Agarwal said industry, academia and government would need to collaborate to foster research, development, and innovation and the Department of logistics would help lead that effort.
During the consultation, suggestions were also made to rationalize the packaging requirements for bulk goods such as cement, fertilizer, etc; establishing mechanisms for retrieval of packaging material, and the need for a robust reverse logistic mechanism which in turn wouldreduce cost. The meeting will be followed up with Sector-specific consultationsto ensure all requirements were taken into account.