President's Secretariat
The Covid-19 pandemic has taught the world that one cannot be safe if others are at risk: President Kovind
President of India graces the 23rd annual convocation of the Rajiv Gandhi University of Health Sciences, Karnataka
07 FEB 2021 12:57PM by PIB Delhi
The Covid-19 pandemic has taught the world that one cannot be safe if others are at risk, said the President of India, Shri Ram Nath Kovind. He was addressing the 23rd Annual Convocation of the Rajiv Gandhi University of Health Sciences, Karnataka in Bengaluru today (February 7, 2021). The President said that the first major pandemic in over a century has taught us to be better prepared for unforeseen public health crises. Though Covid-19 seems to be one-of-a-kind health-crisis that happens rarely, a section of scientists has warned us to be prepared for similar challenges ahead. He expressed hope that the world has learnt the right lessons. He stated that in the post-Covid phase, the world would have to pay more attention to public healthcare.
Addressing the graduating students, the President said that their entry into this noble profession opens up for them, unforeseen and unprecedented opportunities to serve humanity. It depends on them as to how they make the best use of these opportunities. He stated that in the Union Budget announced on the 1st February, the area of ‘health and well-being’ has been recognised as one of the six crucial pillars of Atma-Nirbhar Bharat. Boosting healthcare infrastructure in the country is being given strong emphasis. He emphasized that effective utilisation of this national resource would be possible only with their active support and contribution.
The President said that healthcare delivery in India is poised to undergo a change at all stages – prevention, diagnosis and treatment. No single entity in the healthcare sector can deliver results and achieve outcomes. The evolution of the sector calls for active involvement and participation of all stakeholders and the use of innovation to bridge intent and execution.
The President was happy to note that the Rajiv Gandhi University of Health Sciences, with one of the largest networks of affiliated institutions in the world, has led many innovations in the field of healthcare education. He said that it has emerged as a globally credible brand due to the sustained efforts made by the leaders of this university since its inception.
Please click here to see the President speech

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিনা মালেম অসিদা তম্বীরি মদুদি অতোপ্পা অমনা অৱাবা তাদুনা লৈবদা কনা অমত্তা শাফবা ওইদে: রাস্ত্রপতি কোবিন্দ
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা কর্নাতকাগী রজিব গান্ধী য়ুনিভর্সিতি ওফ হেলথ সাইন্সকী ২৩শুবা চহিগী ওইবা থৌরমদা শরুক য়াখি
07 FEB 2021 12:57PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিনা মালেম অসিদা তম্বীরি মদুদি অতোপ্পা অমনা অৱাবা তাদুনা লৈবদা কনা অমত্তা শাফবা ওইদে হায়না ভারতকী রাস্ত্রপতি রাম নাথ কোবিন্দনা হায়খি। মহাক্না কর্নাতকাগী বেঙ্গালুরুদা ঙসি (ফেব্রুৱারী ৭, ২০২১) রজিব গান্ধী য়ুনিভর্সিতি ওফ হেলথ সাইন্সকী ২৩শুবা চহিগী ওইবা থৌরমদা ৱা ঙাংখি। রাস্ত্রপতিনা হায় মদুদি অহানবা মপুং ওইনা চহি চাম্মগী মতুংদা লাকপা লায়চৎ অসিনা লৈবাক অসিদা উবা ফংদবা মীয়ামগী ওইবা হকশেলগী ওইবা অৱাবা থেংনবা মতমদা শেম-শাবগী খুদোংচাবা অমা ফংহল্লি। অদুবু কোবিদ-১৯ অসি য়াম্না তাংনা থোকপা থৌদোক অমনি, সাইন্তিস্ত খর অমনদি তুংদসু অসিগুম্বা ময়াম অমা থোকলকপা য়াবা মরম্না চেকশিন্নবা হায়রি। মহাক্না ফোংদোকখি মদুদি মালেম অসি ঙসিদি পারা অমা তম্লে। মহাক্না হায় মদুদি কোবিদ মতুং অসিনা মালেম অসিনা হেন্না চেকশিনগদবনি।
গ্রেজুএৎ ছাত্রশিং অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, রাস্ত্রপতিনা হায় মদুদি মখোয়না শিংথানিঙাই ওইরবা শিনফম অসিদা চংলকপা অসিনা মখোয়না উবা ফংদবা অমসুং অমুক্তা থোকখিদ্রিবা মওংদা মীওইবা জাতি অসিদা সেবা তৌবা ফংনবগী খুদোংচাবা অমা ফংলি। হায়রিবা অসি মখোয়না মতৌ করম্না খুদোংচাবা অসি লৌবগে হায়বা অদুনি। মহাক্না হায় মদুদি য়ুনিয়ন বজেৎতা ফেব্রুৱারী ১দা লাওথোকখিবা অসিদা য়াওরিবা ‘হেলথ অমসুং ৱেল-বিইং’ অসি আত্মানির্ভর ভারতকী খ্বায়দগী লুবা য়ুম্বী অমনি। লৈবাক অসিদা হকশেলদা অহেনবা পীবা অসি মরুওইবা অমনি।
রাস্ত্রপতিনা হায় মদুদি ইন্দিয়াদা হকশেলদা পীরিবা কান্নবা অসি থাক খুদিংদা অহোংবা অমা লাক্লে -ঙাকথোকপা, লায়ওং খঙদোকপা অমসুং লায়েং পীবা অসিনি। কাংবু অমত্তনা হেলথকেয়র সেক্তর অসিদা ফংদবা অমসুং মায় পাকপা ফংদবা লৈতে। সেক্তর অসিগী ইবোলুসন অসিবু এক্তিব ইবোলুসন অমসুং থৌবু খুদিংমক শরুক য়াবা অমসুং অনৌবা পুথোকপদা থোং শাবা অসিনি।
রাস্ত্রপতিনা হরাওবা ফোংদোক্লি মদুদি রাজিব গান্ধী য়ুনিভর্সিতি ওফ হেলথ সাইন্স অসি মালেমগী ওইনা এফিলিয়েৎ তৌবদা খ্বায়দগী চাওবা নেতৱার্ক অমনি, হায়রিবা অসিনা হেলথকেয়র এজুকসন্দা অনৌবা কয়া অমা পুথোকপদা মকোক চিংলি। মহাক্না হায় মদুদি য়ুনিভর্সিতি অসিনা লেপ্পা লৈতনা হোৎনবনা মালেমগী ওইনা মকোক থোংনা লৈরি।
চানবিদুনা রাস্ত্রপতিগী ৱা ঙাংবা য়েংনবা মফম অসিদা নম্বিয়ু