Ministry of Road Transport & Highways
Symposium for Safer Roads and rectification of Black Spots
06 FEB 2021 8:12PM by PIB Delhi
A symposium on “Safer Roads/Blackspots and discussion on Plan for Rectification of Black Spots during Next One Year” was organised by Ministry of Road Transport & Highways in two sessions on 3rd & 4th February at Media Centre of Transport Bhawan, New Delhi.
Keeping the health safety concerns related to COVID-19 pandemic, the sessions were organized in hybrid mode where nine distinguished panelists representing government, academic institutions and consultants and about 20 participants joined physically and about 850 participants joined online.
Secretary Road Transport & Highways, Shri Giridhar Aramane inaugurated the symposium on 3rd February 2021. During his inaugural speech, he emphasized the need to be proactive and design roads in such a way so that accidents do not happen due to road engineering features and in case due to change in ground scenarios some road sections become vulnerable, an immediate intervention be made to save precious human life and resources. Director General Road Development Shri I. K. Pandey also endorsed these views during his keynote address and asked the participants to be vigilant on ground. He also advised all Regional Officers of the ministry that while inspecting the National Highways, they should look into the safety concern on the roads other than National Highways, make note of such issues and send it to the concerned State authority for their action. All the distinguished panelists further enlightened the participants on safety audit, design aspect of junctions, Expressways, hill roads, proper signages and safety ranking of the roads.
Unlike Road Safety Week every year, the Ministry is celebrating Road Safety Month this year from 18th January 2021 to 17th February 2021. During this period many events are being organised to review the progress made and to evolve new strategies for reduction in road accidents & fatalities.
…………….
BN : MS

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
হেন্না শোই-ঙাম্লোইদবা লম্বিশিং অমদি ব্লেক স্পোৎশিং চুমথোক্নবগী ওইবা সিম্পোজিয়ম
06 FEB 2021 8:12PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়না ন্যু দিল্লীগী মেদিয়া সেন্তর ওফ ত্রান্সপোর্তকী শঙলেন্দা ফেব্রুৱারী ৩ অমসুং ৪দা সেসন অনি থোক্নো “মথংগী চহিসিদা ব্লেক স্পোৎশিং চুমথোক্নবগীদমক্তা হেন্না শোই-ঙাম্লোইদবা লম্বিশিং/ব্লেক স্পোৎশিংগী ওইবা সিম্পোজিয়ম অমসুং দিসকসন” পাংথোকখ্রে।
কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগা মরি লৈননা হকচাং শোই-ঙামদনা থম্নবগা মরি লৈননা হাইব্রিদ মোদতা পাংথোকখিবা সেসনশিং অসিদা সরকারগী, একাদমিক ইন্সতিত্যুসনশিং অমসুং কন্সল্তেন্তশিংগী মহুৎ শিনবা মীওই ৯না পেনেলিস্ত ওইখি অমদি পার্তিসিপেন্ত ৫০মুক্না হকথেংননা অমদি ৮৫০মুক্না ওনলাইন্দা শরুক য়াখি।
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজগী সেক্রতরী শ্রী গিরিধর অরামানেনা ফেব্রুৱারী ৩, ২০২১দা সিম্পোজিয়ম হৌদোকখি। হৌদোকপগী ৱারোলদা লম্বিগী ইঞ্জিনিয়রিং তৌবগী মওংশিংনা মরম ওইরগা লম্বিগী খুদোংথিবা থোক্তনবা য়াম্না নিংথিবা অমদি লম্বিগী দিজাইন তৌদুনা শেম্বা অমসুং গ্রাউন্দগী সিনারিও অসি হোংদোকপনা লম্বি খরা ফীভম শোকচিল্লিবা অসিদা মমল য়াম্লবা মীওইবগীব পুন্সি অমদি রিসোর্সশিং অসি কন্নবা খুদক্তা থবক পায়খৎপা অসিদা হেন্না মরুওইনা লৌরদুনা ৱাফম ফোংদোকখি। রোদ দিভেলপমেন্তকী দিরেক্তর জেনরেল শ্রী আই.কে. পান্দেনসু মহাক্কী মরুওইবা ৱাফম ফোংদোকপদা হায়রিবা ৱাফম অসি শৌগৎখি অমদি পার্তিসিপেন্তশিংনা তশেংনা মীৎকুপ নাহুম শিংনবা লৈনবা হায়খি। মন্ত্রালয় অসিগী রিজনেল ওফিসর পুম্নমক্তসু নেস্নেল হাইৱে য়েংশিনবা মতমদা নেস্নেল হাইৱেদগী হেন্না লম্বিদা অশোক-অপনবা থোক্তনবনা হেন্না মরুওইনা য়েংনবা, অসিগুম্বা খুদোংচাদবশিংগী মতাংদা নোত অমা শেম্নবা অমদি মরি লৈনবা রাজ্যগী থৌ পুরিবশিংদা থবক পায়খৎনবা চে থানবা পাউতাক পীখি। অখন্নবা পেনেলিস্তশিং পুম্নমক্না মখা তানা লম্বিশিং শোই-ঙামদনবগী ওদিৎ তৌনবা, জঙ্কসনশিং, এক্সপ্রেসৱেশিং, চিং লম্বিশিং দিজাইন তৌবগী মতাং, নিংথিনা সাইনেজশিং তৌনবা অমদি লম্বিশিং শোই-ঙামদনবগী রেঙ্কিং তৌনবদা মরুওইবা মওংদা ৱাফম ফোংদোকখি।
চহি খুদিংগী পাংথোকপা রোদ সেফতী ৱীক্কা মান্নদবা মওংদা মন্ত্রালয় অসিনা হন্দক্কী চহি অসিদা জানুৱারী ১৮দগীনা ফেব্রুৱারী ১৭ ফাওবা রোদ সেফতীগী থা ওইনা পাংথোক্লি। হায়রিবা মতম অসিদা চত্থরিবা থবকশিং অসি য়েংশিন্নবা অমদি লম্বিগী খুদোংথিবা থোকপা অমদি শিবগী চাং হন্থনবগী অনৌবা লাল্লোংশিং শেমগৎনবা থৌরম কয়া পাংথোকখি।