ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
১শুবা ইন্দিয়া-বাহ্রাইনগী রিনেৱেবল ইনর্জিগী লমদা অপুনবা ৱার্কিং গ্রুপ মিতিং
05 FEB 2021 8:53AM by PIB Imphal
১শুবা রিনেৱেবল ইনর্জিগী লমদা অপুনবা ৱার্কিং গ্রুপ মিতিং অমা ইন্দিয়া অমসুং বাহ্রাইনগী কিংদম অনিগী মরক্তা ঙরাং ভর্চুএল ওইবা মওংদা পাংথোকখ্রে। ঐচ.ই. দাঃ অবদুল হুসেইন বিন অলি মির্জা সস্তেনেবল ইনর্জি ওথোরিতিগী প্রসিদেন্ত বাহ্রাইনি দিলিগেসনশিং লুচিংখি। ইন্দিয়াগী দেলিগেসন অসিনা ন্যু অমসুং রিনেৱেবল ইনর্জি মিনিস্ত্রীগী, জোইন্ত সেক্রেতরী ঐচ.ই. মিস্তর দিনেশ দয়ানন্দ জাগদালেনা লুচিংখি। বাহ্রাইনগী কিংদম ইন্দিয়াগী এম্বাসাদুর ওইরিবা ঐচ.ই. শ্রী পিয়ুশ শ্রীবস্তাবাশু মিতিং অসিদা শরুক য়াখি।
ইন্দিয়া অমসুং বাহ্রাইনগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং অমা ২০১৮গী জুলাইদা রিনেৱেবল ইনর্জি লমদা নাকন অনিগা ওইবা মতেং পীনবা ওইনা তৌনখি।
মসি য়াম্না কান্নবা মিতিং অমা ওইখি, হায়রিবা অসিদা রিনেৱেবল ইনর্জিনা অইং অশাদা থমগদবা পন্থুং অসিগী মরুওইবা অমসুং মখোয়না লৌখৎখিবা খোঙথাংশিং অসি উৎখি অমসুং মখোয়-মখোয়গী সরকারনা থম্লিবা তুংগী ওইবা পান্দমশিং উৎখি। মখোয়না এক্সপরিয়েন্স, এক্সপর্তাইজ অমসুং খ্বায়দগী ফবা থবক পীনবা হায়না য়ান্নখি। নাকন অনিনা মথৌ পীবদা হেন্না থবক তৌবা অমসুং কোওপরেসন্দা হেন্না মিয়েং চংবা, মরু ওইনা সোলার, নুংশিৎ অমসুং অশেংবা হায়দ্রোজেন অসিদা মরুওইবা পীখি।
মিতিং অসি মরুপ মপাং ওইবা মওংদা চৎথখি। মথংগী জে.দবল্যু.জি.গী মিতিং অসি খুদোংচাবা নুমিৎ য়েংলগা দিপ্লোমেতিক ওইবা চেন্নেলদা লেপ্নবা য়ান্নখি।

Ministry of New and Renewable Energy
1st India-Bahrain Joint Working Group meeting in the field of Renewable Energy
05 FEB 2021 8:53AM by PIB Delhi
The 1st meeting of the Joint Working Group in the field of Renewable Energy between India and the Kingdom of Bahrain held yesterday in virtual format. H.E. Dr. Abdul Hussain bin Ali Mirza, President of Sustainable Energy Authority led the Bahraini delegation. The Indian delegation was led by H.E. Mr. Dinesh Dayanand Jagdale, Joint Secretary, Ministry of New & Renewable Energy. H.E. Sh. Piyush Srivastava, Ambassador of India to the Kingdom of Bahrain also participated in the meeting.
A Memorandum of Understanding between India and Bahrain was signed in July 2018 for promoting bilateral cooperation in the field of Renewable Energy.
It was a very productive meeting, in which both sides underscored importance of renewable energy to meet climate change goals, and presented the initiatives taken, progress made and future targets set by their respective governments as well as opportunities available in this sector. They agreed on sharing experience, expertise and best practices. Both sides agreed to forging deeper engagement in capacity building and focused cooperation between concerned agencies as well as private sector of the two countries in this sector, particularly in the field of solar, wind and clean hydrogen.
The meeting took place in a cordial and friendly atmosphere. It was agreed to hold next round of JWG meeting at a mutually convenient dates, which will be decided through diplomatic channels.