পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা দোমেস্তিক এল.পি.জি. কঞ্জুমর করোর ২৮.৯ লৈ
03 FEB 2021 2:05PM by PIB Imphal
০১.০১.২০২১ ফাওবদা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা অপুনবা দোমেস্তিক লিক্বিফাইদ পেত্রোলিয়ম গ্যাস (এল.পি.জি.) কঞ্জুমর অসি করোর ২৮.৯০ শুখ্রে। এল.পি.জি.দগী হেনদোক্তনা কঞ্জুমর লাখ ৭০.৭৫না পাইপ নেচরেল গ্যাস (পি.এন.জি.)সু শিজিন্নরি। হৌজিক্কী ওইনা নেস্নেল এল.পি.জি. কভরেজ অসি ৯৯.৫% ওইরি। ০১.০১.২০২১ ফাওবদা রাজ্য অমমমগী ওইনালৈরিবা এল.পি.জি. কভরেজ অসি মখাদা পীরি -
রাজ্য/য়ু.তি.
এল.পি.জি. কভরেজ
চান্দিগর
১০২.১%
দিল্লী
১২৪.৪%
হরিয়ানা
১২৬.৫%
হিমাচল প্রদেশ
১২২.১%
য়ু.তি. ওফ জে এন্দ কে
১৩২.৩%
য়ু.তি. ওফ লদাখ
১৭৩.০%
পঞ্জাব
১৪২.৯%
রাজস্থান
১০৯.৩%
উত্তর প্রদেশ
১০৬.৪%
উত্তরাঞ্চল
১১৬.৫%
অন্দমান অমসুং নিকোবর
১১৬.২%
অরুনাচল প্রদেশ
৮৫.২%
অসাম
৯৮.৪%
বিহা
৭৮.১%
ঝার্খন্দ
৭৬.১%
মনিপুর
৯৭.৬%
মেঘালয়
৪৮.০%
মিজোরাম
১১৫.৫%
নাগালেন্দ
৬৯.৮%
ওরিশা
৮০.৩%
সিক্কিম
১০৮.৩%
ত্রিপুরা
৭৮.০%
ৱেস্ত বেঙ্গল
৯৯.৫%
ছত্তিসগর
৭৭.১%
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৮৩.১%
দামন অমসুং দিয়ু
৭৪.১%
গোৱা
১৪৭.৭%
গুজরাত
৭৪.৭%
মধ্য প্রদেশ
৮৫.২%
মহারাস্ত্র
১০৩.৪%
অন্ধ্র প্রদেশ
১০১.৬%
কর্নাতকা
১০৯.০%
কেরেলা
১১১.৭%
লক্ষদীপ
৮৭.৭%
পুদুচেরী
৯৮.৬%
তামিল নাদু
১০১.০%
তেলঙ্গনা
১২০.৯%
ভারতকী অপুনবা
৯৯.৫%
Tই-পাউ অসি অইবা পাউখুম ওইনা ঙসি রাজ্য সভাদা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শহরী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না পীখিবনি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
28.9 Crore domestic LPG Consumers in the Country
03 FEB 2021 2:05PM by PIB Delhi
As on 01.01.2021, total domestic Liquefied Petroleum Gas (LPG) consumer is 28.90 crore in the country. Apart from LPG, 70.75 lakh domestic consumers are also using Piped Natural Gas (PNG). At present, national LPG coverage is 99.5%. State-wise LPG coverage as on 01.01.2021 is as under :
STATE/UT
LPG Coverage
CHANDIGARH
102.1%
DELHI
124.4%
HARYANA
126.5%
HIMACHAL PRADESH
122.1%
UT of J & K
132.3%
UT of LADAKH
173.0%
PUNJAB
142.9%
RAJASTHAN
109.3%
UTTAR PRADESH
106.4%
UTTRANCHAL
116.5%
ANDAMAN & NICOBAR
116.2%
ARUNACHAL PRADESH
85.2%
ASSAM
98.4%
BIHAR
78.1%
JHARKHAND
76.1%
MANIPUR
97.6%
MEGHALAYA
48.0%
MIZORAM
115.5%
NAGALAND
69.8%
ODISHA
80.3%
SIKKIM
108.3%
TRIPURA
78.0%
WEST BENGAL
99.5%
CHATTISGARH
77.1%
DADRA & NAGAR HAVELI
83.1%
DAMAN & DIU
74.1%
GOA
147.7%
GUJARAT
74.7%
MADHYA PRADESH
85.2%
MAHARASHTRA
103.4%
ANDHRA PRADESH
101.6%
KARNATAKA
109.0%
KERALA
111.7%
LAKSHADWEEP
87.7%
PUDUCHERRY
98.6%
TAMILNADU
101.0%
TELANGANA
120.9%
ALL INDIA
99.5%
This information was given by the Union Minister for Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan in a written reply in the Rajya Sabha today.