হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা এ.আই.আই.এম.এস.কী দিবেলপমেন্ত স্তেতস
02 FEB 2021 4:23PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী স্বাস্থ্য সুরক্সা য়োজনা (পি.এম.এস.এস.ৱাই.)গী মখাদা অনৌবা এ.আই.আই.এম.এস. ২২ শেমগৎপগী সেঙ্কসন তৌখ্রে। মসিদা ২০১৭-১৮ মনুং নত্রগা মদুগী মতুংদা এ.আই.আই.এম.এস. ১০ সেঙ্কসন তৌখিবা য়াওরি। অয়াবা পীরবা এ.আই.আই.এম.এস. তরুক হায়বদি ভোপাল, ভুবনেশ্বর, জোধপুর, পতনা, রাইপুর অমসুং রিশিকেশতি মথৌ তৌরে। লেমহৌরিবা এ.আই.আই.এম.এস. ১৬ অসিদি শেমগৎ শাগৎপগী তোঙান তোঙানবা থাকশিংদা লৈরি। এ.আই.আই.এম.এস. ১৬ অসিগী স্তেত ৱাইজ লোকেসন, মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখিবা তারিক অমসুং অয়াবা পীখ্রবা শেনফম মখাদা লৈরে।
মথৌ তৌরবা এ.আই.আই.এম.এস. ৬ অসিগী মথক্তা এ.আই.আই.এম.এস. ৬তা ও.পি.দি. সর্বিসশিং হৌখ্রে। মখোয় অদুদি রাই বরেলি, মঙ্গলাগিরি, গোরখপুর, ভাতিন্দা, নাগপুর অমসুং বিবিনগরগী এ.আই.আই.এম.এস.নি।
এ.আই.আই.এম.এস. ১২দা এম.বি.বি.এস. কোর্সশিং হৌখ্রে। মখোয় অদুদি মঙ্গলাগিরি, নাগপুর, কল্যানি, গোরখপুর, ভতিন্দা, রাই বরেলি, দিওগর, বিবহিনগর, গৌহাতি, বিলাসপুর, জম্মু অমসুং রাজকোৎনি।
আন্ধ্র প্রদেশকী মঙ্গলাগিরি এ.আই.আই.এম.এস. শেমগৎ শাগৎপগী থবক কন্না চত্থরি। হৌরকপদা শেমগৎ শাগৎপগী থবক্কীদমক লৈঙোই ফংদবনা মরম ওইদুনা মতম খরা চোন্থখি।
পি.এম.এস.এস.ৱাই.গী মখাদা হৌজিক চত্তরিবা প্রোজেক্ত পুম্নমক্কী প্রোগ্রেস অসি একজিক্যুতিব এজেন্সীশিংনা অমদি অতোপ্পা স্তেকহোল্দরশিংনা মতম চানা লোইশিনবা ঙম্নবা চাং নাইনা য়েংশিল্লি।
পি.এম.এস.এস.ৱাই.গী মখাদা শেমগৎলিবা অনৌবা এ.আই.আই.এম.এস.
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
পি.এম.এস.এস.ৱাই.গী মখাদা লিংখৎকদবা এ.আই.আই.এম.এস.কী লোকেসন
অয়াবা পীখ্রবা মমল (লুপা করোর)
মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখ্রবা তারিখ
১
আন্ধ্র প্রদেশ
মঙ্গলাগিরি
১৬১৮
৭.১০.২০১৫
২
অসম
গৌহাতি
১১২৩
২৪.০৫.২০১৭
৩
বিহার
দরভঙ্গা
১২৬৪
১৫.০৯.২০২০
৪
গুজরাত
রাজকোত
১১৯৫
১০.০১.২০১৯
৫
হরিয়ানা
রেৱারি
১২৯৯
২৮.০২.২০১৯
৬
হিমাচল প্রদেশ
বিলাসপুর
১৪৭১.০৪
০৩.০১.২০১৮
৭
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
সম্বা, জম্মু
১৬৬১
১০.০১.২০১৯
৮
অৱন্তিপোরা, কাশ্মির
১৮২৮
১০.০১.২০১৯
৯
ঝার্খন্দ
দিওগর
১১০৩
১৬.০৫.২০১৮
১০
মহারাস্ত্র
নাগপুর
১৫৭৭
৭.১০.২০১৫
১১
পঞ্জাব
ভতিন্দা
৯২৫
২৭.০৭.২০১৬
১২
তমিল নাদু
মদুরাই
১২৬৪
১৭.১২.২০১৮
১৩
তেলঙ্গনা
বিবিনাগর
১০২৮
১৭.১২.২০১৮
১৪
উত্তর প্রদশ
রাই বরেলি
৮২৩
৫.২.২০০৯ (Revised Cost Estimate approved on ১০.৭.২০১৭)
১৫
গোরখপুর
১০১১
২০.০৭.২০১৬
১৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
কল্যানি
১৭৫৪
৭.১০.২০১৫
রাজ্য মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল), শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা মসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম অমদা ফোংদোকখিবনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Development Status of AIIMS in the Country
02 FEB 2021 4:23PM by PIB Delhi
Under Pradhan Mantri Swasthya Suraksha Yojana (PMSSY) setting up of 22 new AIIMS has been sanctioned. This includes 10 AIIMS sanctioned during 2017-18 or thereafter. Six of the approved AIIMS i.e. Bhopal, Bhubaneswar, Jodhpur, Patna, Raipur and Rishikesh are functional. Remaining 16 new AIIMS are in various stages of construction. State-wise location of these 16 AIIMS, date of their cabinet approval and approved cost is as below.
In addition to 6 functional AIIMS, OPD services have been started in 6 AIIMS i.e. AIIMS at Rae Bareli, Mangalagiri, Gorakhpur, Bathinda, Nagpur and Bibinagar.
MBBS course has started in 12 AIIMS i.e AIIMS at Mangalagiri, Nagpur, Kalyani, Gorakhpur, Bathinda, Rae Bareli, Deoghar , Bibinagar, Guwahati, Bilaspur, Jammu and Rajkot.
The construction work is in progress for AIIMS, Mangalagiri in Andhra Pradesh. Initially, there was some delay due to non-availability of sand for construction work. There was also some delay in completion of activities to be undertaken by the State Government, which included arrangement of water supply, storm water disposal drain, main approach road to campus and shifting of existing NDRF campus. Covid-19 pandemic also affected the progress of work.
Progress of all the ongoing projects under PMSSY is regularly reviewed with Executing Agencies and other stakeholders with a view to ensure their completion in a time-bound manner.
New AIIMS under construction under PMSSY
S .No.
State/UT
Location of AIIMS to be set up under PMSSY
Approved cost (Rs. crore)
Date of Cabinet Approval
1
Andhra Pradesh
Mangalagiri
1618
7.10.2015
2
Assam
Guwahati
1123
24.05.2017
3
Bihar
Darbhanga
1264
15.09.2020
4
Gujarat
Rajkot
1195
10.01.2019
5
Haryana
Rewari
1299
28.02.2019
6
Himachal Pradesh
Bilaspur
1471.04
03.01.2018
7
Jammu & Kashmir
Samba, Jammu
1661
10.01.2019
8
Awantipora, Kashmir
1828
10.01.2019
9
Jharkhand
Deoghar
1103
16.05.2018
10
Maharashtra
Nagpur
1577
7.10.2015
11
Punjab
Bathinda
925
27.07.2016
12
Tamil Nadu
Madurai
1264
17.12.2018
13
Telangana
Bibinagar
1028
17.12.2018
14
Uttar Pradesh
Rae Bareli
823
5.2.2009 (Revised Cost Estimate approved on 10.7.2017)
15
Gorakhpur
1011
20.07.2016
16
West Bengal
Kalyani
1754
7.10.2015
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh. Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Rajya Sabha here today.