হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অসা শিন্মীশিংগী খুদোংচাবশিং
02 FEB 2021 4:29PM by PIB Imphal
শেনবা চহি ২০২০-২১ মনুংদা(১৯-০১-২০২১ ফাওবা) ইন্দিয়া কোবিদ-১৯ হেল্থ সিস্তেম প্রিপারনেস এন্দ ইমর্জিন্সি রেন্সপোন্স পেকেজগী মখাদা কোবিদ-১৯ লাইশিন্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা লুপা কোতি ৬৩০৯.৯১ য়েন্থোকখ্রে।
কোবিদ-১৯গী থবক তৌখিবা অসা শিন্মীসিং য়াওনা অনা-লায়য়েংগী থবক তৌরিবা মীওই খুদিংমক প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান ইন্সুরেন্স স্কিম য়াওরে। ইন্সুরেন্স স্কিম অসিনা করিগুম্বা কোবিদ-১৯না শিবা থোক্লবদি লুপা লাখ ৫০গী লাইভ ইন্সুরেন্স পীরি। ইন্দিয়া কোবিদ-১৯ পেকেজগী মখাদা কোবিদ-১৯গী থবক তৌরিবা অসা শিন্মীশিংদা থা অমদা লুপা ১০০০ পীরি । রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদগী নবেম্বর ২০২০ ফাওবগী মনুংদা ফংবা পাউগী মতুংইন্না, অসা ৯,৫৩,৪৪৫ অমসুং অসা ফেসিলিতেতর ৩৬,৭১৬ কোবিদ-১৯গী অহেনবা শেনফম ফংলে। শেন থেংনা পীবগী পাউ লৈতে।
অসাশিং অসি মীয়ামগী হকশেলগী থবক তৌবা মীওইশিং ওইনা লৌরি অমসুং মখোয়না পাংথোক্লিবা থবকশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা খুদোংচাবশিং অসি পীরি:
• প্রধান মন্ত্রী জিবন জ্যোতি বিমা য়োজনা(লুপা ৩৩০গী প্রেমিয়ম ভারত সরকারনা পুথোকপা)
• প্রধান মন্ত্রী সুরক্ষা বিমা য়োজনা(লুপা ১২গী প্রেমিয়ম ভারত সরকারনা পুথোকপা)
• প্রধান মন্ত্রী শ্রাম য়োগী মান ধন(প্রেমিয়মগী চাদা ৫০ ভারত সরকারনা অমসুং চাদা ৫০না বিনিফিসরিনা পুথোকপা)
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবেনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Health and Family Welfare
Welfare of Asha Workers
02 FEB 2021 4:29PM by PIB Delhi
Rs. 6309.91 crore have been released to States/UTs under Management and containment of Covid19 under the India Covid19 Health System Preparedness and Emergency Response Package during financial year 2020-21 (up to 19-1-2021).
Further Pradhan Mantri Garib Kalyan Package Insurance scheme was introduced for all healthcare workers including ASHAs engaged for Covid19 response. The insurance scheme provides a life insurance cover of Rs. 50 lakhs in case of death due to Covid19. An incentive of Rs. 1000/-per month is provisioned for ASHAs engaged in Covid19 response, under the India Covid19 package. As per reports received from States/UTs till November, 2020, 9,53,445 ASHAs and 36,716 ASHA Facilitators have received supplementary Covid19 payment. No such delay has been reported.
ASHAs are envisaged to be community health volunteers and are entitled to task/activity based incentives including for coverage under:
• Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Beema Yojana (premium of Rs. 330 contributed by GOI)
• Pradhan Mantri Suraksha Beema Yojana (premium of Rs. 12 contributed by GOI)
• Pradhan Mantri Shram Yogi Maan Dhan (50% contribution of premium by GOI and 50% by beneficiaries)
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh. Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Rajya Sabha here today.