ঙাকশেল মন্ত্রালয়
য়ুথ এফিয়র্স এমসুং স্পোর্তস (আই./সি.)গী এম.ও.এস. অমসুং মাইনোরিতি এফিয়র্সকী এম.ও.এস. শ্রী কিরেন রিজিজুনা ২০২১গী রিপব্লিক দেগী মনা য়েন্থোকখ্রে
উত্তর প্রদেশকী তাবলুনা খ্বায়দগী অহেনবা তাখ্রে;
মিনিস্ত্রীশিং/দিপার্তমেন্তশিংগী মরক্তা, বাইওতেক্নোলোজি দিপার্তমেন্তনা অথোইবা ইকাইখু্ম্নবা ফংখ্রে
28 JAN 2021 4:20PM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়র্স এমসুং স্পোর্তস (আই./সি.)গী মিনিস্তর ওফ স্তেত (এম.ও.এস.) অমসুং মাইনোরিতি এফিয়র্সকী এম.ও.এস. শ্রী কিরেন রিজিজুনা ২০২১গী জানুৱারীগী ২৮দা নই দিল্লীদা ২০২১গী রিপব্লিক দেগী মনা মথুম য়েন্থোকখ্রে। উত্তর প্রদেশনা তাবলু ৩২গী মনুংদা খ্বায়গী অহেনবা তাখ্রে -স্তেত অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরি (য়ু.তি.)দগী ১৭, মিনিস্ত্রী/দিপার্তমেন্ত অমসুং পেরামিলিতরী ফোর্সেসতগী মাপল অমসুং মিনিস্ত্রী ওফ দিফেন্সতগী তরুক অসিনা লৈবাক অসিগী থায়নগী ওইবা পোৎলমশিং, ইকোনোমিক চাওখৎপা অমসুং দিফেন্সকী ওইবা অসিনা ২০২১গী জানুৱারীগী ২৬তা রাজপাথতা উৎখি। উত্তর প্রদেশকী তাবলু অসিগী থীম অসি অয়োধ্যা:কলচরেল হেরিতেজ ওফ উত্তর প্রদেশনি।
ত্রীপুরাগী তাবলু অসিনা অনিশুবা মনা ফংখি। ত্রীপুরাগী তাবলু অসিনা অকোইবদা শোকহন্দবগী চৎনবি পুক্নিং থৌগৎতুনা সোসিও-ইকোনোমিক্তা মরোমদোম লেপচনবা অসি উৎখি। অৱাং-নোংপোক স্তেত অসি ত্রাইব ১৯গী ময়ুম ওইজবা মফম্নি অমসুং মালেমগী ওইবা ৱা মখল ২১ মফম অসিদা মরাং কাইনা লৈরি। তাবলু অসিনা মরাং কাইনা লৈরিবা ৱশিং অসি উৎখি অমসুং ত্রাইবশিংনা মখোয়গী নাৎকী ওইবা ফিজোল, ৱানা শাবা উপ্নবা মাস্ক অমসু লীগী পোত্থোকশিং উৎখি।
‘দেব ভুমী’ – ‘দ লেন্দ ওফ দ গোদস’ হায়না মমিং থোনবা উত্তরাখন্দগী তাবলু অসিনা স্তেতশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগী মরক্তা অহুশুবা তাখি। তাবলু অসিগী মমাং থংবা শরুক অসি মখোয়গী স্তেতকী শা মুস্ক দীয়র উৎলি। কেদরখন্দ লোয়ননা হিমালায়াগী অৱাংবা মফমশিংদা ফংবা স্তেতকী উচেক ‘মোনাল’ অমসুং স্তেতকী লৈ ‘ব্রহ্মাকমল’ অসিশু উৎখি। তাবলু অসিগী ময়াই থংবা অসিদা ‘নন্দি’, লোর্দ শিবগী কাং উৎলি। ময়াই থংবা শরুক অসিদা লোর্দ জ্যোতির্লিংগ তরানিথোইগী অমা ওইরিবী কেদরগী মন্দির উৎলি। দিব্যা শিলা, হায়রিবা অসি ২০১৩দা অমাং অতা থোকহনখিবা ঈশিং ইচাওদগী কনখিবা অসিনা মন্দির অসিগী হেক মনিংদা উৎলি।
মখল কয়াগী মিনিস্ত্রী/দিপার্তমেন্ত অমসুং পেরামিলিতরি ফোর্সেসকী তাবলু মাপল অমসুং দিফেন্স মিনিস্ত্রী তাবলু তরুক্কী মনুংদা, বাইওতেক্নোলোজি দিপার্তমেন্তকী তাবলু অসিনা অথোইবা ইকাইখু্ম্নবা ফংখ্রে। তাবলু অসিনা আত্মনির্ভর ভারত আভিয়ান: কোবিদ, থৌওং কয়াদা বেক্সিনগী থৌওং অসি উৎখি। লমদম অসিদা পুথোকপা, লায়োং য়েংবগী চেকশিনবা অমসুং থেরীপ্যুথিক ফোর্মুলেসন অসি উৎখি।
সেন্ত্রেল পব্লিক ৱার্ক দিপার্তমেন্ত (সি.পি.দবল্যু.)গী তাবলু, থীম ‘অমর জাৱান’ হায়বা অসিনা অখন্নবা মনা অসি আর্ম ফোর্সেসতা থৱায় থাখ্রবা হিরোশিং অদুগী দ্ধাঞ্জলী কৎলি। তাবলু ‘অমর জাৱান’ হায়রিবা অসি মুৎনাইদ্রবা পুন্সি হায়বনি। নেস্নেল ৱার মেমোরিয়েল অসি ইন্দিয়ন আর্ম ফোর্সেস অসি নিংশিংনবা ত্রেক্তরগী মমাংদা খিল্লি। তাবলু অসি তগৎ-তগৎ তেকপা মচু কয়াগী লৈশিংনা মিয়েং চিংশিন্নবা শেম্লি।
শ্রী কিরেন রিজিজুনানা খ্বায়দগী অথোইবা কলচরেলগী মনা অসি দিল্লীগী মাউন্ত অবু পব্লিক স্কুল অমসুং বিদ্যা ভারতি স্কুল রোহিনিগী অঙাংশিংদা পীখি। মসিগা অঙাংশিং অসিনা আত্মানির্ভর ভারত ইন্দিয়ানা মরোমদোম লেপচবগী মিয়েং উৎখি। পুৱারী ওইরবা রাজপাথ অসিদা নুপামচা ৩৮ অমসুং নুপীমচা ৫৪না ইন্দিয়া পুম্বা ঐখোয়গী মংলান ওইরিবা আত্মানির্ভর ভারত অসি উৎখি।
দিল্লী তামিল এজুকেসন এসোসিএসন সেনিয়র সেকেন্দরী স্কুল, নই দিল্লীনা স্কুল অঙাংশিংগী মরক্তা কোন্সোলেসন মনা ফংখি। অঙাংশিং অসিনা তামিল নাদুগী নাৎকী ওইবা ফোল্ক আর্ত অমসুং ক্রাফকী হৈ-শিংবা উৎখি। ফোল্ক জগোই অসি মতম মতমগী ওইবা মন্দির অমসুং কম্ম্যুনিতিগী ওইবা ফংসন শিংদা খুঞ্জাশিংদা হরাও তয়াম্বগী উৎপনি। অঙাংশিং অসিনা মচু কয়াগী ফিজোল শেৎতুনা অয়েংবশিংগী পুক্নিং পেলহনখি।
রিপব্লিক দেগী পেরেদতা শরুক য়াখিবা দিফেন্স মিনিস্ত্রী অমসুং অতৈ অতোপ্পা মিনিস্ত্রী/দিপার্তমেন্তগী মকোক থোংবা ওফিসরশিং অমসুং আর্তিস্ত ময়াম অমা অমসুং অঙাংশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। শ্রী কিরেন রিজিজুনা শরুক য়ারিবশিং অসিগা ৱারী শান্নখি অমসুং মখোয়না পেরেদতা উৎখিবা অদুগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।

Ministry of Defence
MoS for Youth Affairs & Sports (I/C) and MoS, Minority Affairs Shri Kiren Rijiju gives away Republic Day 2021 awards
Uttar Pradesh Tableau adjudged Best;
Among Ministries/Departments, Department of Biotechnology bags top honour
28 JAN 2021 4:20PM by PIB Delhi
Minister of State (MoS) for Youth Affairs & Sports (I/C) and MoS, Minority Affairs Shri Kiren Rijiju gave away awards and prizes to participants of the Republic Day Parade 2021 in New Delhi on January 28, 2021. Uttar Pradesh was adjudged the best tableau among the 32 tableaux –17 from States & Union Territories (UTs), nine from various Ministries/Departments and Paramilitary Forces and six from Ministry of Defence, depicting the nation’s rich cultural heritage, economic progress and defence prowess that rolled down the Rajpath on January 26, 2021. The tableau of Uttar Pradesh was based on the theme Ayodhya: Cultural Heritage of Uttar Pradesh.
Tableau of Tripura was adjudged the second best. The tableau of Tripura depicted promotion of eco-friendly tradition for achieving self-reliance (Atmanirbhar) in socio-economic parameters. The North-Eastern state is the home to 19 tribes and a rich resource of bamboo supporting 21 species of the world. The tableau showed rich heritage of bamboo species and tribes displaying their traditional attire, wearing masks made of bamboo and cane products.
‘Dev Bhoomi’ - ‘The Land of the Gods’, the tableau of Uttarakhand was named third among the states and UTs. The front part of tableau showed the state animal Musk Deer. The state bird ‘Monal’ and the state flower ‘Brahmakamal’ were also shown which are found in the Kedarkhand as well as in the higher Himalayan regions. Middle of the tableau showed ‘Nandi’, the vehicle of Lord Shiva. The rear portion of the tableau showed temple of Lord Kedar which is one of the twelve Jyotirlingas. Divya Shila, was showed just behind the temple, the divine rock that stood in the way of the floods and saved the Kedarnath shrine during the deluge disaster of 2013.
Among the nine tableaux from various Ministries/Departments and Paramilitary Forces and six from Ministry of Defence, the Department of Biotechnology tableau won the top honour. The tableau depicted Atmanirbhar Bharat Abhiyan: COVID, the process of vaccine development through various processes. The Department of Biotechnology is focused on creating an ecosystem to foster innovative product development, with societal relevance. The development of indigenous vaccines, novel point-of-care diagnostics and therapeutic formulations based on traditional knowledge to establishment of research resources and offering services.
The tableau of Central Public Works Department (CPWD), with the theme ‘Amar Jawan’, bagged the special prize for paying tribute to the fallen heroes of the Armed Forces. The tableau, Amar Jawan’, meant immortal lives of the soldiers astride Rajpath. The National War Memorial stood upright on the front of tractor to honour the Indian Armed Forces. The side panels of the tableau reflected the enthusiasm of the soldiers. The tableau was crafted in fresh flowers in their natural colours creating an eye pleasing experience.
Shri Kiren Rijiju gave the award of best cultural performance to the children of Mount Abu Public School and Vidya Bharti School Rohini, Delhi. These children displayed Atmanirbhar Bharat the Vision for a Self-Reliant India. From the historic Rajpath, 38 boys and 54 girls invoked entire India to build an Atmanirbhar Bharat of our dreams. With their mesmerizing dance moves, they celebrated economic growth, technological development, New Education Policy, Skill Development and Women Empowerment.
Delhi Tamil Education Association Senior Secondary Schools, New Delhi got the consolation prize among schoolchildren items. The children enacted rich tradition of folk arts and crafts of Tamil Nadu displaying skills and dexterity handed down from generations. The folk dances are performed on the occasions of Temple festivals and community functions giving entertainment, mirth and merry to the villagers. The children in colourful attire mesmerised audience with their performance.
Senior officials of Ministry of Defence and other ministries/departments and many artists and children who participated in the Republic Day Parade were present on the occasion. Shri Kiren Rijiju interacted with the participants and congratulated them for their performance in the parade.