Prime Minister's Office
PM interacts with recipients of Rashtriya Bal Puraskar, 2021
25 JAN 2021 2:26PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar (PMRBP) awardees today via video conferencing. Union Women & Child Development Minister, Smt Smriti Zubin Irani was also present on the occasion.
The Prime Minister said that this year’s awards are special as the recipient earned them in the difficult times of Corona. During the interaction, the Prime Minister acknowledged the role of children in major behaviour-change campaigns like swachchta movement. He said when children got involved in campaigns like handwash campaign during Corona time, the campaigns caught the imagination of people and achieved success. The Prime Minister also noted the diversity in the fields in which awards have been given this year.
The Prime Minister observed that when a small idea is supported by the right action, results are impressive. He asked the children to believe in action as this interplay of ideas and action will trigger many actions inspiring people for greater things. The Prime Minister advised the children not to rest on their laurels and they should continue to strive for better results in their lives.
The Prime Minister asked the children to keep three things, three pledges, in their mind. First, pledge of Consistency. There should not be any slackening of speed of the action. Second, pledge for the country. If we work for the country and treat every work in terms of the country than that work will become greater than the self. He asked the children to think what they can do for the country as we enter 75th year of independence. Third, the pledge of humility. Every success should spur us to be more polite as our humility will enable others to celebrate our success with us, The Prime Minister concluded.
The Government of India has been conferring the Bal Shakti Puraskar under Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar to the children with exceptional abilities and outstanding achievement in the fields of innovation, scholastic achievements, sports, arts & culture, social service and bravery. This year, 32 applicants from across the country, under different categories of Bal Shakti Puraskar, have been selected for PMRBP-2021.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না রাস্ত্রিয়া বাল পুরস্কার, ২০২১ ফংখ্রবশিংগা লোইননা ৱারী শাখ্রে
25 JAN 2021 2:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরস্কার (পি.এম.আর.বি.পি.) এৱার্দীশিংগী ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা ৱারী শাখ্রে। থৌরম অসিদা নুপী অমসুং অঙাংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়গী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি সম্রিতি সুবিন ইরানিসু শরুক য়াখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় চহি অসিগী এৱার্দশিং অসি য়াম্না থোইদোকপা অমা ওই মরমদি ফংলিবশিংনা মসি কোরোনাগী ৱারবা মতমশিংদা মখোয়না ফংখিবনি। ৱারী-ৱাতাই শাবা অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা স্বচ্ছতা ইহৌগুম্বা মরু ওইবা বেহেবিয়রেল-চেঞ্জ কেম্পেনশিংদা অঙাংশিংনা থৌদাং লৌবা অদু শক খঙবিখ্রে। মহাক্না হায় অঙাংশিংনা কোরোনাগী মতমগী মনুংদা খুৎ-শা হাম্বগী কেম্পেন অসিগুম্বা কেম্পেনশিংদা শরুক য়ারকপনা কেম্পেনশিং অসিনা মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিনবা ঙমখি অমসুং মাই পাকপা ঙমখি। প্রধান মন্ত্রীনা চহি অসিদা পীখিবা এৱার্দশিং অসিগী লম মখলশিং অদু খংজিনখ্রে।
অপিকপা ৱাখল্লোন অমা অচুম্বা খোঙথাংনা তেংবাংলবদি মদুগী মহৈ অদু অফবা ওই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা উবা ফংখি। মহাক্না অঙাংশিংদা থবক্তা থাজবা থম্নবা খংহনখ্রে মরমদি ৱাখল্লোন অমসুং থবক অনিগী মরীনা খোঙথাং কয়া পাইখৎহনদুনা মীওই কয়ানা অফবা থবকশিং তৌনবা ইথিল পীরি। প্রধান মন্ত্রীনা অঙাংশিংদা মখোয়না মিংচৎ ফংলে হায়দুনা হোৎনবা লেপ্তনবা অমসুং মখোয়গী পুন্সিদা হেন্না অফবা ফলশিং পুরক্নবা মখোয়না লেপ্পা লৈতনবা হোৎননবা পাউতাক পীখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা অঙাংশিংদা মখোয়গী ৱাখলদা থবক অহুম, ৱাশক অহুম থম্নবা হায়খ্রে। অহানবদা অরেপ্পা লৈতনবা ৱাশকপা। থবকশিং তৌবদা খোঙজেল হন্থহল্লোইদবনি। অনিশুবদা লৈবাক্কীদমক্তা ৱাশকপা। করিগুম্বা ঐখোয়না লৈবাক্কীদমক্তা থবক তৌরবা অমসুং থবক খুদিংমক লৈবাক্কীনি খন্না তৌরবদি থবক অদু ইশাগী তৌবদগী হেন্না চাউগনি। মহাক্না অঙাংশিংদা নীংখা-তম্বগী চহি ৭৫শুরকপা অসিদা মখোয়না লৈবাক্কী করি তৌবা য়াবগে খল্লু হায়খ্রে। অহুমশূবা ৱাশক অসিনা নোলুকপা অসিনি। মাই পাকপা খুদিংমক্না হেন্না নোলুকপা ওইহনগদবনি মরমদি নোলুকপনা ঐখোয়না মাই পাকপদা অতোপ্পশিংগী ঐখোয়না হরাও নুংঙাইবা ফোঙদোকমিন্নবা ঙমগনি। অসি হায়দুনা প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোল লোইশিনখি।
ভারত সরকারনা থোইদোক হেনদোকপা মথৌনা লৈবা অমসুং ইন্নোবেসন, মহৈগী লমদা মাই পাকখিবশিং, শান্ন-খোৎনবা, আর্ত অমসুং কলচর, সোসিএল সর্ভিস অমসুং মথৌনা লৈবগী লমশিংদা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরস্কারগী মখাদা বাল শক্তি পুরস্কার পীরি। চহি অসিদা লৈবাক শিনবা থুংবদগী তোঙান তোঙানবা কেতগোরীশিংদা এপ্লিকেন্ত ৩২ পি.এম.আর.বি.পি.-২০২১গীদমক্তা খনগৎখ্রে।