প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মসি দিজিতেল রিভোলুসনগী চহি চা অমসুং অনৌবা কুমগী ইনোভেসনগী মতমনিঃ পি.এম. মোদী
পি.এম.না চহি চা অসিবু এসিয়াগী চহি চা ওইহন্নবা বিমস্তেক্কী লৈবাক পুম্নমক পুন্না থবক তৌমিন্ননবা হায়খ্রে
বিমস্তেক্কী লৈবাকশিংদা স্তার্তঅপকী লমদা মতিং লৈবা ইনর্জীগীদমক থাগৎখ্রে
16 JAN 2021 8:55PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খ্রে মদুদি চহি চা অসি এসিয়াগী চহি চা ওইহনবা অসি বিমস্তেক্কী থবক্নি মরমদি মসি মীওইবা অপুনবগী শরুক মঙাগী মনুংদা অমনি অমসুং মসিগী অপুনবা পাঙ্গল অসি জি.দি.পি. ত্রিলিয়ন ৩.৮নি। মহাক্না ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা ‘প্রারম্ভঃ স্তার্তঅপ ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল সমিৎ’তা ৱা ঙাংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মতিং লৈবা ইনর্জী অসি বঙ্গলাদেশ, ভুতান, নেপাল, শ্রীলঙ্কা, ম্যানমার অমসুং থাইলেন্দগুম্বা বিমস্তেক লৈবাকশিংদা স্তার্তঅপকী লমশিংদা ফংই। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চহি চা অসি দিজিতেল রিভোলুসনগী চহি চানি অমসুং অনৌবা কুমগী ইনোভেসনশিংগী চহি চানি। এসিয়াগী চহি চাসুনি। মরম অদুনা, হায়রিবা মফমশিং অসিদগী তুংলমচৎকী তেক্নোলোজী অমসুং ওন্ত্রপ্রিনরশিংনা লাকপা অসি ঐখোয়গী মতম অসিগী অপাম্বনি। মসিগীদমক্তা, প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি তেংবাং পীনবগী ৱাখল্লোন লৈবা এসিয়াগী লৈবাকশিংনা থৌদাং অসি লৌগদবনি অমসুং অমত্তা ওইনা পুন্না থবক তৌমিন্নগদবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিদা নাৎকী, সিবিলাইজেসন অমসুং মরীশিংগী মান্নবা লন-থুম লৈরি। ঐখোয়না ঐখোয়গী ৱাখল্লোন, ঐখোয়না খনবশিং অমসুং ঐখোয়গী অফবশিং শরুক য়ামিন্নরি, মরম অসিনা ঐখোয়গী মায় পাকপা অসিসু শিয়র তৌমিন্নগদবনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি থৌদাং অসি বিমস্তেক লৈবাকশিংনা পুফম থোকই মরমদি ঐখোয়না মালেম অসিগী মীওইবশিংগী শরুক মঙাগী মনুংদা অমগীদমক থবক তৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা লমদম অসোমগী নহাশিংগী খাংবা কনবা, ইনর্জী অমসুং লাংতক্নবদা অনৌবা ওইথোকপা য়াবশিং অদু পনখি। মদুনা মরম ওইদুনা, মহাক্না হায়খি মদুদি ২০১৮দা বিমস্তেক সমিৎতা তেক্নোলোজী অমসুং ইনোভেসনগীদমক্তা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা হায়খি অমসুং বিমস্তেক স্তার্তঅপ কনক্লেব অমগীদমক হৌদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসিগী স্তার্তঅপ ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল কনক্লেব অসি মদুগী ৱাশক অদুবু মপুং ফাহনবগী মায়কৈদা থাংজিল্লিবা খোঙথাং অমনি।
শ্রী মোদীনা লমদম অসোমদা বিমস্তেক্কী লৈবাকশিংগী মরক্তা শম্নবা অমদি ললোন-ইতিক তৌবগী মরী হেনগৎহন্নবা পায়খৎলিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা পনখি। মহাক্না নীংশিংখি মদুদি দিজিতেল কনেক্তিবিতী হেনগৎহন্নবগীদমক বিমস্তেক্কী মন্ত্রীশিংনা ২০১৮দা ইন্দিয়া মোবাইল কংগ্রেসতা শরুক য়াখি। মতৌ অসুম্না, ঙাকশেল, দিজাস্তর মেনেজমেন্ত, স্পেস, লৌউ-শিংউ অমসুং বিজিনেস অসিনচিংবা লমশিংদা মখা তানা তেংবা পীনরি। প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা ফোংদোকখি মদুদি “লমশিং অসিদা অচেৎপা মরী লৈনবনা ঐখোয়গী স্তার্তঅপতা কান্নবা পীগনি মদুনা ভেল্যু ক্রিএসন সাইকল অমদা লমজিংগনি, হায়বদি ইনফ্রাস্ত্রকচর, লৌউ-শিংউ অমসুং ললোন-ইতিক তৌবা অসিনচিংবা লমশিংদা মরী হেন্না চেৎশিলহল্লগনি মদুনা ঐখোয়গী স্তার্তঅপ্তা মতেং পাংগনি।”

Prime Minister's Office
This is the century of digital revolution and new age innovations: PM Modi
PM calls for collaboration among BIMSTEC nations to make this century a century of Asia
Lauds vibrant energy in the startup space in BIMSTEC countries
16 JAN 2021 8:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi has said that it is for BIMSTEC nations to make this century the century of Asia as they are one fifth of humanity and have the collectively strength of 3.8 trillion dollar GDP. He was addressing ‘Prarambh: Startup India International Summit’ today via video conferencing.
The Prime Minister, noted the vibrant energy in the startup space in BIMSTEC countries like Bangladesh, Bhutan, India, Nepal, Sri Lanka, Myanmar and Thailand. The Prime Minister noted that this century is a century of digital revolution and new age innovations. This is also the century of Asia. Therefore, it is the demand of our time that future technology and entrepreneurs should come from the region. For this, the Prime Minister stressed, that Asian counties who have will for collaboration should take responsibility and come together. There is a shared heritage of culture, civilization and relations in these countries. We share our thoughts, our ideas and wellbeing, therefore our success will also be shared. This responsibility, naturally falls on BIMSTECF countries as we work for one fifth of humanity, said the Prime Minister.
The Prime Minister saw new possibilities in the impatience, energy and eagerness of the youth of the region. That’s why, he said, he called for collaboration for technology and innovation at BIMSTEC summit in 2018 and proposed a BIMSTEC Start Up Conclave. Today’s Startup India International conclave is a step in the direction of fulfilling that pledge, the Prime Minister said.
Shri Modi outlined the ongoing steps in enhancing connectivity and business relations among the countries of the region. He recalled that BIMSTEC Ministers participated in India Mobile Congress in 2018 to promote digital connectivity. Similarly collaboration is on in sectors like defence, disaster management, space, agriculture and business. “Strong relations in these areas will benefit our startups leading to a value creation cycle, meaning, deepening ties in fields like infrastructure, agriculture and business will create new opportunities for our startups which in turn lead to growth in these sectors”, hoped Prime Minister Modi.