ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ରେଲବାଇର ଆଧୁନିକୀକରଣ ନିମନ୍ତେ ଗତ କିଛିବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ନିଆଯାଇଛି ଅଦ୍ଭୂତପୂର୍ବ ପଦକ୍ଷେପ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
17 JAN 2021 2:19PM by PIB Bhubaneswar
ନିକଟରେ ରେଳବାଇର ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶ ଦିଗରେ କେତେକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଅଣା ଯାଇଥିବା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦି କହିଛନ୍ତି । ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନ ଯୋଗୁ ଭାରତୀୟ ରେଳବାଇର ଆଧୁନିକୀକରଣରେ ଅସ୍ୱାଭାବିକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆସିଥିବା ଶ୍ରୀ ମୋଦି କହିଛନ୍ତି । ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଗୁଜରାଟର କେଭାଡିଆକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଆଠଟି ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳର ଆରମ୍ଭ, ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସି ଜରିଆରେ କେତେକ ରେଳବାଇ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶୁଭାରମ୍ଭ ଅବସରରେ ଉଦ୍‌ବୋଧନ ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହା ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପୂର୍ବରୁ ରହିଥିବା ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ସୀମିତ ଧ୍ୟାନ ଦିଆଯାଉଥିବା ସହ ଆଧୁନିକ ବୈଷୟିକଜ୍ଞାନ ଓ ନୂତନ ଚିନ୍ତାଧାରାର ଉପଯୋଗ କରାଯାଉ ନଥିଲା । ଏହି ଦୃଷ୍ଟିଭଙ୍ଗୀରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଅପରିହାର୍ଯ୍ୟ ହୋଇପଡିଥିଲା । ସେ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଗତ କିଛିବର୍ଷ ତଳେ ସମଗ୍ର ରେଳବାଇ ପଦ୍ଧତିରେ ଆମୂଳଚୂଳ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରାଯାଇଛି । ଏହା କେବଳ ରେଳବଜେଟ୍ ଓ ନୂଆ ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ ଘୋଷଣା ମଧ୍ୟରେ ସୀମାବଦ୍ଧ ହୋଇ ରହିନାହିଁ । ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନ ଅନେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଣାଯାଇଛି । କେଭାଡିଆ ସହ ସଂଯୋଗକାରୀ ପ୍ରକଳ୍ପ କିପରି ରେକର୍ଡ ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ସମାପ୍ତ ହୋଇଛି ଶ୍ରୀ ମୋଦି ତାହାର ଉଦାହରଣ ଦେଇଥିଲେ ।
ପୁରୁଣା ଢାଞ୍ଚା ପରିବର୍ତ୍ତନର ଉଦାହରଣ ସ୍ୱରୂପ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ ମାଲବାହୀ କରିଡର ମଧ୍ୟ ଉତ୍ସର୍ଗ କରାଇଥିଲେ । ନିକଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପୂର୍ବ ଓ ପଶ୍ଚିମ ମାଲବାହୀ କରିଡରର ମଧ୍ୟ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ 2006 ରୁ 2014 ମସିହା ମଧ୍ୟରେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରାଯିବାକୁା ଧାର୍ଯ୍ୟ ହୋଇଥିଲେ ମଧ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟ କେବଳ କାଗଜ-କଲମରେ ସୀମିତ ଥିଲା ଓ ଗୋଟିଏ କିଲୋମିଟର ଟ୍ରାକ ମଧ୍ୟ ବିଛା ଯାଇ ନ ଥିଲା । ଆଉ କିଛିମାସ ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ ଏଗାରଶହ କିଲୋମିଟର କାର୍ଯ୍ୟ ଶେଷ ହେବାକୁ ଯାଉଛି ।

Prime Minister's Office
Unprecedented work done in the last few years to modernise the railways: PM Modi
17 JAN 2021 2:19PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has underlined change in approach in railways infrastructure development in recent times. This change has led to unprecedented progress in modernization in Indian Railways. Shri Modi was speaking after flagging off eight trains connecting different regions of the country to Kevadiya in Gujarat and inaugurating several railways related projects in the state, via video conferencing.
The Prime Minister said that earlier focus was limited to keeping the existing infrastructure running and there was little attention on new thinking or new technology. It was imperative to change this approach. In the recent years, work was done on comprehensive transformation of entire railway system and it wasn’t limited to tinkering with budget and new train announcements. The transformation took place on many fronts. He gave example of the present project of connecting Kevadiya where multi-pronged focus led to completion of the task in record time.
The Prime Minister also presented Dedicated Freight Corridor as an example of change in approach from earlier times. The Prime Minister dedicated the Eastern and Western Dedicated Freight Corridors recently. This project was under progress and between 2006-2014 work was done only on papers with not even a single kilometre track laid. Now a total of 1100 Kilometre are about to be completed in next few months.