প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
রেলৱেজনা মতমগা চুনবা ওইনবা হৌখিবা চহি খরা অসিদা মমাংদা অমুক্তা তৌখিদ্রিবা থবক কয়া অমা পায়খৎলক্লি: প্রধান মন্ত্রী
17 JAN 2021 2:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌখিবা মতম খরা অসিদা রেলৱেজগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি শেমগৎপদা লাকপা অহোংবশিং অসিগী মরুওইবা হায়খ্রে। মসিগী অহোংবা অসিনা ইন্দিয়ন রেলৱেজতা মতমগা চুনবা মওংদা মমাংদা অমুক্তা তৌখিদ্রিবা খুমাং চাওশিনবা লোমদা চংশিল্লি। শ্রী মোদীনা লৈবাক অসিগী তোঙানবা মফম কয়া অমদগী ত্রেন নিপাল গুজরাতকী কেবদিয়া ফাওবা শম্ননবা লমথাখ্রবা মতুংদা ৱা ঙাংখি অমসুং ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা রেলৱেজগা মরী লৈনবা প্রোজেক্ত কয়া অমা স্তেত অসিদা হৌদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি মমাংদা লৈরম্বা পান্দম অসি হান্ননা লৈরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিনা য়াননবা চৎপা অসিনি অমসুং অনৌবা ৱাখল নত্ত্রগা অনৌবা তেক্নোলোজিগী ৱাখল লৈরমদে। চংশিনল্লিবা খোঙথাং অসি অরাইবা থবক অমদি নত্তে। হৌখিবা চহিশিংদা, থবক অসি রেলৱেজ সিস্তেম পুম্বা খুমাং চাওশিন্না ওন্থোক্নবা হোৎনখিবনি অমসুং মসি শেমজিনবদা বজেৎকী অকক্নবা লৈতে। মহাক্না হৌজিক পায়খৎলিবা প্রোজেক্ত কেবদিয়া অসিগী খুদম পীরদুনা থবক অসি মচিন লোংবা পান্দম ওইবনা হায়খিবা মতমদা লোইশিনবা ঙম্বনি হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হৌখিবা মতমশিংদগী চংশিলক্লিবা অওনবগী খুদম ওইনা পীদুনা দেদিকেতেৎ ফ্রাইত কোরিদুর অসি খুদোল তৌখি। প্রধান মন্ত্রীনা হন্দক্তা নোংপোক অমসুং নোংচুপ দেদিকেতেৎ ফ্রাইত কোরিদুর পীখি। প্রোজেক্ত অসি থবক চংশিল্লি অমসুং ২০০৬-২০১৪ মনুংদা থবক অসি চেদা ওইনা লৈখি কিলোমিতর অমা ফাওবা শেম্বা লৈখিদে। হৌজিক্তি পুন্না কিলোমিতর ১১০০ থা খরা অসিদা লোইশিনবা য়ানা লৈরে।

Prime Minister's Office
Unprecedented work done in the last few years to modernise the railways: PM Modi
17 JAN 2021 2:19PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has underlined change in approach in railways infrastructure development in recent times. This change has led to unprecedented progress in modernization in Indian Railways. Shri Modi was speaking after flagging off eight trains connecting different regions of the country to Kevadiya in Gujarat and inaugurating several railways related projects in the state, via video conferencing.
The Prime Minister said that earlier focus was limited to keeping the existing infrastructure running and there was little attention on new thinking or new technology. It was imperative to change this approach. In the recent years, work was done on comprehensive transformation of entire railway system and it wasn’t limited to tinkering with budget and new train announcements. The transformation took place on many fronts. He gave example of the present project of connecting Kevadiya where multi-pronged focus led to completion of the task in record time.
The Prime Minister also presented Dedicated Freight Corridor as an example of change in approach from earlier times. The Prime Minister dedicated the Eastern and Western Dedicated Freight Corridors recently. This project was under progress and between 2006-2014 work was done only on papers with not even a single kilometre track laid. Now a total of 1100 Kilometre are about to be completed in next few months.