শেল-থুম মন্ত্রালয়
এস.পি.এম.সি.আই.এল.না লুপা করোর ২১৫.৪৮গী দিবিদেন্দ থীখ্রে
14 JAN 2021 5:08PM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ইকনোমিক এফিয়র্স (দি.ই.এ.)গী এদমিনিস্ত্রেতিব কন্ত্রোল মখাদা লৈবা ভারত সরকারনা মপুং ওইবা মপু ওইরিবা সেদ্যুল-‘এ’ মিনিরতনা কেতগোরী-I সি.পি.এস.ই. অমা ওইরিবা দি সেক্যুরিতী প্রিন্তিং এন্দ মিন্তিং কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (এস.ই.এম.সি.আই.এল.)না দি.আই.পি.এ.এম.গী গাইদলাইনশিংগী কমপ্লাইয়েন্সকী মতুং ইন্না মার্চ ৩১, ২০২০ (শেনবা চহি ২০১৯-২০গী তেক্স (পি.এ.তি.) মতুংদা শেন্দোংগী ৪১%) ফাওবদা কম্পনীগী অপুনবা শেনফমগী ৫% ওইরিবা এফ.ৱাই. ২০১৯-২০গী ফাইনেল দিবিদেন্দ লুপা করোর ২১৫.৪৮ ভারত সরকারদা থীখ্রে।
দিবিদেন্দ চেক অসি শ্রী শেনথুম মন্ত্রালয়ী দি.ই.এ.গী সেক্রেতরী শ্রী তরুন বজাজ অমসুং দি.ই.এ.গী সিনিয়র ইকনোমিক এদভাইজর (সি এন্দ সি) দা. শাশঙ্ক সক্সেনা য়াওদুনা সি.পি.এম.সি.আই.এল.গী সি.এম.দি. শ্রীমতি ত্রিপতি পি ঘোশ অমদি দিরেক্তর (তেক্নিকেল) অজয় কুমার স্রিবাস্তবগা লোইননা শেনথুম অমদি কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমনদা খুদোল তমখ্রে
এস.পি.এম.সি.আই.এল.না ২০১৯-২০গী চহিগী মনুংদা বেঙ্ক নোৎশিং, শেনয়েকশিং, সেক্যুরিতী পেপর, পাসপোর্তশিং, সেক্যুরিতী ইঙ্ক অমসুং অতোপ্পা সেক্যুরিতী প্রদক্তশিং পুথোকপগী থমখিবা পান্দমশিং ফংবা ঙমখ্রে। এস.পি.এম.সি.আই.এল.না ২০১৯-২০দা বেঙ্ক নোৎকী পিস মিলিয়ন ৯৮২৪, শেনয়েক পিস মিলিয়ন ৩২৮২, সেক্যুরিতী পেপর মেত্রিক তন (এম.তি.) ৭০১০, সেক্যুরিতী ইঙ্ক মেত্রিক তন (এম.তি.) ৮৫১ পুথোকখ্রে। ২০১৯-২০গী চহিগী মনুংদা কম্পনী অসি চল্লাইবদগী লাকপা রিভেন্যু অসি লুপা করোর ৪,৯৬৬ ওইখ্রে অমসুং তেক্সকী মমাংদা লৈবা শেন্দোং অসি লুপা করোর ১,০২৬.৭৯দা হেনগৎখ্রে। এস.পি.এম.সি.আই.এল.না ২০১৯-২০গী চহিগী ওইনা দিপার্তমেন্ত ওফ পব্লিক এন্তর্প্রাইজেস (দি.পি.ই.)দগী কোওপরেৎ গভর্নান্সকী গ্রেদিংদা “এক্সিলেন্ত” ফংবসু ঙমখ্রে।

Ministry of Finance
SPMCIL pays dividend of Rs. 215.48 crore
14 JAN 2021 5:08PM by PIB Delhi
The Security Printing and Minting Corporation of India Limited (SPMCIL), a Schedule-‘A’ Miniratna Category-I CPSE, wholly owned by the Government of India under the administrative control of Department of Economic Affairs (DEA), Ministry of Finance, has paid a Final Dividend of Rs.215.48 crore to the Government of India for F.Y. 2019-20 being 5% of Net worth of the Company as at 31st March 2020 [41% of Profit after Tax (PAT) for F.Y. 2019-20) in compliance of DIPAM guidelines.
The dividend cheque was presented to Union Minister of Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman by Smt. Tripti P. Ghosh, CMD, SPMCIL along with Shri Ajai Kumar Srivastav, Director (Technical) in presence of Shri Tarun Bajaj, Secretary, DEA and Dr. Shashank Saksena, Senior Economic Advisor (C&C), DEA, Ministry of Finance.
SPMCIL has achieved the targets in the production of Bank Notes, Coins, Security Paper, Passports, Security Inks and other Security Products during the year 2019-20. SPMCIL has produced 9824 million pieces of the Bank Notes, 3282 million pieces of circulating coins, 7010 Metric Ton (MT) Security Paper, 851 Metric Ton (MT) of Security Inks in 2019-20. During the year 2019-20, the Revenue from Operations of the Company is Rs. 4,966 crore and Profit before Tax has increased to Rs. 1,026.79 crore. SPMCIL has also achieved “Excellent” grading for Corporate Governance from Department of Public Enterprises (DPE) for the year 2019-20.