ঙাকশেল মন্ত্রালয়
কোস্তেল দিফেন্স এক্সরসাইজ সী ভিজিল ২১ মপুং ফানা লোইশিনখিবা
14 JAN 2021 11:35AM by PIB Imphal
নুমীৎ নিনিগী ওইবা কোস্তেল দিফেন্স এক্সরসাইজ ওইরিবা এক্সরসাইজ সী ভিজিল অসি জনুৱারী ১২ অমসুং ১৩, ২০২১দা পাংথোকখ্রে। সী ভিজিলগী ৱাখল্লোন অমসুং জিওগ্রাফিকেল ওইনা পাকথোক-শন্দোকহনবা অসিদা লৈবাক অসিগী সমুদ্র তোর্ব্বানগী পরিং অমসুং ই.ই.জেৎ.পুম্বা লোইনা য়াওখি অমদি শান্তিদগী লানগী মতম ফাওবদা কন্তিঞ্জেন্সীশিং শিজিন্নখি। মসিদা নত্তনা সমুদ্র তোর্ব্বান ঙাক শেনবদা করিগুম্বা মখল অমত্তগী মুক্নবা থোরকপা হন্থহন্নবা থবকসু পায়খৎলি।
এক্সরসাইজ অসিদা সমুদ্র তোর্ব্বান ঙাক শেন্নবগী খুৎলায়শিং শিজিন্নরি অমসুং ইন্দিয়ন আর্মী(আই.এন.) অমসুং কোস্ত গার্দ (সি.জি.)গী সর্ফেস এসেৎ ১১০দগী হেনবনা শরুক য়াখি। মসিদা নত্তনা মশিং য়াম্লবা সমুদ্রগী পুলিশ অমসুং কস্তমশিংগী এসেৎশিং মথৌ তৌহনখি। সমুদ্র তোর্ব্বানগী পরিংপুম্বা আই.এন. অমসুং সি.জি. এয়রক্রাফনা য়েংশিনখি অমসুং ওনবোর্দ ওফসোর প্লেৎফোর্মশিংদা মথৌ তৌরিবা স্পিসিএল ওপরেতিং পর্সোনেল মথৌ য়াংশিলহন্নবা হেলিকোপ্তরশিংসু সর্ভিস অদুদা য়াওহনখি।
হিথাংফমশিংগী লল্লোন-ইতিক্কী ওইবা অমদি ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত কয়া এক্সরসাইজ অসিদা য়াওদুনা ইমর্জেন্সী লাকপদা লাকশিন্নবা হোৎনরি। স্তেত পুলিশ তীমশিং, ইন্দিয়ন নেভী মেরীন কমান্দোশিং অমদি নেস্নেল সেক্যুরিতী গার্দকী কমান্দোশিং এক্সরসাই অসিদা য়াওশিন্দুনা সমুদ্রগী তেরোরিজম্বু থেংননবা হোৎনরি।
এক্সরসাইজ অসিদা নেস্নেল কম্মান্দ, কন্ত্রোল, কম্ম্যুনিকেসন অমসুং ইন্তলিজেন্স(এন.সি.3 আই.) নেৎৱর্ক কৌবা তেক্নিকেল সর্ভিলেন্স ইনফ্রাস্ত্রকচর কয়াসু য়াওহনখি। গুরুগ্রামগী দি ইনফোর্মেসন মেনেজমেন্ত এন্দ এনালাইসিস সেন্তর(আই.এম.এ.সি.) অমসুং মসিগী তোঙান-তোঙানবা নোদশিং আই.এন. অমসুং সি.জি. স্তেসনশিং কয়া য়াওদুনা ই-পাও শন্দোক্নবা মেকানিজমশিং তেংবাং লৌখি।
এক্সরসাইজ অসিগী মরুওইবা পান্দমশিং অসি স্তেকহোল্দরশিং পুম্নমক্না থৱায়-হকচাং য়াওনা হোৎনদুনা মায় পাকপা ঙমহনখি।
মসিদা য়াওরিবা তোঙান-তোঙানবা এজেন্সীশিংনা তেংবাংনবা অমদি খুৎশম্নবনা সমুদ্র ঙাক-শেনবগী হিরমদা হেন্না ফগৎলকপগী খুদম ওইরে অমদি সমুদ্রগী মফমশিংদা কোস্তেল দিফেন্স অমসুং নেস্নেল সেক্যুরিতী অসি অশানবা মীৎয়েংদা হেন্না খুমাং চাওশিলহল্লগনি।

Ministry of Defence
Completion of Coastal Defence Exercise Sea Vigil 21
14 JAN 2021 11:35AM by PIB Delhi
Exercise Sea Vigil, the two day coastal defence exercise was conducted on 12 and 13 January 2021. The conceptual and geographical expanse of Sea Vigil included the entire coastline and EEZ of the country and contingencies from Peace to War-time were exercised. In addition, mitigation measures, on shore, in case of any breach in coastal security were also validated.
The exercise involved deployment of the entire coastal security apparatus and more than 110 surface assets of Indian Navy (IN) and Coast Guard (CG) participated in the exercise. In addition, a large number of Marine Police and Customs assets were also deployed. The entire coastline was kept under surveillance by the IN and CG aircraft, and helicopters were also pressed into service to reinforce Special Operations personnel operating onboard offshore platforms.
As ports form the nerve centre of sea borne trade, security mechanism of ports was also validated during the exercise and the crisis management plans of all ports were assessed for their effectiveness to tackle emergencies. The State Police teams, Indian Navy Marine Commandos and Commandos from National Security Guard were exercised to tackle acts of maritime terrorism.
This exercise also validated the technical surveillance infrastructure called the National Command, Control, Communication and Intelligence (NC3I) Network. The Information Management and Analysis Centre (IMAC) at Gurugram and its various nodes across IN and CG stations were exercised for coordinating the surveillance and information dissemination mechanism.
The envisaged objectives of the exercise were met by the whole-hearted participation of all stakeholders.
The cooperation and coordination amongst various agencies involved is a reassuring sign of progress made in the realm of Coastal defence and the exercise would go a long way in enhancing coastal defence and national security in the maritime domain.