প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নহাশিংদা রাজনিতিদা ইশাগী ওইজবা থাদোক্তুনা অমদি কান্নগদবা মওংদা শরুক য়ান্নবা ফোঙদোকখ্রে
শাগৈগী ওইবা রাজনিতীনা খুন্নাই অসিদা শেঞ্জা-থুমজা তৌহনবগী অচৌবা হৌরকফম ওইরি: পি.এম.
12 JAN 2021 3:13PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নহাশিংদা রাজনিতিদা ইশাগী ওইজবা থাদোক্তুনা অমদি কান্নগদবা মওংদা শরুক য়ান্নবা ফোঙদোকখ্রে। অনিশুবা নেস্নেল য়ুথ পার্লিয়ামেন্ত ফেস্তিবেলগী লোইশিনবগী থৌরমদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা রাজনিতী অসি অফবা অওনবশিং পুরক্নবা অচৌবা মীদিয়ম অমনি অমদি অতোপ্পা লম খুদিংদা তৌবগুম্না রাজনিতীদসু নহাশিং য়াওশিনবা মরু ওই। প্রধান মন্ত্রীনা নহাশিংদা ঙসি পুকচেল শেংবা মীওইশিংনা তাঞ্জা ফংহল্লি, পথাপ-নাইদবা থবক থৌরমশিং চত্থরম্বা মফম অমা ওইরিবা রাজনিতীগী অরিবা থৌওং অসি হোংহল্লক্লি। ঙসি পুকচেল শেংবা অমসুং মথৌ ফজনা তৌবা অসিনা খ্বাইদগী মরু ওইবা ওইরক্লি।
হিরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা শাগৈগী ওইবা রাজনিতীদা শাংনা ৱা ঙাংখি। মহাক্না হায় শেঞ্জা-থুমজা হায়বা অসি মীয়াম্না পুরিবা পোৎলুম অমদি মসি হৌখিবা মতমদা শেঞ্জা-থুমজা তৌখিবগী মহৈনি। লৈবাক অসিনা ইমুংগী মরীশিংদগী পুকচেল শেংবা ওইনা পাম্বা হেনগৎলক্লি অমসুং কন্দিদেৎশিংনা অফবা থবক খক্তা মথৌ তারক্লে হায়বসু খঙনরে।
মহাক্না নহাশিংদা শাগৈগী ওইবা চৎনবী অসি মরু ফংনা মুত্থৎনবা ফোঙদোকখ্রে। শাগৈগী ওইবা রাজনিতী তৌবনা দেমোক্রেতিক লৈরিবা পথাপ অসিদা মতিং হন্থহনবগী ফীভম অমদা লোয়ননা মীয়ামগী লৈঙাক্তা শুপ্নম লৈঙাক পুরকই মরমদি অসিগুম্বা মীওইশিং অসিনা ইমুংগী রাজনিতী অমসুং ইমুং অদুদা রাজনিতী লৈহন্নবা হোৎনৈ। “ঙসিদি শাগৈগী মিংদা মীখল কারম্বগী মতম লোইশিল্লক্লে, অদুবু রাজনিতিদা শাগৈগী মরী অসি হৌজিকসু মপুং ফানা লোইশিনদ্রি....শাগৈগী রাজনিতীনা লৈবাক্না মাঙদা থমবগী মহুৎ ঐ অমসুং ঐগী ইমুং মনুং হায়বা ৱাখল্লোন হান্না পুশিল্লকই। মসিনা ভারত্তা খুন্নাইদা শেঞ্জা থুমজা থোকহনবগী য়াম্না মরুওইবা মরম অমসু ওইরি” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা নহাশিংদা রাজনিতীদা য়াওশিন্নবা ফোঙদোকখ্রে মরমদি মখোয়না চংলকপনা শাগৈগী ওইবা রাজনিতী লোইশিনবা ঙমগনি। “নখোয়না রাজনিতী য়াওবা হায়বা অসি ঐখোয়গী দেমোক্রেসী কনবদা মরু ওই। নখোয়না স্বামী বিবেকানন্দনা তাকপী তম্বীবা অসি লৌবা তাই অমসুং করিগুম্বা মহাক্কী ইথিল অসি লৌদুনা নহাশিংনা রাজনিতী য়াওবা তারবদি লৈবাক অসিগী মপাঙ্গল কনখৎহনবা ঙমগনি”, হায়না শ্রী মোদীনা ফোঙদোকখ্রে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Exhorts Youth to Contribute Selflessly and Constructively in Politics
Dynasty Political is the Major Cause of Social Corruption: PM
12 JAN 2021 3:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has called uponthe youth of the country to contribute selflessly and constructively in politics. Speaking at the valedictory function of the second National Youth Parliament Festival today, the Prime Minister remarked that politics is a big medium to bring about meaningful change and like every other field, presence of youth is critical in politics also. Prime Minister assured the youth that today, honest people are getting the opportunity to serve, changing the old notion of politics as a site of unscrupulous activities. Today Honesty and performance have become the need of the hour.
In this context, the Prime Minister dwelled at length on the politics of dynasty. He said corruption has become a burden on the people whose legacy was corruption. Country is preferring honesty over family connections and candidates are also understanding that only the good work matters.
He called upon the youth to root out dynastic system. Dynasty politics gives rise to incapability and dictatorship in a democratic setup as these dynasts work towards saving the politics of their family and the family in politics. “Today, days of winning election by the crutches of a surname are over still this malaise of dynastic politics is far from over…Political dynasty promotes self and family instead of pushing nation first. This is a major cause of social corruption in India”, the Prime Minister said.
The Prime Minister exhorted the youth to come into politics as their entry will ensure the end of dynasty politics. “It is imperative for saving our democracy that you join politics. You have a great guide in Swami Vivekananda and if, with his inspiration, our youth joins politics, country will be strengthened”, Shri Modi said.