শেল-থুম মন্ত্রালয়
জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোকহন্নবা রাজ্যশিংদা লুপা করোর ৬,০০০গী ১১শুবা ইনস্তোলমেন্ত ওইনা বেক তু বেক লোন কাইথখ্রে
লেজিসলেসনগা লোইননা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্তা হৌজিক ফাওবদা পুন্না লুপা করোর ৬৬,০০০গী শেনফম কাইথখ্রে
মসি রাজ্যশিংদা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০গী অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখিবগী কাইথখিবা অদুদগী অহেনবা ওইগনি
11 JAN 2021 5:04PM by PIB Imphal
জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোকহন্নবা রাজ্যশিংদা শেন-থুমগী মন্ত্রালয়না লুপা করোর ৬,০০০গী ১১শুবা ইনস্তোলমেন্ত কাইথখ্রে। মসিগী মনুংদা রাজ্য ২৩দা লুপা করোর ৫,৫১৬.৬০গী শেনফম কাইথখ্রে অমসুং জি.এস.তি. কাউন্সিলগী মেম্বর ওইবা লেজিসলেতিব এসেমব্লী (দিল্লী, জম্মু অমসুং কাশ্মির অমদি পুদুচেরী) য়াওনা য়ুনিয়ন তেরিতোরী (য়ু.তি.) ৩দা লুপা করোর ৪৮৩.৪০গী শেনফম কাইথখি লেমহৌরিবা রাজ্য ৫, অরুনাচল প্রদেশ, মনিপুর, মিজোরাম, নাগালেন্দ অমসুং সিক্কিমদা জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা মরম ওইরগা রিভেন্যুদা অৱাৎপা অমত্তা লৈতে। হৌজিক্কী ওইনা লেজিসলেতিব এসেমব্লীগা লোইননা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন শোর্তফোলগী চাদা ৬০গী মথক্তা কাইথখ্রে। মসিগী মনুংদা রাজ্যশিংদা হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর ৬০,০৬৬.৩৬গী শেনফম থাদোকখ্রে অমসুং লেলেজিসলেতিব এসেমব্লীগা লোইননা য়ু.তি. ৩দা লুপা করোর ৫,৯৩৩.৬৪গী শেনফম থাদোকখ্রে।
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা মরম ওইরগা রেভিন্যুদা লুপা করোর লাখ ১.১০গী শোর্তফোল থোকহল্লিবা অসি কোকহন্নবা ওক্তোবর ২০২০দা ভারত সরকারনা স্পেসিএল বোরোৱিং ৱিন্দো অমা থমখি। রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগী মহুৎ শিনবীদুনা ভারত সরকারনা ৱিন্দো অসিগী খুত্থাংদা বোরোৱিংশিং তোরি। বোরোৱিং অসি তাঙ্কক ১১ থোক্না তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা পুখিবা হেনফমশিং অসি রাজ্যশিংদা ওক্তোবর ২৩, ২০২০, নবেম্বর ২, ২০২০, নবেম্বর ৯, ২০২০, নবেম্বর ২৩, ২০২০, দিসেম্বর ১, ২০২০, দিসেম্বর ৭, ২০২০, দিসেম্বর ১৪, ২০২০ , দিসেম্বর ২১, ২০২০, দিসেম্ব৪ ২৮, ২০২০, জনুৱারী ০৪, ২০২১ অমসুং জনুৱারী ১১, ২০২১দা কাইথখি।
হন্দক্কী চয়োল অসিদা কাইথিবা শেনফম অসি রাজ্যশিংদা ফংহনবা অসিগুম্বা ফন্দশিং অসিগী ১১শুবা ইনস্তোলমেন্তনি। হন্দক্কী চয়োল অসিদা শেনফম অসি শেন্দোইগী চাং ৫.১০৫৭%তা পুখিবনি। হৌজিক ফাওবদা চাংচৎ ওইনা শেন্দোইগী চাং ৪.৭২৭১%দা স্পেসিএল বোরোৱিং ৱিন্দোগী খুত্থাংদা কেন্দ্র সরকারনা লুপা করোর ৬৬,০০০গী শেনফম পুখি।
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্তেসননা মরম ওইরগা রিভেন্যুদা শোর্ফোল অসি কোকহন্নবা স্পেসিএল বোরোৱিংগী খুত্থাংদা ফন্দশিং পীবগী মথক্তা, জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোক্নবা ওপ্সন-I খনখিবা রাজ্যশিংনা অহেনবা ফাইনান্সিএল রিসোর্সশিং মোবিলাইজ তৌবদা মতেং পাংনবা ভারত সরকারনা গ্রোস স্তেৎস দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)গী ০.৫০%গা চপ মান্নবা অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবসু পীখি। রাজ্য পুম্নমক্তা ওপ্সন-I খন্নবগী মখোয়দা খুদোংচাবা পীখি। প্রোবিজন অসিগী মখাদা রাজ্য ২৮দা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০ (জি.এস.দি.পি.গী ০.৫০%)গী অহেনবা শেনফমগী ৱোরোৱীগী অয়াবা পীখ্রে।
রাজ্য ২৮দা অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখিবা শেনফম অমসুং স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা লাকখিবা ফন্দশিংগী শেনফম অমসুং রাজ্যশিং অমদি য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা হৌজিক ফাওবদা কাইথখিবা অসি এনেক্স তৌরি।
রাজ্য অমমগী জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.৫০গী অহেনবা বোরোৱিং অয়াবা পীখিবা অমসুং ১১.০১.২০২১ ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা পাস তৌখিবা ফন্দশিংগী শেনফম।
(লুপা করোরদা)
সিরিএল নম্বর.
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
রাজ্যশিংদা অয়াবা পীখিবা অহেনবা বোরোৱিংগী চাদা ০.৫০
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা পাস তৌখিবা ফন্দশিংগী শেনফম
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৫০৫১
১৫৫৯.০৭
২
অরুনাচল প্রদেশ*
১৪৩
০.০০
৩
অসাম
১৮৬৯
৬৭০.৮৪
৪
বিহার
৩২৩১
২৬৩৪.১৪
৫
ছত্তিসগর
১৭৯২
১০১৫.৫৬
৬
গোৱা
৪৪৬
৫৬৬.৫৮
৭
গুজরাত
৮৭০৪
৬২২১.২২
৮
হরিয়ানা
৪২৯৩
২৯৩৫.৯৮
৯
হিমাচল প্রদেশ
৮৭৭
১১৫৮.৩৫
১০
ঝার্খন্দ
১৭৬৫
৫৫১.৭০
১১
কর্নাতকা
৯০১৮
৮৩৭০.১৫
১২
কেরেলা
৪,৫২২
২২১১.৭২
১৩
মধ্যপ্রদেশ
৪৭৪৬
৩০৬৪.১৯
১৪
মহারাস্ত্র
১৫৩৯৪
৮০৮০.৩৫
১৫
মনিপুর*
১৫১
০.০০
১৬
মেঘালয়
১৯৪
৭৫.৪৯
১৭
মিজিরাম*
১৩২
০.০০
১৮
নাগালেন্দ*
১৫৭
০.০০
১৯
ওরিশা
২৮৫৮
২৫৭৮.৪৫
২০
পঞ্জাব
৩০৩৩
৩২০৬.২৮
২১
রাজস্থান
৫৪৬২
২৪১১.০২
২২
সিক্কিম*
১৫৬
০.০০
২৩
তামিলনাদু
৯৬২৭
৪২১০.৫৮
২৪
তেলঙ্গনা
৫০১৭
১০৭৭.৩০
২৫
ত্রিপুরা
২৯৭
১৫২.৭০
২৬
উত্তরপ্রদেশ
৯৭০৩
৪০৫২.৪৫
২৭
উত্তরাখন্দ
১৪০৫
১৫৬২.৬৪
২৮
ৱেস্তবেঙ্গল
৬৭৮৭
১৬৯৯.৬০
অপুনবা (এ):
১০৬৮৩০
৬০০৬৬.৩৬
১
দিল্লী
এপ্লিকেবল ওইদে
৩৯৫৬.৬৩
২
জম্মু অমসুং কাশ্মির
এপ্লিকেবল ওইদে
১৫৩২.৬৭
৩
পুদুচেরী
এপ্লিকেবল ওইদে
৪৪৪.৩৪
অপুনবা (বি):
এপ্লিকেবল ওইদে
৫৯৩৩.৬৪
পুলপকী অপুনবা (এ+বি)
১০৬৮৩০
৬৬০০০.০০
* রাজ্যশিং অসিগী জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী অৱাৎপা ‘নিল’ ওই

Ministry of Finance
11th Instalment of Rs.6,000 crore released to the States as back to back loan to meet the GST compensation shortfall
A total amount of Rs.66,000 crore released so far to all States and UTs with legislation
This is in addition to additional borrowing permission of Rs.1,06,830 crore granted to the States
11 JAN 2021 5:04PM by PIB Delhi
The Ministry of Finance has released the 11th weekly instalment of Rs.6,000 crore to the States to meet the GST compensation shortfall. Out of this, an amount of Rs.5,516.60 crore has been released to 23 States and an amount of Rs.483.40 crore has been released to the 3 Union Territories (UT) with Legislative Assembly (Delhi, Jammu & Kashmir & Puducherry) who are members of the GST Council. The remaining 5 States, Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland and Sikkim do not have a gap in revenue on account of GST implementation. Now, 60 percent of the estimated GST compensation shortfall has been released to the States & UT with Legislative Assembly. Out of this an amount of Rs.60,066.36 crore has been released to the States and an maount of Rs.5,933.64 crore has been released to the 3 UTs with Legislative Assembly.
The Government of India had set up a special borrowing window in October, 2020 to meet the estimated shortfall of Rs.1.10 Lakh crore in revenue arising on account of implementation of GST. The borrowings are being done through this window by the Government of India on behalf of the States and UTs. The borrowings have been done in 11 rounds. The amount borrowed so far was released to the States on 23rd October, 2020, 2nd November, 2020, 9th November, 2020, 23rd November, 2020, 1st December, 2020, 7th December, 2020, 14th December, 2020, 21st December, 2020, 28th December, 2020, 04th January, 2021and 11th January, 2021.
The amount released this week was the 11th instalment of such funds provided to the States. The amount has been borrowed this week at an interest rate of 5.1057%. So far, an amount of Rs.66,000 crore has been borrowed by the Central Government through the special borrowing window at an average interest rate of 4.7271%.
In addition to providing funds through the special borrowing window to meet the shortfall in revenue on account of GST implementation, the Government of India has also granted additional borrowing permission equivalent to 0.50 % of Gross States Domestic Product (GSDP) to the states choosing Option-I to meet GST compensation shortfall to help them in mobilising additional financial resources. All the States have been given their preference for Option-I. Permission for borrowing the entire additional amount of Rs.1,06,830 crore (0.50 % of GSDP) has been granted to 28 States under this provision.
The amount of additional borrowing permission granted to 28 States and the amount of funds raised through special window and released to the States and Union Territories so far is annexed.
State wise additional borrowing of 0.50 percent of GSDP allowed and amount of funds raised through special window passed on to the States/UTs till 11.01.2021
(Rs. in Crore)
S. No.
Name of State / UT
Additional borrowing of 0.50 percent allowed to States
Amount of fund raised through special window passed on to the States/ UTs
1
Andhra Pradesh
5051
1559.07
2
Arunachal Pradesh*
143
0.00
3
Assam
1869
670.84
4
Bihar
3231
2634.14
5
Chhattisgarh
1792
1015.56
6
Goa
446
566.58
7
Gujarat
8704
6221.22
8
Haryana
4293
2935.98
9
Himachal Pradesh
877
1158.35
10
Jharkhand
1765
551.70
11
Karnataka
9018
8370.15
12
Kerala
4,522
2211.72
13
Madhya Pradesh
4746
3064.19
14
Maharashtra
15394
8080.35
15
Manipur*
151
0.00
16
Meghalaya
194
75.49
17
Mizoram*
132
0.00
18
Nagaland*
157
0.00
19
Odisha
2858
2578.45
20
Punjab
3033
3206.28
21
Rajasthan
5462
2411.02
22
Sikkim*
156
0.00
23
Tamil Nadu
9627
4210.58
24
Telangana
5017
1077.30
25
Tripura
297
152.70
26
Uttar Pradesh
9703
4052.45
27
Uttarakhand
1405
1562.64
28
West Bengal
6787
1699.60
Total (A):
106830
60066.36
1
Delhi
Not applicable
3956.63
2
Jammu & Kashmir
Not applicable
1532.67
3
Puducherry
Not applicable
444.34
Total (B):
Not applicable
5933.64
Grand Total (A+B)
106830
66000.00
* These States have ‘NIL’ GST compensation gap