ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
শ্রী প্রকাস জাবরেকারনা ভারত সরকারগী দিজিতেল কেলেন্দর অমসুং দাইরি ফোঙখ্রে
08 JAN 2021 4:59PM by PIB Imphal
ঙসি ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোর্দকাস্তিংগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী প্রকাস জাবরেকারনা ভারত সরকারগী দিজিতেল কেলেন্দর অমসুং দাইরি ফোঙখ্রে। নেসনেল মেদিয়া সেন্তরদা পাংথোকপা থৌরম অমদা, শ্রী জাবরেকারনা বত্তন অমা নমদুনা কেলেন্দর অমসুং দাইরিগী এন্দ্রোইদ অমসুং আই.ও.এস মোবাইল এপ্লিকেসনশিং হাংদোকখি।
থৌরম অদুদা মিনিস্তরনা হায়খি মমাঙদা ফক্লাংশিংদা থেৎলম্বা সরকারগী কেলেন্দরশিং হৌজিক মোবাইল ফোনশিংদা য়াওরগনি। জনুৱারি ১৫,২০২১দগী লোল ১১দা এপ্প লেম্না ফংলগনি। অনৌবা চহি লাকপদা কেলেন্দর অমগী দরকার ওইবা অদু এপ্প অদুনা পাংথোক্লগনি। থা খুদিংগী থিম অমা উৎকনি অমসুং পাউজেল অমা পীগনি অমসুং ভারতকী মমিং লৈরবা মীওই অমগী মরমদা তাক্কনি। হৌজিক ফাওবদা সরকারনা হৌদোকখিবা থবক-থৌরমশিংগী মতমগী মতাংদা এপ্প অদুনা মীয়ামদা খঙহনগনি।
মিনিস্তরনা হায়খি কেলেন্দর অসি অতোপ্পা দিজিতেল কেলেন্দর এপ্পশিংগা চাংদম্নবদা হেন্না লাইবা অমসুং ফজবা ওইরগনি।
প্রধান মন্ত্রীগী “দিজিতেল ইন্দিয়া”গী পান্দমগী মখাদা ভারত সরকারগী দিজিতেল কেলেন্দর পুথোক্লি অমসুং স্মার্দ ফোন অমদা বত্তন অমা হেক নম্বদা য়েংবা য়াগনি। গুগল প্লে স্তোর অমসুং আই.ও.এস এপ্প স্তোর অনিমক্তা এপ্প লৌথবা য়াগনি। এপ্প অসি ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিগী বিউরো ওফ আউদরিচনা দিজাইন তৌবা অমসুং পুথোকপনি। হৌজিক এপ্প অসি হিন্দি অমসুং ইংলিসতা ফংলে অমসুং অথুবদা ভারতকী অতোপ্পা লম-লমগী লোল ১১দা ফংলগনি।
মমাঙদা পুথোকখিবা ভারত সরকারগী চেগী কেলেন্দরশিং লৈবাক অসিগী পঞ্জয়াত ফাওবা য়ৌখি, দিজিতেলগী কেলেন্দরগী এপ্প অসি মালেম শীনবা থুংনা মীওই অমনা হেক্তা শীজিন্নবা য়ারগনি।
ভারত সরকারগী কেলেন্দর এপ্লিকেসন্দা মখাগী শক্তমশিং অসি য়াওরি:
১. ভারত সরকারগী স্কিমশিং, থৌরমশিং অমসুং পব্লিকেসনশিংগী খ্বাইদগী নৌবা পাউ
২. ওফিসিএল ওইবা ছুতিশিং অমসুং মরুওইবা তারিখশিং
৩. ঐখোয়গী লৈবাক্কী শক্নাইরবা মীওইশিংগী ইথিল পীবা অমসুং পুক্নিং থৌগৎপা পাউজেলশিং
৪. অকনবা চেকশিন-থৌরাং য়াওরবা দিজিতেল ওইনা ইরবা নোতশিং থম্নবগী খুদোংচাবা
৫. মরুওইবা থবকশিং অমসুং থৌরমশিংগী উনবগী মতমশিং ইশিন্নবা অমসুং নিংশিংলক্নবগী খুদোংচাবশিং
৬. প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম “এসেসিবেল ইন্দিয়া”/ “সুগম্যা ভারত অভিয়ান” ফংনবা মিৎ উদ্রবা দিবয়াংজনশিংনা শীজিন্নবা য়ানবা খুদোংচাবশিং য়াওহনবা
গুগল প্লেস স্তোর লিঙ্ক অসিদগী এন্দ্রোই ফোনশিংগী এপ্প লৌথবা য়াগনি
https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.calendar
আই.ও.এস ফোনশিংগী এপ্প লৌথবা য়াগনি
https://apps.apple.com/in/app/goi-calendar/id1546365594

Ministry of Information & Broadcasting
Shri Prakash Javadekar launches Digital Calendar and Diary of Government of India
08 JAN 2021 4:59PM by PIB Delhi
Union Minister for Information and Broadcasting Shri Prakash Javadekar today launched the Digital Calendar and Diary of Government of India. In aceremony held at National Media Center, Shri Javadekar, with the click of a button unveiled the Android and iOS mobile applications of the calendar and diary.
Speaking on the occasion the Minister expressed happiness that the Government calendar that has adorned the walls in the past will now adorn mobile phones. Highlighting the features of the app Sh Javadekar said “the app was free and will be available in 11 languages from 15th January, 2021. The app will do away with the need for a new calendar every year”. He further added “each month will carry a theme and an accompanying message and will feature one famous Indian personality. The app will also inform people about the timeline of launch of various government programmes so far”.
Speaking on the diary feature of the app the Minister said “because of the diary feature the calendar is more advanced, more feature laden and easier compared to other digital calendar apps”.
The Digital Calendar of Government of India is in line with Prime Minister’s Vision of “Digital India” and can be accessed at click of a button on any smart phone. The App is available for download on both Google Play store and iOS App Store. The app has been designed and developed by Bureau of Outreach and Communication, Ministry of Information and Broadcasting in collaboration with National Informatics Centre (NIC).The application is currently available in Hindi and English language, and will be soon made available in 11 other Indian regional languages.
While the earlier physical version of Government of India Calendar had a reach up to the Panchayat level in the country, the digital avatar of the calendar in form of this app will be available toanyone across the world.
The Government of India Calendar application contains the following features:
1. Latest information on various schemes, events and publications of Government of India
2. Official holidays and various important dates.
3. Inspirational and motivational messages from great personalities of our nation.
4. Provision for taking notes digitally which will be stored with cutting edge security and privacy measures
5. Provision for scheduling of meetings and setting reminders for important tasks and events.
6. Accessibility features for visually impaired Divyangjans in coming days fulfilling the goal of Prime Minister’s “Accessible India”/”Sugamya Bharat Abhiyan”.
The application can be downloaded on Android devices from Google Play Store link
https://play.google.com/store/apps/details?id=in.gov.calendar
On iOS devices, the app can be downloaded from
https://apps.apple.com/in/app/goi-calendar/id1546365594
Saurabh Singh