প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
চৰকাৰে আমাৰ জোৱানসকলৰ বাবে উত্তম অস্ত্ৰ আৰু সুৰক্ষামূলক কবচ সুনিশ্চিত কৰিবঃ ৰাজ্যিক প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী শ্ৰীপদ য়েছো নায়ক
06 JAN 2021 6:48PM by PIB Guwahati
ৰাজ্যিক প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী শ্ৰীপদ য়েছো নায়কে ৬ জানুৱাৰী, ২০২১ত দিল্লীত অনুষ্ঠিত এক অনুষ্ঠানত স্থল সেনাৰ মুৰব্বী জেনেৰেল এম এম নাৰাৱানেক ১লাখ বুলেট ব্ৰুফ জেকেট প্ৰদান কৰে৷
এই উপলক্ষে আগবঢ়োৱা ভাষণত ৰাজ্যিক প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে চৰকাৰে শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়া আমাৰ জোৱানসকলৰ মূল্যবান জীৱন ৰক্ষাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ প্ৰতি দায়বদ্ধ৷ তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী নেতৃত্বাধীন চৰকাৰে আমাৰ জোৱানসকলৰ সুৰক্ষাৰ বিষয়টো সৰ্বাধিক গুৰুত্ব দি আহিছে৷ মন্ত্ৰী নায়কে লগতে আশ্বাস দিয়ে যে চৰকাৰে আমাৰ জোৱানসকলৰ বাবে উত্তম অস্ত্ৰ আৰু সুৰক্ষামূলক কবচ সুনিশ্চিত কৰাৰ বিষয়টো সৰ্বাধিক অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদান কৰিব৷ তেওঁ বুলেট প্ৰুফ জেকেট প্ৰস্তুত কৰা মেছাৰ্ছ এছএমপিপি প্ৰাইভেট লিমিটেডক নিৰ্ধাৰিত সময়ৰ চাৰিমাহ পূৰ্বেই প্ৰথম ১লাখ জেকেট প্ৰদান কৰাৰ বাবে প্ৰশংসা কৰে৷ মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে বিজেপিয়ে মেক ইন ইণ্ডিয়াৰ অধীনত থলুৱা সামগ্ৰী যোগান ধৰিছে আৰু এই কোম্পানীটোত উৎপাদিত সামগ্ৰী বিশ্বৰ বিভিন্ন স্থানলৈ ৰপ্তানি কৰি চৰকাৰৰ আত্মনিৰ্ভৰ প্ৰচেষ্টাক উদ্গনি যোগাই ভাৰতক এখন প্ৰতিৰক্ষা সঁজুলি উৎপাদনৰ কেন্দ্ৰস্থলত পৰিণত কৰিছে৷
তেওঁ কয় যে আমাৰ জোৱানসকলে এই জেকেট পৰিধান কৰি প্ৰশংসা কৰিছে৷ অনুষ্ঠানত প্ৰতিৰক্ষা সামগ্ৰী উৎপাদনৰ সচিব ৰাজ কুমাৰ, পদাতিক সৈন্যবাহিনীৰ ডিজি লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল কে সামন্থ, ডিজিকিউএৰ ডিজি লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল আৰ কে মালহোত্ৰা আৰু চিডিৰ ডিজি লেফটেনেণ্ট জেনেৰেল এইচএছ কাহলন উপস্থিত থাকে৷

Ministry of Defence
Government will ensure best of weapons and protective armours to our soldiers: Raksha Rajya Mantri Shri Shripad Yesso Naik
06 JAN 2021 6:48PM by PIB Delhi
Raksha Rajya Mantri Shri Shripad Yesso Naik handed over One Hundredth thousandth Bullet Proof Jacket (BPJ) to the Chief of Army Staff General M M Naravane in a ceremony held in New Delhi on 6th January 2021.
Speaking on the occasion, Raksha Rajya Mantri said that the Government has honoured its commitment of protecting the precious lives of our soldiers fighting the enemy. He said the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi places high emphasis on the operational safety of our soldiers. Shri Shripad Yesso Naik assured that “the Government will ensure that our soldiers will be provided with the best of weapons and protective armour and such requirements will always remain uppermost in priority.” He appreciated the manufacturers, M/s SMPP Pvt Ltd for supplying the first one lakh Jackets, four months ahead of the delivery schedule. The Raksha Rajya Mantri also said that the BPJ being supplied is an indigenous product under Make in India and the company is even exporting the product all over the world making India a global hub for supply of such Defence ware in line with the Aatamnirbhar Bharat initiative of the government.
He said this Jacket has been appreciated by our soldiers who are using them on the borders and in countering insurgency.
The ceremony was also attended by Shri Raj Kumar Secretary (Defence Production), Lt Gen A K Samantara, DG Infantry, Lt Gen R K Malhotra DG DGQA and Lt Gen H S Kahlon, DG CD.