Ministry of Health and Family Welfare
Health Ministry deploys multi-disciplinary teams to Avian Influenza affected districts in Kerala and Haryana
06 JAN 2021 5:25PM by PIB Delhi
The Ministry of Health & Family Welfare has deployed multi-disciplinary teams to Avian Influenza affected Alappuzha and Kottayam districts in Kerala, and Panchkula District, Haryana.
The Department of Animal Husbandry on 4th January 2021 notified detection of Avian Influenza (H5N8) in samples of dead ducks from Alappuzha and Kottayam districts in Kerala. A similar reports of Avian Influenza has also been received from poultry samples from Panchkula District of Haryana.
The two multi-disciplinary teams comprising of experts from National Center for Disease Control, National Institute of Virology, PGIMER, Chandigarh, Dr. RML Hospital, New Delhi and Lady Hardinge Medical College. New Delhi have been deployed to the affected districts by Ministry of Health & Family Welfare on 4th January 2021 to assist the State Health Departments in implementation Ministry of Health & Family Welfare’s Avian Influenza containment plan.
Additionally, a high level team comprising Director, NCDC and Joint Secretary & COVID-19 nodal officer, Ministry of Food Processing Industries has been deployed to Kerala on 6th January 2021 (today) to oversee the implementation of Avian Influenza containment operations and guide State Health Departments in mounting appropriate public health interventions for the same. In addition, this high level team will also review the COVID-19 situation in the State.
Similar reports of avian influenza have also been reported from Jhalawar, Rajasthan and Bhind, Madhya Pradesh involving crows and migratory birds. Department of Animal Husbandry as per laid down protocol has issued alerts to further intensify surveillance to detect any case in poultry birds.
So far, no human case of Avian Influenza has been reported. Ministry of Health & Family Welfare continues to keep a strict watch over the evolving scenario.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হকশেল মন্ত্রীনা এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জানা শোকহল্লবা কেরলা অমসুং হরিয়ানাগী জিলাশিংদা মলতি-দিসিপ্লিনরী তীম থাদোকখ্রে
06 JAN 2021 5:25PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জানা শোকহল্লবা কেরলাগী অলাপুঝা অমসুং কোত্তায়ম জিলা অমসুং হরিয়ানাগী পঞ্চকুলা জিলাদা মলতি-দিসিপ্লিনরী তীম থাদোকখ্রে।
এনিমেল হসবেন্দরী বিভাগনা জনুৱারি ৪,২০২১দা এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জা (ঐচ.৫.এন.৮.)গী সেম্পল অসি কেরলাগী অলাপুঝা অমসুং কোত্তায়মগী অশিবা ঙানুশিংদগী ফংলে হায়না ফোংদোকখিবনি। মসিগা মান্নবা পাউদম অমসু হরিয়ানাগী পঞ্চকুলা জিলাগী পোলত্রী সেম্পলশিংদগী ফংলে হায়না লাকখিবনি।
নেস্নেল সেন্তর ফোর দিজিজ কন্ত্রোল, নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ ভাইরোলোজী, পি.জি.আই.এম.ই.আর., চান্দিগরগী অখঙ-অহৈশিং, নই-দিল্লীগী আর.এম.এল. হোস্পিতাল অমসুং লেদী হার্দিঞ্জ মেদিকেল কোলেজকী দাক্তরশিং য়াওবা মলতি দিসিপ্লিনরী তীম অনি অসি লায়না অসিনা শোকহল্লবা জিলাশিং অসিদা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না জনুৱারি ৪, ২০২১দা মন্ত্রালয় অসিগী এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জা লাকশিন্নবা থৌরাং অসি থবক ওইনা পাংথোকপদা রাজ্যগী হকশেলগী বিভাগশিংদা তেংবাংনবা হায়দুনা থাদোকখিবনি।
মসিগী অহেনবা ওইনা এন.সি.দি.সি.গী দাইরেক্তর অমসুং ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়গী জোইন্ত সেক্রেতরী অমসুং কোবিদ-১৯ নোদেল ওফিসর য়াওবা অৱাংবা থাক্কী তীম অমসু মথক্তা পনখ্রিবা থৌওং অসিগা মরী লৈননা জনুৱারি ৬, ২০২১দা কেরলাদা থাখি। থবকশিং অসিগী অহেনবা ওইনা অৱাংবা থাক্কী তীম অসিনা রাজ্য অসিদা ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিভমশিংসু য়েংশিনগনি।
এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জাগী মান্নবা পাউদম অমসু রাজস্থানগী ঝালাৱর অমসুং মধ্য প্রদেশকী ভিন্দদগী শন অমসুং মাইগ্রেতরী উচেকশিংগা মরী লৈননা লাকখি। হৌজিক লৈরিবা চৎ-কাঙলোনগী মতুং ইন্না এনিমেল হসবেন্দরী বিভাগনা অয়োকপা উচেকশিংদা হায়রিবা লায়না অসি লৈবরা হায়না কুপথনা য়েংশিন্নবা চেকশিনবগী ৱারোল অমসু থোকখ্রে।
হৌজিক ফাওবগী ওইনদি, মীওইদা এভিয়ান ইনফ্লুএঞ্জা লৈবগী কেসকী পাউদম অমফাওবা লাক্ত্রি। হোংলক্লিবা ফিভম কয়া য়েংশিন্নবা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না মীকুপ নাহুম শিংনা লোইরি।