য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা “নেস্নেল পুলিস কে-৯ জর্নেল” অহানবা হৌদোকপগী ইশু ফোংখ্রে
অমিত শাহনা হায় মদুদি, “মসি য়াম্না অখন্নবা অমা ওইনা লৈবাক অসিদা পুলিস সর্বিস কেনাইন (কে-৯) (পি.এস.কে.)তীমগা মরী লৈনা মখা তানা হেন্না ফগৎহন্না খোঙথাং অমনি”
“নেস্নেল সেক্যুরিতি অসি খুৎকনবা অমনি অমসুং ঐখোয়গী সরকার অসিনা থম্মোয় শেংনা চপ মান্নবা থৌদাং খুদিং সেক্যুরিতিগা মরী লৈনবশিং অসিদা পীরি”
“পুলিসকী ওইবা হুইগী স্কাদনা ফোর্স হেনগৎহন্দুনা সমাজ অসিদা তেক্ত-কাইদনবগী থাজবা পীরি”
“মখোয়না দ্রগ অমসুং তেরোরিস্তকী লান্দারকপা থিদোকপদা শিজিন্নবা ঙমগনি”
02 JAN 2021 7:06PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা ঙসি নই দিল্লীদা “নেস্নেল পুলিস কে-৯ জর্নেল” অহানবা হৌদোকপগী ইশু ফোংখ্রে। মসি লৈবাক অসিগী অহানবা পুলিস সর্বিস কে-৯ (পি.এস.কে.) মদুদি পুলিসকী হুইশিং ফোংবনি। থৌরম অসিদা য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরী শ্রী অজয় ভাল্লা, সেন্ত্রেল আর্ম পুলিস ফোর্স (সি.এ.পি.এফ.)কী দাইরেক্তরস জেনেরেল অমসুং ফোর্সশিংদী মকোক থোংবদা লৈবা রেঙ্ক ওফিসর, মসিদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা সি.এ.পি.এফ.কী পর্সোন্নেলশিংনা ভর্চুএল ওইবা কনফরেন্স অসিদা শরুক য়াখি।
শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি, “মসি য়াম্না অখন্নবা অমা ওইনা লৈবাক অসিদা পুলিস সর্বিস কেনাইন (কে-৯) (পি.এস.কে.)তীমগা মরী লৈনা মখা তানা হেন্না ফগৎহন্না খোঙথাং অমনি”। য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা মখা তানা হায় মদুদি নেস্নেল সেক্যুরিতি অসি খুৎকনবা অমনি অমসুং ঐখোয়গী সরকার অসিনা থম্মোয় শেংনা চপ মান্নবা থৌদাং খুদিং সেক্যুরিতিগা মরী লৈনবশিং অসিদা পীরি। পুলিসকী ওইবা হুইগী স্কাদনা ফোর্স হেনগৎহন্দুনা সমাজ অসিদা তেক্ত-কাইদনবগী থাজবা পীরি। মখোয়না দ্রগ অমসুং তেরোরিস্তকী লান্দারকপা থিদোকপদা শিজিন্নবা ঙমগনি হায়রিবা অসি দ্রোন অমসুং সেত্তেলাইত অসিগুম্বনি”। অমিত শাহনা মখা তানা হায় মদুদি “মখোয়না দ্রগ অমসুং তেরোরিস্তকী লান্দারকপা থিদোকপদা শিজিন্নবা ঙমগনি”।
য়াম্না অখন্নবা ‘পুলিস কে৯ সেল’ অমা হোম এফিয়র্স মিনিস্ত্রীগী পুলিস মোদর্নাইজেসন দিবিজনগী মখাদা ২০১৯গী নবেম্বরদা হৌদোকখি ‘মেনস্ত্রীমিং অমসুং ওকমেন্তেসন ওফ পুলিস সর্বিস কে৯ ইন দ কন্ত্রী’। পুলিস সর্বিস কে৯ জর্নেল পুথোকপা অসিনা লৈবাক অসিদা অমগা অমগা শম্ননবা খোঙথাং অমনি। জর্নেল অসি হিন্দি অমসুং ইংলিস অনিদা তোঙান তোঙানবা সেক্সন্দা শেম্লি। ফোর্স পর্সোন্নেল খক্তা নত্তনা মমিং লৈরবা মপাল লমগী এক্সপার্ত খরনা মখোয়গী আর্তিকলশিং মতেং তৌরকখি। মসি চহি খুদিংগী এপ্রিল অমসুং ওক্তোবর থাদা অনিরক ফোংগদবনি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah released inaugural issue of “National Police K-9 Journal”
Shri Shah says, “This is a unique initiative which will further enrich the subjects related to Police Service Canines (K-9) (PSK) teams in the country"
"National security is paramount and our government is making sincere efforts to give equal attention to all aspects related to security"
"The police dog squad can act as a force multiplier to ensure the safety of society"
"They can be used to detect drugs and combat terrorists"
02 JAN 2021 7:06PM by PIB Delhi
The Union Home Minister Shri Amit Shah released the inaugural issue of the “National Police K-9 Journal” in New Delhi today. It is the first such publication in the country on the subject of Police Service K9s (PSKs) i.e. Police Dogs. The event was attended by the Union Home Secretary Shri Ajay Bhalla, Directors General of Central Armed Police Forces (CAPFs) and senior ranking Police Officers of the Forces, while CAPF personnel from all over the country attended through virtual conference.
Shri Amit Shah said, "This is a unique initiative that will further enrich the subjects related to Police Service Dog (K-9) (PSK) teams in the country". The Union Home Minister further said, “National security is paramount and our government is making sincere efforts to give equal attention to all aspects related to security. The police dog squad can act as a force multiplier to ensure the safety of society, much like the way drones or satellites are being used in the country”. Shri Amit Shah added that "they can be used effectively to detect drugs and in the fight against terrorism".
A special ‘Police K9 Cell’ was established in November 2019 under the Police Modernization Division of the Ministry of Home Affairs with the mandate of ‘Mainstreaming and Augmentation of Police Service K9s in the country’. The publication of the Police K9 Journal is another step in creating an ecosystem in the country to train and learn on augmenting this vital resource. The journal comprises of different section in Hindi and English. Apart from Force personnel, few foreign experts of eminence have also contributed their articles in the inaugural issue. It is a biannual journal which will be released in April and October every year.