Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccine Roll Out
In a massive country-wide exercise, a Mock Drill on COVID19 Vaccine administration held in all States and UTs at 286 session sites spread across 125 districts
Around 1,14,100 vaccinators trained
More than 75 lakh beneficiaries registered on Co-WIN software
Minutest details of Vaccine Administration attended to
02 JAN 2021 9:21PM by PIB Delhi
India continues to scale several peaks in its fight against the COVID19 pandemic. As the country readies for the COVID-19 vaccine roll-out, the Union Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW) has been pro-actively involved in the preparations for this roll-out over the past couple of months to ensure that the preparations for roll-out of COVID-19 vaccine are on track, in close collaboration with the States/UTs and other stakeholders.
In a massive nation-wide exercise today, a end-to-end mock drill on the vaccine administration was conducted today in all States and UTs at 286 session sites spread across 125 districts. Each District conducted the dry run at three sites or more which included a public health facility (District Hospital/Medical College), Private Health Facility, and rural or urban outreach sites. All the State & District officials were trained on the Operational Guidelines and for conducting the dry-run. This dry run was aimed at testing the laid out mechanisms for COVID-19 vaccination roll-out in the health system and to assess operational feasibility of using Co-WIN application in field environment for planning, implementation and reporting at the block, district and state level. The dry run was also conducted to familiarize the State, District, Block and Hospital level officers on all aspects of COVID-19 roll out.
The States/UTs conducted the dry run from 9:00 am across the country, in a seamless manner. The activities starting from beneficiary data upload, session site allocation & micro planning, vaccine allocation, session site management with test beneficiaries, reporting mechanism etc. were covered in this one day dry run to execute the nearest possible simulation of the actual day. The preparation to handle any Adverse Events Following Immunization (AEFI) at all session sites and functionality of the Call Centers was also tested. The dry run was supervised by the District collectors. This dry run ended with debriefing meetings at district and the state level to discuss the issues and challenges encountered during the day. MoHFW was in constant touch with the States throughout the day to seek feedback on their experience. The States/UTs have expressed complete satisfaction on the successful conduct of the dry run which included the operational process and its linkages with the Co-WIN Software.
The Co-WIN software has been developed by MoHFW for real time information of vaccine stocks, their storage temperature and individualized tracking of beneficiaries for COVID-19 vaccine. This software will assist the programme managers across all levels through automated session allocation for pre-registered beneficiaries, their verification and a digital certificate will be generated upon successful completion of the vaccine schedule. More than 75 lakh beneficiaries have been registered on Co-WIN software till date.
The cold chain infrastructure is sufficient to ensure last mile delivery of COVID-19 vaccine in a temperature controlled environment across the country. Sufficient supplies of syringes and other logistics have also been ensured to begin COVID-19 vaccination drive. Around 1,14,100 vaccinators have been trained on the process to be followed at the vaccination sites which includes beneficiary verification, vaccination, cold chain & logistics management, Bio-Medical Waste management, AEFI management and uploading the information on Co-WIN software.
The entire operational planning and IT platform has been field tested in four states which include Andhra Pradesh, Assam, Punjab and Gujarat on 28th and 29th Dec’20; and on the basis of feedback received, minor enhancements have been made in the IT system.
The details of the Districts and sites where the dry run was conducted are as follows:
Locations for Dry Run scheduled on 2nd January 2021
S. No.
State
No of Districts
No of session Sites
District
No. of Session Sites
1
Andaman & Nicobar Islands
1
2
South Andaman
2
2
Andhra Pradesh
13
39
Srikakulam
3
Vizianagaram
3
Visakhapatnam
3
East Godavari
3
West Godavari
3
Krishna
3
Guntur
3
Prakasam
3
Nellore
3
Chittor
3
Kadapa
3
Ananthpur
3
Kurnool
3
3
Arunachal Pradesh
1
2
Itanagar
2
4
Assam
3
3
Guwahati
1
Kamrup
1
Khanapara
1
5
Bihar
3
9
Patna
3
Jamui
3
West Champaran
3
6
Chandigarh
1
3
Chandigarh
3
7
Chhattisgarh
7
21
Bilaspur
3
Gourella-Pendra-Marvahi
3
Raipur
3
Surguja
3
Bastar
3
Rajnandgaon
3
Durg
3
8
Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
1
3
DNH
3
9
Delhi
3
3
Central District
1
Shahdara
1
South West
1
10
Goa
1
3
Goa
3
11
Gujarat
4
12
Dahod
3
Bhavnagar Corporation
3
Valsad
3
Anand
3
12
Haryana
1
4
Panchkula
4
13
Himachal Pradesh
1
3
Shimla
3
14
Jammu & Kashmir
3
9
Shrinagar
3
Jammu
3
Kulgam
3
15
Jharkhand
6
13
Ranchi
3
Simdega
2
East Singhbhum
2
Pakur
2
Chatra
2
Palamu
2
16
Karnataka
5
16
Shivmoga
3
Bengaluru
4
Belgavi
3
Mysuru
3
Kalburgi
3
17
Kerala
4
6
Thiruvanthpuram
3
Idukki
1
Palakkad
1
Wayanad
1
18
Ladakh
1
3
Ladakh
3
19
Lakshadweep
1
1
Kavarati
1
20
Madhya Pradesh
1
3
Bhopal
3
21
Maharashtra
4
12
Pune
3
Nagpur
3
Jalna
3
Nandurbar
3
22
Manipur
2
10
Imphal West
5
Thoubal
5
23
Meghalaya
2
5
East Khasi Hills
4
West Garo Hills
1
24
Mizoram
1
2
Aizwal
2
25
Nagaland
1
3
Dimapur
3
26
Odisha
31
31
31 Districts
31
27
Puducherry
4
9
Puducherry
4
Karaikal
3
Mahe
1
Yanam
1
28
Punjab
1
3
Patiala
3
29
Rajasthan
7
19
Bhilwara
2
Jaipur
4
Karauli
2
Ajmer
2
Banswara
4
Jodhpur
2
Bikaner
3
30
Sikkim
1
1
Gangtok
1
31
Tamil Nadu
4
11
Chennai
3
Nilgiri
3
Tiruneveli
3
Poonamallei HUD
2
32
Telanagana
2
7
Hyderabad
4
Mahabubnagar
3
33
Tripura
1
3
Agartala (West Tripura)
3
34
Uttar Pradesh
1
6
Lucknow
6
35
Uttarakhand
1
3
Dehradun
3
36
West Bengal
1
3
24 Parganas
3
TOTAL
125
286
286

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ বেক্সিন রোল আউৎ
লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা এক্সর্সাইজ অমদা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্কী জিলা ১২৫গী সেসন সাইৎ ২৮৬তা কোবিদ-১৯ বেক্সিন কাপ্পগী মোক দ্রিল অমা পাঙথোকখ্রে
বেক্সিনেতর ১,১৪,১০০ রোম ত্রেন তৌখ্রে
কো-ৱিন সোফৱেয়রদা বেনিফিসরী লাখ ৭৪গী মথক্তা রেজিস্তর তৌখ্রে
বেক্সিন কাপ্পগী অকুপ্পা মরোলশিংসু য়েংশিনখি
02 JAN 2021 9:21PM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মখল কয়াগী পন্দুম য়ৌবা ঙমখ্র। লৈবাক অসিনা কোবিস-১৯গী বেক্সিন পুথোক্নবা শেম-শারিবা অসিদা কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.)না কোবিদ-১৯ বেক্সিন পুথোক্নবা শেম-শারিবা অসি য়েংশিন্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অমসুং অতোপ্পা স্তেকহোল্দরগা লোইননা চুংশিন্নদুনা হোৎনবা ঙমহন্নবা হৌখিবা থা খরা অসিদা মসি পুথোক্নবা প্রো-এক্তিব ওইনা য়াওশিনখি।
লৈবাক শিনবা থুংনা চাউনা এক্সর্সাইজ অমদা ঙসি বেক্সিন কাপ্পগী এন্দ-তু-এন্দ মোক দ্রিল অমা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্কী জিলা ১২৫ শিনবা থুংনা সেসন সাইৎ ২৮৬তা ঙসি পাঙথোকখি। জিলা অমমমনা পব্লিক হেল্থ ফেসিলিতী (দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতাল/মেদিকেল কোলেজ), প্রাইবে* হেল্থ ফেসিলিতী, অমসুং রুরেল নত্ত্রগা অর্বান আউৎরীচ সাইৎশিং য়াওনা সাইৎ অহুম নত্ত্রগা অহুমদগী হেনবদা দ্রাই রন পাঙথোকখি। ওপরেস্নেল গাইদলাইনশিং অমসুং দ্রাই-রন পাঙথোক্নবগীদমক্তা রাজ্য অমসুং দিস্ত্রিক্ত ওফিসিএল পুম্নমক ত্রেন তৌখ্রে। দ্রাই রন অসিনা হেল্থ সিস্তেমদা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন তৌবগী মেকানিজমশিং অসি চাংয়েং তৌবা অমসুং ব্লোক, জিলা অমসুং রাজ্যগী থাক্তা কো-ৱিন এপ্লিকেসন অসি প্লানিং, ইমপ্লিমেন্তেসন অমসুং রিপোর্ত তৌনবগী ফিল্দ এনভাইরনমেন্তদা শিজিন্নবগী ওপরেস্নেল ফীসিবিলিতী একসেস তৌনবা পান্দমদা পাঙথোকখি। দ্রাই রন অসিনা কোবিদ-১৯ রোল আউৎকী হিরম পুম্নমক্তা রাজ্য, জিলা, ব্লোক অমসুং হোস্পিতালগী থাক্কী ওফিসরশিংদা হেন্না খঙহৌনবা পাঙথোকপনি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা লেপ্পা নাইদবা মওংদা লৈবাক শিনবা থুংনা অয়ুক পুং ৯দগী দ্রাই রন পাঙথোকখ্রে। বেনিফিসরীগী দেতা অপলোদ তৌবদগী হৌরগা সেসন সাইৎকী এল্লোকেসন অমসুং মাইক্রো প্লানিং, বেক্সিন এল্লোকেসন, সেসন সাইৎ মেনেজমেন্ত লোইননা তেস্ত বেনিফিসরীশিং, মেকানিজম রিপোর্ত তৌবা হায়রিবা থবক-থৌরমশিং অসি নোংমগী ওইবা দ্রাই রন অসি পাঙথোক্তুনা তশেংনা নুমিৎ অদুদা তৌগদবা মওং অদুদা চত্থখি। সেসন সাইৎ পুম্নমক্তা এদভর্স ইভেন্তস ফোলোৱিং ইম্ম্যুনাইজেসন (এ.ই.এফ.আই.) অমা হেক্তা য়েংশিন্নবা শেম-শারিবা অমসুং কোল সেন্তরশিংগী মথৌ তৌবগী মওং অদুসু চাংয়েং তৌখি। দ্রাই রন অসি দিস্ত্রিক্ত কল্ল;একতরশিংনা সুপর্ভাইজ তৌখি। দ্রাই রন অসি নুমিৎ অসিদা থেংনখিবা সমস্যাশিং অমসুং শিংনবশিং অসি জিলা অমসুং রাজ্য থাক্তা মীফমশিং পাঙথোক্তুনা দেব্রিফিং তৌদুনা লোইশিনখি। এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না রাজ্যশিংগা নুমিৎ চুপ্পা পাও ফাওনদুনা মখোয়গী এক্সপিরিয়েন্স অদুগী মতাংদা ফীদবেক লৌখি। রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ওপরেস্নেল প্রোসেস অমসুং মখোয়গা কো-ৱিন সোফৱেয়রগী লৈনরিবা মরীশিং য়াওরিবা দ্রাই রন মাই পাক্না পাঙথোকখিবা অসিনা মপুং ফানা অপেনবা ফোঙদোকখি।
এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না বেক্সিনগী স্তোকশিং, মখোয়গী থম্বগী তেম্পরেচর অমসুং কোবিদ-১৯ বেক্সিনগী বেনিফিসরীশিং অমমমতগী ওইনা ত্রেক তৌবনবগীদমক্তা কো-ৱিন সোফৱেয়র দেবেলপ তৌখি। সোফৱেয়র প্রি-রেজিস্তর বেনিফিসরীশিংগী ওতোমেতেদ সেসন এল্লোকেসন তৌবগী খুত্থাংদা থাক পুম্নমক্তা প্রোগ্রাম মেনেজরশিংদা সোফৱেয়র অসিনা মতেং পাংগনি, মখোয়গী বেরিফিকেসন অমসুং দিজিতেল সর্তিফিকেৎ অমা বেক্সিন সেদ্যুল মাই পাক্না তৌরবা মতুংদা জেনরেৎ তৌগনি। ঙসি ফাওবদা কো-ৱিন সোফৱেয়রদা বেনিফিসরী লাখ ৭৫কী মথক্তা রেজিস্তর তৌখি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেম্পরেচর কন্ত্রোল তৌবা এনভাইর্নমেন্ত অমদা কোবিদ-১৯ বেক্সিন মীপুম খুদিংমক য়ৌহন্নবা কোল্দ চেন ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি মরাং কাইনা লৈরে। কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন দ্রাইফ হৌবা য়াহন্নবা সীরিঞ্জশিং অমসুং অতোপ্পা লোজিস্তিক্সশিংগী সপ্লাইশিং মরাং কাইনা পীখ্রে। বেনিফিসরীগী বেরিফিকেসন, বেক্সিনেসন, কোল্স চেন অমসুং লোজিস্তিক্স মেনেজমেন্ত, বাইও-মেদিকেল ৱেস্ত মেনেজমেন্ত, এ.ই.এফ.আই. মেনেজমেন্ত অমসুং কো-ৱিন সোফৱেয়রদা ইনফোর্মেসন অপলোদ তৌবা য়াওনা বেক্সিনেসন সাইৎশিংদা পাঙথোক্কদবা প্রোসেসকী মতাংদা বেক্সিনেতর ১,১৪,১০০রোম ত্রেন তৌখ্রে।
ওপরেস্নেল প্লানিং অমসুং আই.তি. প্লেৎফোর্ম অসি অন্ধ্র পজরদেশ, অসাম, পঞ্জাব অমসুং গুজরাত য়াওনা রাজ্য মরিদা দিসেম্বর ২৮ অমসুং দিসেম্বর ২৯’২০দা ফিল্দদা তেস্ত তৌখ্রে; অমসুং লাকখিবা ফীদবেক্তা য়ুম্ফম ওইরগা আই.তি. সিস্তেম অসিদা অপিকপা হিরমশিং ফগৎহনখি।
দ্রাই রন পাঙথোকখিবা রাজ্যশিং অমসুং সাইৎশিংগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
জনুৱারী ২, ২০২১দা দ্রাই রন পাঙথোক্নবা মতম লেপখিবা মফমশিং
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
জিলাশিংগী মশিং
সেসন সাইৎশিংগী মশিং
জিলা
সেসন সাইৎশিংগী মশিং
১
অন্দামান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
১
২
সাউথ অন্দামান
২
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১৩
৩৯
স্রীককুলম
৩
বিজিয়ানগরম
৩
বিসাখাপত্নম
৩
ইস্ত গোদাবরী
৩
ৱেস্ত গোদাবরী
৩
কৃষ্ণ
৩
গুনতুর
৩
প্রকাসম
৩
নেলোর
৩
চিত্তোর
৩
কদপা
৩
অনান্থপুর
৩
কুর্নুল
৩
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১
২
ইতানগর
২
৪
অসাম
৩
৩
গুৱাহাতি
১
কামরুপ
১
খানাপরা
১
৫
বিহার
৩
৯
পতনা
৩
জমুই
৩
ৱেস্ত চম্পারন
৩
৬
চান্দিগর
১
৩
চান্দিগর
৩
৭
ছত্তিসগর
৭
২১
বিলাসপুর
৩
গৌরেল্লা-পেন্দ্রা-মর্বাহি
৩
রাইপুর
৩
সুরগুজা
৩
বাস্তর
৩
রাজনন্দগাও
৩
দুর্গ
৩
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি অমদি দামন অমসুং দিয়ু
১
৩
দি.এন.ঐচ.
৩
৯
দিল্লী
৩
৩
সেন্ত্রেল দিস্ত্রিক্ত
১
শাহদরা
১
সাউথ ৱেস্ত
১
১০
গোৱা
১
৩
গোৱা
৩
১১
গুজরাত
৪
১২
দাহোদ
৩
ভাবনগর কোর্পোরেসন
৩
বালসদ
৩
অনন্দ
৩
১২
হরিয়ানা
১
৪
পঞ্চকুলা
৪
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১
৩
শিমলা
৩
১৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৩
৯
শ্রীনগর
৩
জম্মু
৩
কুলগম
৩
১৫
ঝার্খন্দ
৬
১৩
রাঞ্চি
৩
সিমদেগা
২
ইস্ত শিংহভুম
২
পকুর
২
চাত্রা
২
পলামু
২
১৬
কর্নাতাকা
৫
১৬
শিবমোগা
৩
বেঙ্গলুরু
৪
বেলগবি
৩
মাইসুরু
৩
কালবুর্গী
৩
১৭
কেরেলা
৪
৬
থিরুবনন্তপুরম
৩
ইদুক্কী
১
পলাকাদ
১
ৱেয়ানাদ
১
১৮
লদাখ
১
৩
লদাখ
৩
১৯
লাক্ষদীপ
১
১
কবরাতি
১
২০
মধ্য প্রদেশ
১
৩
ভোপাল
৩
২১
মহারাস্ত্র
৪
১২
পুনে
৩
নাগপুর
৩
জলনা
৩
ননদুর্বার
৩
২২
মনিপুর
২
১০
ইম্ফাল ৱেস্ত
৫
থৌবাল
৫
২৩
মেঘালয়
২
৫
ইস্ত খাসি হিল্স
৪
ৱেস্ত গারো হিল্স
১
২৪
মিজোরাম
১
২
আইজল
২
২৫
নগালেন্দ
১
৩
দিমাপুর
৩
২৬
ওরিশা
৩১
৩১
জিলা ৩১
৩১
২৭
পুদুচেরী
৪
৯
পুদুচেরী
৪
করাইকল
৩
মাহে
১
য়ানম
১
২৮
পঞ্জাব
১
৩
পতিয়ালা
৩
২৯
রাজস্থান
৭
১৯
ভিলৱারা
২
জাইপুর
৪
করৌলি
২
অজমির
২
বন্সৱারা
৪
জোধপুর
২
বিকানের
৩
৩০
সিক্কিম
১
১
গেঙ্গতোক
১
৩১
তামিল নাদু
৪
১১
চেন্নাই
৩
নিলগিরি
৩
তিরুনেবেলি
৩
পুনামলৈ ঐ.য়ু.দি.
২
৩২
তেলঙ্গনা
২
৭
হাইদ্রাবাদ
৪
মহাবুবনগর
৩
৩৩
ত্রিপুরা
১
৩
অগর্তলা (ৱেস্ত ত্রিপুরা)
৩
৩৪
উত্তর প্রদেশ
১
৬
লক্ষনৌ
৬
৩৫
উত্তরাখন্দ
১
৩
দেহরাদুন
৩
৩৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
১
৩
২৪ পরাগন্স
৩
অপুনবা
১২৫
২৮৬
২৮৬