শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা সি.বি.আই.সি.গী মখাদা কৃষ্ণাপত্তনম অমসুং তুমকুরদা ইন্দস্ত্রীএল কোরিদোর নোদশিংগী অয়াবা পীখ্রে
গ্রেতর নোইদাদা মল্তি মোদেল লোজিস্তিক হব & মল্তি মোদেল ত্রান্সপোর্ত হব (এম.এম.তি.ঐচ)সু অয়াবা পীখ্রে
অয়াবা পীরবা প্রপোজেলশিংগী হোৎতোক্লবা শেনফম লুপা করোর ৭,৭২৫নি অমসুং লাখ ২.৮দগী হেনবা মীয়ামদা থবক পীগনি হায়না পারি
ইন্দস্ত্রীশিংগীদমক্তা মগুন লৈবা, থাজনীংঙাই ওইবা, অহোংবা অমসুং হান্নগী ফিভমদা হঞ্জিনবা ঙম্বা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংহন্দুনা লৈবাক অসিদা মেন্যুফেকচরিং ইনভেস্তমেন্ত লাইথোকহল্লগনি
ইনভেস্তমেন্ততা পুক্নীং চিংশিন্নবা শহরশিংদা খুদক্কী ওইনা শেমগৎপা লেন্দ য়েন্থোকপগা লোইননা ভারত অসি গ্লোবেল ভেল্যু চেনশিংদা অচেৎপা প্লেয়র ওইনা শেমগৎকনি
অয়াবা পীরবা প্রপোজেলশিং অসিদগী লোজিস্তিক্কী অচংবা হন্থদুনা অমসুং পেসেঞ্জরশিংগীদমক্তা রেল, শরক অমসুং এম.আর.তি.এস. কনেক্তিবিতীগা লোইননা এপরেস্নেল ইফিসিএন্সী ওইহন্দুনা “আত্মনির্ভর ভারত” অমসুং “মেক ইন ইন্দিয়া”দা খোংজেল য়াংশিল্লগনি
30 DEC 2020 3:47PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ইকোনোমিক এফিয়র্সকী মন্ত্রীমন্দলগী কমিতীনা তোঙান তোঙানবা ত্রঙ্ক ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মচাকশিং শেমগৎনবগীদমক দিপার্তমেন্ত ওফ প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী & ইন্তর্নেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.)গীদমক পুখৎলকপা ৱাফমশিংদা অয়াবা পীখ্রেঃ
অ. আন্ধ্র প্রদেশতা কৃষ্ণাপত্তনম ইন্দসত্রিএল এরিয়াদা লুপা করোর ২,১৩৯.৪৪গী হোৎতোক্লবা প্রোজেক্তকী চংগদবা শেনফম;
আ. কর্নাতক্তা তুমকুর ইন্দস্ত্রীএল এরিয়াদা লুপা করোর ১,৭০১.৮১গী হোৎতোক্লবা চংগদবা শেনফম;
ই. উত্তর প্রদেশতা লুপা করোর ৩,৮৮৩.৮০গী হোৎতোক্লবা শেনফম্না গ্রেতর নোইদাদা লৈবা মল্তি মোদেল লোজিস্তিক্স হব (এম.এম.এল.ঐচ.) অমসুং মল্তি মোদেল ত্রান্সপোর্ত হব (এম.এম.তি.ঐচ.) শেমগৎপা।
পোর্তশিং, এয়রপোর্তশিং অসিনচিংবদা শম্নরিবা ইস্তর্ন এন্দ ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোরশিং, এক্সপ্রেসৱেশিং অমসুং নেস্নেল হাইৱেনচিংবা অচৌবা ত্রান্সপোর্তেসন কোরিদোরশিংগী মতুং ইন্না ইন্দস্ত্রীএল কোরিদোর প্রোগ্রামগী পান্দম অসি ইন্দস্ত্রীশিংবু মগুন লৈবা, থাজনীংঙাই ওইবা অহোংবা অমসুং হান্নগী ফিভমদা হঞ্জিনবা ঙম্বা ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংহন্দুনা লৈবাক অসিদা মেন্যুফেকচরিং ইনভেস্তমেন্ত লাইথোকহন্নবগীদমক্তা অহোংবা, ‘প্লগ এন প্লে’, আই.তি.সি ইনেবল য়ুতিলিতীশিং য়াওরবা গ্রীনফিল্দ ইন্দস্ত্রীএল সিতীশিং শেমগৎপনি।
মল্তি মোদেল কনেক্তিবিতী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মতুং ইন্না প্রোজেক্তশিং অসিগী থৌরাং তৌখিবনি। চেন্নৈ বেঙ্গলুরু ইন্দস্ত্রীএল কোরিদোর প্রোজেক্ততা চাউখৎ-থৌরাং হৌরদুনা চেন্নৈ বেঙ্গলুরু ইন্দস্ত্রীএল কোরিদোর (সি.বি.আই.সি.)গী মনুংদা আন্ধ্র প্রদেশতা কৃষ্ণাপত্তনম ইন্দস্ত্রীএল এরিয়া অমসুং কর্নাক্তা তুমকুর ইন্দস্ত্রীএল এরিয়াদা অয়াবা পীখ্রে।
প্রোজেক্তশিং অসিদগী ইন্দস্ত্রিএলাইজেসনগী থোংদা মশিং য়াম্না থবক পীবগা তাঞ্জা শেম্লগনি। কৃষ্ণাপত্তনম নোদকীদমক্তা, আহানবা তাঙ্কক্কী চাউখৎ-থৌরাং মপুং ফাবদা মীওই ৯৮,০০০গীদমক্তা থবপ পীবা ঙম্বগী পানরি, মসিদা মীওই ৫৮,০০০ মফম অদুমক্তদা থবক ফংবগী ওইথোকপা লৈ। তুমকুর নোদকীদমক্তা, চাউরাক্না মীওই ৮৮,৫০০না থবক ফংগনি পানরি, মদুদা মীওই ১৭,৭০০না চাউখৎ-থৌরাং হৌরকপগী অহানবা তাঙ্কক্তা রিতেল, ওফিসশিং অমসুং অতৈ কমর্সিএলগী খুদোংচাবশিংদা থবক ফংগনি।
গ্রেতর নোইদা, উত্তর প্রদেশতা মল্তি মোদেল লোজিস্তিক হব (এম.এম.এল.ঐচ.) অমসুং মল্তি মোদেল ত্রান্সপোর্ত হব (এম.এম.তি.ঐচ) প্রোজেক্তশিং অসি ইস্তর্ন পেরিফেরেল এক্সপ্রেসৱে, এন.ঐচ. ৯১, নোইদা-গ্রেতর নোইদা এক্সপ্রেসৱে, য়মুনা এক্সপ্রেসৱে, ইস্তর্ন এন্দ ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোরশিংগী মনাক্তা লৈ। লোজিস্তিক হক প্রোজেক্ত অসি ৱর্ল্দ-ক্লাস ফেসিলিতী ওইনা শেমগৎকনি, মসিদা মতিক চাবা স্তোরেজ/ত্রাঞ্জিস্নিং অমসুং দেদিকেতেদ ফ্রেত কোরিদোর্স (দি.এফ.সি.)দা/দগী পোৎ পুথোক পুশিন তৌবগী খুদোংচাবা ফংগনি। সেন্তর অসিদা শুপ্নগী স্তেন্দর্দ কন্তেনর হেন্দলিং এক্তিবিতীশিং ফংহনবতা নত্তনা ওপরেসনশিংগী হেন্না ফবা তৌবা ঙমবশিংগা লোইননা লোজিস্তিক্কী অচংবা হন্থহন্নবগীদমক্তা তোঙান তোঙানবা ভেল্যু-এদেদ সর্বিসশিংসু ফংগনি।
হান্নদগী হৌনা ইন্দিয়ন রেলগী বোরাকী রেলৱে স্তেশনগী মনাক্তা লৈবা মল্তি মোদেল ত্রান্সপোর্ত হব (এম.এম.তি.ঐচ.) প্রোজেক্ত অসি সীমলেস ওইবা মওংদা পেসেঞ্জরশিংগী রেল, শরক অমসুং এম.আর.তি.এস. ফাওবা য়ৌশিনবা ঙমহনবগা লোইননা ত্রান্সপোর্ত হব ওইনা থবক তৌগনি। এম.এম.তি.ঐচ.তা ইন্তর্ স্তেৎ বস তর্মিনেল (আই.এস.বি.তি.), লোকেল বস তর্মিনেল (এল.বি.তি.), মেত্রো, কমর্সিএল, রিতেল অমসুং হোতেল স্পেস অমসুং গ্রীন ওপন স্পেসশিং ফংহনগনি। প্রোজেক্ত অসি উত্তর প্রদেশতা তুংলমচৎতা ওইরক্কদবা চাউখৎ-থৌরাং, এন.সি.আর.গী সব-রিজন অমসুং মী য়াম্না চিনবা দিল্লীদা সর্বিসশিং ফংহল্লিবা মফমশিংদা খোংজেল য়াংনা হেনগৎলক্লিবা মীয়ামদা ৱর্ল্দ-ক্লাস পেসেঞ্জর মুবমেন্ত ফংহনগনি। প্রোজেক্ত অনি অসিদগী ২০৪০ ফাওবদা মীওই ১,০০,০০০ রোমগীদমক থবক পীবগী থাজবা অমসুং অকোইবগী মফমশিংদা চাউখৎ—থৌরাংগী তাঞ্জা পীবদা মসিনা কান্নবা মওংদা শাফু পীরগনি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Industrial Corridor nodes at Krishnapatnam and Tumakuru under CBIC
Multi Modal Logistics Hub & Multi Modal Transport Hub (MMTH) at Greater Noida also approved
The approved proposals have a total estimated cost of Rs. 7,725 crore and an estimated employment generation of more than 2.8 lakh persons
Will facilitate manufacturing investments into the country by providing quality, reliable, sustainable and resilient infrastructure to industries
Will position India as a strong player in Global Value Chains with developed land parcels in cities for immediate allotment for attracting investments
Approved proposals to provide an impetus to “Aatmanirbhar Bharat” & “Make in India” with reduction in logistics cost & improving operational efficiency with seamless connectivity across Rail, Road and MRTS to passengers
30 DEC 2020 3:47PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has approved proposals of Department of Promotion of Industry & Internal Trade (DPIIT) for construction of various trunk infrastructure components for:
1. Krishnapatnam Industrial Area in Andhra Pradesh with an estimated cost of the project of Rs. 2,139.44 crore;
2. Tumakuru Industrial Area in Karnataka with an estimated cost of Rs. 1,701.81 crore;
3. Multi Modal Logistics Hub (MMLH) and Multi Modal Transport Hub (MMTH) at Greater Noida in Uttar Pradesh with an estimated cost of Rs. 3,883.80 crore.
Envisioned on the backbone of major transportation corridors like Eastern & Western Dedicated Freight Corridors, Expressways and National Highways, proximity to ports, airports, etc., the objective of Industrial Corridor Programme is the creation of greenfield industrial cities with sustainable, ‘plug n play’, ICT enabled utilities to facilitate the manufacturing investments into the country by providing quality, reliable, sustainable and resilient infrastructure to industries. The developed land parcels in these cities will be ready for immediate allotment for attracting investments into manufacturing and positioning India as a strong player in the Global Value Chain. The Industrial Corridor Programme thrives to attain the objective of creation of an “Atmanirbhar Bharat” to drive the growth of industries and create greater avenues for investments across the country.
These projects have been planned on the backbone of multi modal connectivity infrastructure. Krishnapatnam Industrial Area in Andhra Pradesh and Tumakuru Industrial Area in Karnataka under Chennai Bengaluru Industrial Corridor (CBIC) have been approved to kick start the development in Chennai Bengaluru Industrial Corridor Project. These greenfield industrial cities will be self-sustained with world-class infrastructure, road and rail connectivity for freight movement to and from ports and logistic hubs along with reliable power and quality social infrastructure.
These projects will generate ample employment opportunities through industrialisation. For Krishnapatnam node, estimated employment projection on completion of the first phase of development is likely to be around 98,000 persons of which about 58,000 persons are likely to be employed at the site. For Tumakuru node, employment of about 88,500 persons is estimated, out of which 17,700 persons will be from service industries such as retail, offices and other commercial opportunities in the initial development phase.
Multi Modal Logistics Hub (MMLH) & Multi Modal Transport Hub (MMTH) Projects at Greater Noida, U.P. are in close proximity to Eastern peripheral expressway, NH91, Noida- Greater Noida Expressway, Yamuna Expressway, Eastern & Western Dedicated Freight Corridors. Logistics Hub project will be developed as a world-class facility that will provide efficient storage/transitioning of goods to/from the Dedicated Freight Corridors (DFC) and offer a one-stop destination to freight companies and customers. The facility will not only provide standard container handling activities but also provide various value-added services to reduce logistics cost with improved efficiency of operations.
Multi Modal Transport Hub (MMTH) project located near the already existing Indian Railways station of Boraki will act as a transport hub with provisioning of Rail, Road and MRTS accessibility for the passengers in a seamless manner. MMTH will have space for Inter State Bus Terminal (ISBT), Local Bus Terminal (LBT), Metro, commercial, retail & hotel space and green open spaces. The project will provide world-class passenger movement facilities for the growing population of the catchment zone catering to upcoming developments in U.P. sub-region of the NCR and thus, decongest Delhi. The employment generation estimated is about 1,00,000 persons by 2040 for both these projects and will have a positive impact on the growth opportunities in the surrounding area.