ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି, ଆଜି ଏହା 2.77 ଲକ୍ଷରେ ପହଞ୍ଚିଛି
ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ସକ୍ରିୟ ମାମଲାଠାରୁ 95 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି
ପ୍ରତି ମିଲିୟନ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ସକ୍ରିୟ ଏବଂ ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲା ବିଶ୍ଵର ସବୁଠାରୁ କମ ଭାରତରେ
28 DEC 2020 10:50AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସ ଧାରା ଜାରି ରହିଛି । ଦେଶର ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି 2,77,301 ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ଅଂଶ 2.72 ପ୍ରତିଶତକୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 1,389 ହ୍ରାସ ପାଇଥିବା ରେକର୍ଡ ହୋଇଛି ।
ଏକ ମାସରୁ ଅଧିକ ସମୟ ଧରି ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ନୂତନ ମାମଲାଠାରୁ ଅଧିକ ରହିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ, ଦେଶରେ 20,021 ଜଣ ବ୍ୟକ୍ତି କୋଭିଡ ସଂକ୍ରମିତ ଥିବା ଜଣାପଡିଛି । ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ 21,131 ରୋଗୀ ନୂତନ ଭାବେ ଆରୋଗ୍ୟ ହୋଇଛନ୍ତି ଯାହା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛି ।
ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ପାଖାପାଖି 98 ଲକ୍ଷ (97,82,669) କୁ ସ୍ପର୍ଶ କରିଛି । ସେହିଭଳି ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ମଧ୍ୟ 95.83 ପ୍ରତିଶତକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଆରୋଗ୍ୟ ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ଏବଂ ଆଜି ଏହି ସଂଖ୍ୟା 95 ଲକ୍ଷ (95,05,368) କୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ଯଦି ବିଶ୍ଵ ସ୍ତରରେ ତୁଳନା କରାଯାଏ, ତାହାହେଲେ ପ୍ରତି ମିଲିୟନ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ଭାରତର ମାମଲା ଦୁନିଆର ସର୍ବନିମ୍ନ ଅର୍ଥାତ 7,397 ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି । ବିଶ୍ଵ ସ୍ତରର ହାରାହାରି ସଂଖ୍ୟା ହେଉଛି 10,149 । ରୁଷିଆ, ବ୍ରିଟେନ, ଇଟାଲୀ, ବ୍ରାଜିଲ, ଫ୍ରାନ୍ସ ଏବଂ ଆମେରିକା ପରି ଦେଶଗୁଡିକରେ ପ୍ରତି ମିଲିୟନ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ମାମଲା ରହିଛି ଅଧିକ ।
ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାର 72.99 ପ୍ରତିଶତ 10 ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ କେନ୍ଦ୍ରୀଭୂତ ହୋଇଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି ।
3,463 ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ସହିତ କେରଳ ସର୍ବାଧିକ ଦିନର ଆରୋଗ୍ୟ ରିପୋର୍ଟ କରିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 2,124 ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହାରି ପଛକୁ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରୁ 1,740 ଲୋକ ଆରୋଗ୍ୟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର 79.61 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
4,905 ରେ କେରଳ ସର୍ବାଧିକ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ରିପୋର୍ଟ ଜାରି କରିଛି । ଏହା ପରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଯଥାକ୍ରମେ 3,314 ଏବଂ 1,435 ନୂତନ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ଦର୍ଶାଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 279 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ସୂଚନା ମିଳିଛି ।
ଦଶଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ହାର 80.29 ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ସର୍ବାଧିକ 66 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ କେରଳରୁ ଯଥାକ୍ରମେ 29 ଏବଂ 25 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।
ଭାରତରେ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ପ୍ରତି ମିଲିୟନ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ଭାରତର ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା 107, ଯାହାକି ବିଶ୍ଵର ସର୍ବନିମ୍ନ । ବିଶ୍ଵର ହାରାହାରି ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା 244 ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload continues to decline, stands at 2.77 lakh today
Total Recoveries exceed the Active Cases by more than 95 lakhs
India's Cases per million and Deaths per million population one of the lowest in the world
28 DEC 2020 10:50AM by PIB Delhi
The ongoing trend of contraction of India’s total active cases continues. The active caseload of the country stands at 2,77,301 today. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 2.72%.
A net decline of 1,389 cases from the total active caseload was registered in the last 24 hours.
Daily recoveries have outnumbered the daily new cases since more than a month now. In the last 24 hours, 20,021 persons were found to be COVID positive in the country. During the same period, 21,131 new recoveries were registered ensuring drop in the Active Caseload.
Total Recoveries are nearing 98 lakhs (97,82,669). The Recovery Rate has also increased to 95.83%. The gap between recoveries and active cases is consistently widening and has crossed 95 lakh (95,05,368) today.
When compared globally, India's Cases per million population is amongst the lowest in the world (7,397). The Global average is 10,149. Countries such as Russia, UK, Italy, Brazil, France and USA have much higher cases per million population.
72.99% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 3,463 newly recovered cases. 2,124 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 1,740 inWest Bengal.
79.61% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 4,905. It is followed by Maharashtra and West Bengal with 3,314 and 1,435 new cases, respectively.
279 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 80.29% of daily deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (66).West Bengal and Kerala follow with 29 and 25 daily deaths, respectively.
Daily deaths in India are on a sustained decline. Deaths per million population in India (107) are amongst the lowest in the world. The global average is 224.