বিত্ত মন্ত্ৰালয়
ছভৰেইন গ'ল্ড বণ্ড স্কিম ২০২০-২১ (ছিৰিজ IX)-জাৰি মূল্য
26 DEC 2020 2:57PM by PIB Guwahati
ভাৰত চৰকাৰৰ অধিসূচনা সংখ্যা এফ. সংখ্যা ৪(৪)-বি/(ডব্লিউ এণ্ড এম)/২০২০ তাৰিখ ৯ অক্টোবৰ, ২০২০ অনুসৰি ছভৰেইন গ'ল্ড বণ্ড ২০২০-২১ (ছিৰিজ IX)ৰ জাৰি ২০ ডিচেম্বৰ, ২০২০ৰ পৰা ০১ জানুৱাৰী, ২০২১লৈকে মুকলি থাকিব আৰু নিষ্পত্তিৰ তাৰিখ ০৫ আগষ্ট, ২০২১। ক্ৰয় অৱধিৰ সময়ত বণ্ডৰ জাৰি মূল্য প্ৰতি গ্ৰামত ৫,০০০ টকা (পাঁচ হাজাৰ টকা) হ'ব, যেনেকৈ আৰবিআইৰ দ্বাৰা ২৪ ডিচেম্বৰ, ২০২০ত জাৰি নিজৰ প্ৰেছ বিজ্ঞপ্তিতো প্ৰকাশ কৰা হৈছে।
ভাৰত চৰকাৰে ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেংকৰ পৰামৰ্শ অনুসৰি সেই বিনিয়োগকৰ্তাসকলক জাৰি মূল্যত প্ৰতি গ্ৰামত ৫০ টকাৰ ৰেহাই দিয়াৰ সিদ্ধান্ত লৈছে যি অনলাইন আবেদন কৰিব আৰু ডিজিটেল ম'ডৰ জৰিয়তে পৰিশোধ কৰিব। এনেকুৱা বিনিয়োগকাৰীৰ বাবে গ'ল্ড বণ্ডৰ জাৰি মূল্য প্ৰতি গ্ৰামত ৪,৯৫০ টকা (চাৰি হাজাৰ নশ পঞ্চাশ টকা) হ'ব।

Ministry of Finance
Sovereign Gold Bond Scheme 2020-21 (Series IX) – Issue Price
26 DEC 2020 2:57PM by PIB Delhi
In terms of Government of India Notification No.4(4)-B(W&M)/2020 dated October 09, 2020, Sovereign Gold Bonds 2020-21 (Series IX) will be opened for the period December 28, 2020 - January 01, 2021 with Settlement date January 05, 2021. The issue price of the Bond during the subscription period shall be Rs 5,000 (Rupees Five thousand only) – per gram, as also published by RBI in their Press Release dated December 24, 2020.
Government of India in consultation with the Reserve Bank of India has decided to allow discount of Rs 50 (Rupees Fifty only) per gram from the issue price to those investors who apply online and the payment is made through digital mode. For such investors the issue price of Gold Bond will be Rs 4,950 (Rupees Four thousand Nine hundred Fifty only) per gram of gold.