থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হোম সেক্রেতরী অমসুং দি.ও.পি.তি.গী সেক্রেতরী ওইরিবা শ্রী এ.কে. ভাল্লানা অফবা লৈঙাক্কী নুমিৎতা ই-ঐচ.আর.এম.এস. ব্রোচর ফোঙখ্রে
25 DEC 2020 1:52PM by PIB Imphal
পর্সনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস এন্দ পেন্সনসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা ২০১৭গ দিসেম্বর ২৫দা লোঞ্চ তৌখিবা ই-ঐচ.আর.এম.এস.কী প্রোগ্রেস রিপোর্ত ঙসি কেন্দ্রগী হোম সেক্রেতরী অমসুং দি.ও.পি.তি.গী সেক্রেতরী ওইরিবা শ্রী এ.কে. ভাল্লানা ফোঙখ্রে। দা. জিতেন্দ্র সিংহনা লোঞ্চ তৌখিবা ইলেক্ত্রোনিক-হ্যুমেন রিসোর্স মেনেজমেন্ত সিস্তেম (ই-ঐচ.আর.এম.এস.)দা সিস্তেমগী মোদ্যুল ৫গী এপ্লিকেসন ২৫ য়াওরি।
ই-ব্রোচর অসি ফোঙলবা মতুং ৱা ঙাংবদা শ্রী ভাল্লানা হায় মসিনা মতুং তারকপদা মসিনা মন্ত্রালয় পুম্নমক্কী অফবা অমদি কান্নরবা খুৎলাই অমা ওইরগনি। মহাক্না হায় আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স তুলশিংগী এপ্লিকেসন্না পোলিসী শেম্বদা অমসুং পর্সনেলগা মরী লৈনবা হিরমশিং য়েংশিনবদা চাউনা মতেং পাংলগনি। শ্রী ভাল্লা হায় কম্প্রিহেনসিব ওইবা মওংদা মসি শীজিন্ননবা অতোপ্পা মন্ত্রালয়শিংদা ই-ঐচ.আর.এম.এস. খঙহনবা মথৌ তাই।
দি.ও.পি.তি.গী এদিস্নেল সেক্রেতরী ওইরিবা শ্রীমতি রশমি চৌধরীনা হায় ই-ঐচ.আর.এম.এস.কী খুত্থাংদা সরকারগী কর্মচারীশিংনা মখোয়গী সর্ভিসকা মরী লৈনবা ই-পাউশিং ফংহল্লি অমসুং মসিনা ভারত সরকারগী ঐচ.আর. প্রোসেসশিং দিজিতাইজ তৌহনদুনা কর্মাচারীশিংদা কান্নবা কয়া ফংহল্লি অমসুং থবক থৌওং হৈবা হেনগৎহল্লি।
ই-ঐচ.আর.এম.এস.গী এদভান্স ওইরবা ভর্জনগা লোইননা, কর্মচারীদা মখোয়গী সর্ভিস বুক. লীফ, জি.পি.এফ. তলপ অসিনচিংবগী অকুপ্পা মরোলশিং য়েংবা ফংহনবা খক্তা নত্তনা মখোয়না ক্লেমশিং/রিইমবর্সমেন্তশিং, লোনশিং/এদভান্সশিং. লীফ, লীফ এনকেশমেন্ত, এল.তি.সি. এদভান্সশোং, তুর অসিনচিংবশিংগী তোঙান তোঙানবা মখলশিং অসিসু প্লেৎফোর্ম অমা খক্তদা এপ্লাই তৌবা য়াহল্লগনি।
সিস্তেম অসিগী তোঙান তোঙানবা কান্নবশিং লৈজৈ মদুদি কর্মচারীগী অমসুং মেনেজমেনতগী দেশ বোর্দ ফংহনবা, সর্ভিস রেকোর্দ অপদেৎ তৌবা, ওফিস প্রোসিজরশিংদা ই-গভর্নান্স ওইহনবা, ফাইল চত্থোক-চৎশিন তৌবা হন্থহনবা, সর্ভিস দেলিবরী থুজিনহনবা, দেসিজন মেকিংদা মতেং পাংবা, কর্মচারীশিংগী চপ মান্নবা দোক্যুমেন্ত রিপোসিতরী, মাস্তর দেতা স্তেন্দর্দাইজেসন তৌবা, মেন্যুএল দেতা এন্ত্রী হন্থহনবা, স্তেক হোল্দরশিংগী মরক্তা ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌবদা লাইথোকহনবা, একাউন্তেবিলিতী/ওথেন্তিসিতীগীদমক্তা ই-সাইন লৌবা,জি.পি.এফ., এদভান্সশিং, লোনশিং, রিইমবর্সমেন্তশিং পীথোকপদা থুজিন্নবা পি.এফ.এম.এস. অমসুং ই-ঐচ.আর.এম.এস. ইন্তিগরেসন তৌহনবা হায়বা অসিনি।
শ্রী এ.কে. ভাল্লা নত্তনা দি.ও.পি.তি.গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা ঙসিগী ফোঙবগী থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
ই-ঐচ.আর.এম.এস.কী ইংলিস ভর্জনগীদমক্তা মসিদা নম্বীয়ু:
ই-ঐচ.আর.এম.এস.কী হিন্দী ভর্জনগীদমক্তা মসিদস নম্বী্যু:

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Home Secretary and Secretary, DoPT Shri A.K.Bhalla releases e-HRMS brochure on Good Governance Day
25 DEC 2020 1:52PM by PIB Delhi
The Union Home Secretary and Secretary, DoPT Shri A.K.Bhalla today released the progress report of e-HRMS launched by the Union Minister of State for Personnel, Public Grievances & Pensions Dr Jitendra Singh on 25th December, 2017. The Electronic-Human Resource Management System (e-HRMS) launched by Dr. Jitendra Singh had 25 applications of 5 modules of the system.
Speaking after the release of e-brochure, Shri Bhalla said that it will become a good and effective tool for all the Ministries in times to come. He said that application of Artificial Intelligence tools will greatly help in policy making and in handling of matters related to personnel. Shri Bhalla said that there is a need to popularise the e-HRMS in other Ministries for its use in comprehensive manner.
Additional Secretary, DOPT, Smt Rashmi Chowdhary said that through e-HRMS, Government employees are accessing their service related information and it has digitized HR processes in the Government of India, leading to several benefits for the employees and increasing efficiency.
With the advanced version of e-HRMS, employees will be able to not only see all their details w.r.t service book, leave, GPF, Salary etc., but also apply for different kind of claims/reimbursements, loan/advances, leave, leave encashment, LTC advances, Tour etc. on a single platform.
This system has various advantages such as providing Dash board for employee and management, Updated service records, E-governance in office procedures, Reduced file movement, Faster service delivery, Assist in decision making, Common document repository of employees, Standardization of Master Data, Minimize manual entry of data, Ease of sharing information among stake holders, e-Sign for accountability/authenticity, PFMS and e-HRMS integration for faster payments of GPF, advances, Loans, reimbursements.
Besides, Shri A.K.Bhalla, senior officials of the DoPT attended today’s release function.
Click here to see the English version of E-HRMS:
Click here to see the Hindi version of e-HRMS: