পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
নবেম্বরগী থাগী ওইবা প্রদক্সন রিপোর্ত,২০২০
22 DEC 2020 10:35AM by PIB Imphal
১. ক্রুদ ওইল পুথোকপা
ক্রুদ ওইল পুথোকপা[১] অসি নবেম্বর ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ২৪৮৬.০১ পুথোকখি, হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদুদগী ৭.২৫% হন্থরে অমসুং নবেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৪.৯১% হন্থরে। এপ্রিল-নবেম্বর, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ২০৪২৬.৫০নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৫.২৮%অমসুং ৫.৯৮% হন্থখ্রে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর-১ দা পীরি। নবেম্বর, ২০২০দা য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল পুথোকখিবা অমসুং মমাংগী চহী মতম অসিমক্তা পুথোকখিবা অদুগা এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০গী খেৎনবা অদু তেবল-১দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-১ দা উৎলি।
তেবল-১: ক্রুদ ওইল পুথোকখিবা (তি.এম.তি.)
ক্রুদ ওইল কম্পেনী
তার্গেৎ
নবেম্বর (থা)
এপ্রিল- নবেম্বর (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী%
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী%
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২০৯৩১.৫৪
১৭৩৯.০৬
১৬৪৭.৬২
১৬৭৩.২৩
৯৮.৪৭
১৪০২২.৮৭
১৩৫০৮.৫৫
১৩৬৩৮.৩১
৯৯.০৫
ও.আই.এল.
৩২৬৮.০০
২৭৩.৯৭
২৪৩.২০
২৬০.১৭
৯৩.৪৭
২১১৫.৯১
১৯৮৫.৩৪
২১৪৭.০১
৯২.৪৭
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৮২৬৫.০০
৬৬৭.৪১
৫৯৫.১৯
৬৮০.৯১
৮৭.৪১
৫৪২৬.৯৩
৪৯৩২.৬২
৫৯৩৯.৪২
৮৩.০৫
অপুনবা
৩২৪৬৪.৫৩
২৬৮০.৪৪
২৪৮৬.০১
২৬১৪.৩১
৯৫.০৯
২১৫৬৫.৭১
২০৪২৬.৫০
২১৭২৪.৭৪
৯৪.০২
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী তার্গেৎ অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর-১: থাগী ওইবা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
শোর্তফোলগী মরমশিংগা লোইননা য়ুনিৎ অমমমগী পুথোকপগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি::
১.
১. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন ব্লোক্তা নবেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ১৬৪৭.৬২ নি হায়রিবা অসি তার্গেৎদগী ৫.২৬% হন্থরে অমসুং নবেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ১.৫৩% হন্থরে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি তি.এম.তি. ১৩৫০৮.৫৫ নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৩.৬৭% অমসুং ০.৯৫%তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• কোবিদ-১৯গী অথিংবশিং/লোকদাউন্না মরম ওইরগা জি.পি.সি. য়ার্দ অবু ধবিগী থবক থৌরমশিংদা অকাইবা থোকপনা এম.ও.পি.য়ুদা (সগর সমরৎ) থেংথরকপা অসিনা দবল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বা ওইথোকখিদবা।
• কোবিদ-১৯গী অপনবশিংনা মর ওইদুনা খোং শাবা লোইশিন্নবা ই.এস.পি.শিং (ইলেক্ত্রিকেল সবমর্সিবল পম্পশিং) ফংদবনা মর ওইরগা রত্না ফিল্দদা লৈবা অনৌবা খোংশিংদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বা ওইথোকখিদবা।
• ইনস্তোল তৌরিঙদা দি-৩০-২ প্লেৎফোর্ম জেক্কেৎ তোপপ্লিং তৌবনা মরম ওইরগা থেংথরকপবা অমসিং কোবিদকী অপনবশিংনা মরম ওইরগা অনৌবা প্লেৎফোর্মশিং ইনস্তোল তৌবদা মখা তানা থেংথবনা ক্লস্তর-৮ দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিংগী মখাদা থৌরাং তৌখিবা অনৌবা খোংশিংদা থেংথরকপা।
১.
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন ব্লোক্তা নবেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ২৪৩.২০নি হায়রিবা অসি থাগী ওইবা তার্গেৎদগী ১১.২৩% হন্থরে অমসুং নবেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৬.৫৩% হন্থরে। ও.আই.এল.না এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি তি.এম.তি. ১৯৮৫.৩৪ নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৬.১৭% অমসুং ৭.৫৩% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• ৱার্কওভর ৱেলশিং, দ্রিলিং ৱেলশিং অমসুং অরিবা খোংশিংদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বদগী হন্থখিবা
• বঘজান ব্লোআউদ , প্রোতেস্তশিং/এজিতেসন অসিনচিংবগী মতুংদা লোকেল মীয়াম্না অমসুং এসোসিএসনশিংনা বন্দ অমসুং ব্লোকেদ তৌখিবা ।
১.
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. (প্রদক্সন সিয়রিং কন্ত্রেক্ত) রেজিমদা নবেম্বর, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ৫৯৫.১৯নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎগা চাংদম্নবদা ১০.৮২% হন্থরে অমসুং নবেম্বর, ২০১৯দগী ১২.৫৯%হন্থরে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ৪৯৩২.৬২ নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৯.১১% অমসুং ১৬.৯৫% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• আর.জে.- ও.এন.-৯০/১ (সি.ই.আই.এল.): (১) মংগ্লা: হাইদ্রোলিক সবমর্সিবল পম্পগী ইন্তর-এলিয়াদা য়ারক্তবা, অনৌবা ইঞ্জেক্তরশিংগী হুক-অপতা থেংথবা (মংগলা), পোলীমর ইঞ্জেক্সনগী স্তার্ত-অপতা থেংথবা (আইস্বারিয়া), হাই ৱাতর কত (সরস্বাতি), ফ্লো লেপ্পা (গুদা) হায়রিবা মরমশিং অসিনা পুথোকপা হন্থরকপা।
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/২ (য়ু-৩বি.): খোংদগী ঈশিং পুথোকপা হেনগৎপনা মরম ওইরগা চোক্তা হন্থরকপনা খোংদগী গ্যাস পুথোকপা হন্থবা। (ও.এন.জি.সি.)
• সোহাগপুর ৱেস্ত(সি.বি.এম.): দিৱাতরিং ৱেল গ্যাস ব্রেক আউৎ ঙাইদুনা লৈবা, পুথোক্লিবা খোংশিংদা স্কেলিং তৌবা অমসুং কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না শাফু পীবা। (আর.আই.এল.)
• সি.বি.-ও.এন.এন-২০০৩/১ (ও.এন.জি.সি.): কোবিদ-১৯গী ফীভমনা মরম ওইরগা পুথোকপা হন্থবা, রিগ মোবিলাইজেসন থেংথরকপনা অনৌবা খোংশিংগী দ্রিলিং তৌবা অমসুং ক্রুদ তেকওফ হন্থহনবা।
• সি.বি.-ও.এন.এন -২০০৪/২ (ও.এন.জি.সি.): মথং শিৎনবা ক্যু১ এন্দ ক্যু২ এফ.ৱাই.২০২০-২১ দা থৌরাং তৌখিবগুম্না দিবেলপমেন্ত ৱেলশিং দ্রিল তৌবা ঙমখিদে।
• সি.বি.-ও.এন.এন -২০০০/১ (ও.এন.জি.সি.): রিজর্ভরগী সমস্যাশিং অমসুং খোংশিং লোনখিবনা মরম ওইরগা পুথোকপা হন্থবা।
২. নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
নেচরেল গ্যাস পুথোকপা অসি নবেম্বর, ২০২০দা এম.এম.এস.সি.এম. ২৩৩১.২৫ওইখি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ২০.৫৬ হন্থরে অমসুং নবেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৯.০৬% হন্থরে। এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৮৭০৪.০২নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১৪.৭৯% অমসুং ১১.৮১% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর- II দা পীরি। য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল নবেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-২দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-২ দা উৎলি।
তেবল-২: নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (এম.এম.এস.সি.এম.দা)
ওইল কম্পনী
তার্গেৎ
নবেম্বর (থা)
এপ্রিল-নবেম্বর (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী %
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী %
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২৪৪৩৭.০৮
২০০৫.৫৩
১৮২৩.৫৩
১৮৯৩.৮৫
৯৬.২৯
১৬২৯৯.০৩
১৪৬৮৬.৫৯
১৫৯১৯.৯১
৯২.২৫
ও.আই.এল.
৩১৮১.৫৪
২৭৬.২৯
২০৩.৯১
২২৮.২০
৮৯.৩৬
২১২৬.৪১
১৬৬৮.২০
১৮৫১.৮১
৯০.০৮
পি.এস.সি. ফিল্দশিং
৬৮২৬.৮২
৬৫২.৭৩
৩০৩.৮১
৪৪১.৩৬
৬৮.৮৪
৩৫২৪.৭২
২৩৪৯.২৩
৩৪৩৭.৮৫
৬৮.৩৩
অপুনবা
৩৪৪৪৫.৪৪
২৯৩৪.৫৪
২৩৩১.২৫
২৫৬৩.৪০
৯০.৯৪
২১৯৫০.১৭
১৮৭০৪.০২
২১২০৯.৫৬
৮৮.১৯
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী তার্গেৎ অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর-২: থাগী ওইবা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
১.
১. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন ব্লোক্তা নবেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৮২৩.৫৩নি হায়রিবা অসি তার্গেৎদগী ৯.০৭% হন্থরে অমসুং নবেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৩.৭১% হন্থরে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৪৬৮৬.৫৯ নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৯.৮৯% অমসুং ৭.৭৫% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• হজিরা প্লান্ত ২৪.০৯.২০দা লোনখিবা অমসুং মতুং তারকপা নোর্মেলাইজেসন্না মরম ওইরগা ৱেস্তর্ন ওফশোরদা গ্যাস ৱেলশিং লোনখিবা।
• মোবাইল ওফশোর প্রদক্সন য়ুনিৎ (এম.ও.পি.য়ু)তা থেংথরকপা অমসুং কোবিদ-১৯গী অথিংবশিং অসিনা সবসী হুক অপকী থবকশিং থিন্থবনা মরম ওইরগা বাসীন ফিল্দগী অনৌবা সনসী খোংশিংদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বা ওইথোকখিদবনা মরম ওইরগা দবল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদগী গ্যাস পুথোকপা হন্থবা।
• ই.ও.এ.(ইস্তর্ন ওফশোর এসসেৎস)গী ভাসিস্থা/এস.১ খোংদা সজর্বরগা মরী লৈনবা সমস্যাশিংনা মরম ওইদুনা পুথোকপগী হন্থবা।
১.
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন্দা নবেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২০৩.৯১ নি হায়রিবা অসি থাগী ওইবা তার্গেৎদগী ২৬.২০% হন্থরে অমসুং নবেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১০.৬৪% হন্থরে। ও.আই.এল.না এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৬৬৮.২০নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ২১.৫৫% অমসুং ৯.৯২% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• মরু ওইবা কস্তমরশিংনা গ্যাসকী দিমান্দ তৌবদা হন্থরকপা।
• বঘজান ব্লোআউদ , প্রোতেস্তশিং/এজিতেসন অসিনচিংবগী মতুংদা লোকেল মীয়াম্না অমসুং এসোসিএসনশিংনা বন্দ অমসুং ব্লোকেদ তৌখিবা ।
১.
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. (প্রদক্সন সিয়রিং কন্ত্রেক্তস) রেজিমদা নবেম্বর, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৩০৩.৮১নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎগা চাংদম্নবদা ৫৩.৪৬% হন্থরে অমসুং নবেম্বর, ২০১৯দগী ৩১.১৬% হন্থরে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি এম.এম.এস.সি.এম. ২৩৪৯.২৩নি, হায়রিবা অসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৩৩.৩৫% অমসুং ৩১.৬৭% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/৩ (আর.আই.এল.): কোবিদ-১৯গী লায়চৎনা কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/৩গী আর-সিরিজ দি-৩৪ ফিল্দ অসিগী প্রোজেক্ত অকাইবা পীবা অমসুং মসি হৌনবা থবক পাইখৎলি।
• আর.জে.- ও.এন./৬ (এফ.ই.এল.): গ্যাস তর্বাইন থিংজিনখিবনা পাৱর প্লান্ত কস্তমরনা গ্যাস ওফতেক তৌবা হন্থরকখিবা।
• আর.জে.- ও.এন.৯০/১ (সি.ই.আই.এল.): অনৌবা আর.দি.জি.প্লান্ত স্তার্ত অপতা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা থিন্থবা।
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/২ (ও.এন.জি.সি.): খোং য়ু৩-বি অসি পুথোক্কনি পান্নরম্বা প্রোফাইলদগী তানা পুথোকপা অমসুং ঈশিং পুথোকপা হেনগৎপনা মরম ওইরগা খোং অসি চোক্তা হন্থনা চেনবা ।
• রনিগঞ্জ ইস্ত (ই.এস.এস.এ.আর.): জি.এ.আই.এল. পাইপলাইন্দা থেংথরকপা অমসুং অকক্নবা সেল্স ওফ-তেক অমসুং ফ্রেরিং তৌদনবা হোৎনবনা পুথোকপদা অপনবা পীখি।
৩. ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
ক্রুদ ওইল প্রোসেস অসি নবেম্বর, ২০২০দা তি.এম.তি. ২০৭৮১.৭৭ ওইখি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১.৫৭% হেনগৎখ্রে অদুবু নবেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৫.১১% হন্থরে। এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি ১৩৯৩৩৭.১০নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১৫.৯৪% অমসুং ১৭.৮২% তারে। নবেম্বর, ২০২০গী মনুংদা পুথোকখিবা রিফাইনরীগী ওইনা ক্রুদ থ্রুপুৎ তৌবা অমসুং কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসনগা নবেম্বর, ২০১৯গীগা চাংদম্নবসি এনেক্সরs-III অমসুং এনেক্সরs -IVদা পীরি। কম্পেনীগী ওইবা ক্রুদ থ্রুপুৎ নবেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৩দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৩ দা উৎলি।
তেবল ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ) (তি.এম.তি.দা)
ওইল কম্পেনী
তার্গেৎ
নবেম্বর (থা)
এপ্রিল-নবেম্বর (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী %
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী %
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৪৮০৩১.১২
১২২২৩.৬৯
১২১৯১.৩২
১২৫৭২.৫৪
৯৬.৯৭
৯৬৪১০.২৬
৭৭৫৮৭.৫৮
৯৬২৩০.২৫
৮০.৬৩
আই.ও.সি.এল.
৭২৪৯৯.৮৬
৬০৪৯.২৩
৬২০৯.৬৮
৬০৯০.০৮
১০১.৯৬
৪৭৭০০.৯১
৩৮৭৭১.০০
৪৬৯৫২.৯৮
৮২.৫৭
বি.পি.সি.এল.
৩০৪৯৯.৯৫
২৬২৯.৪২
২৫৮৪.৭১
২৭০০.৯৮
৯৫.৭০
২০৫১৮.২১
১৫৩৬৫.৮৩
২০৫৮৫.৯৬
৭৪.৬৪
ঐচ.পি.সি.এল.
১৭৮৬৭.৪৭
১০৬৭.৬৩
১৪১৯.২৪
১৫২০.৩৭
৯৩.৩৫
১১১৭৫.৪৫
১০৭৪১.২২
১১৩৯৩.১৮
৯৪.২৮
সি.পি.সি.এল.
৯০০০.০০
৯০০.০০
৭২৯.৪৫
৭৮৮.৬৩
৯২.৫০
৫৩৭০.০০
৪৮৩৮.০২
৬৬৮৮.৪৮
৭২.৩৩
এন.আর.এল.
২৭০০.০০
২২২.০০
২৩০.১২
১১৮.৭১
১৯৩.৮৫
১৮০৪.০০
১৭৩০.৭২
১৭৫৯.৪৮
৯৮.৩৭
এম.আর.পি.এল.
১৫৪০০.০০
১৩৫০.০০
১০১১.৪৪
১৩৪৬.২৬
৭৫.১৩
৯৮০০.০০
৬০৮৯.৪০
৮৭৯১.৬৩
৬৯.২৬
ও.এন.জি.সি.
৬৩.৮৩
৫.৪২
৬.৬৯
৭.৫৩
৮৮.৮২
৪১.৬৯
৫১.৩৯
৫৮.৫৫
৮৭.৭৮
জে.ভি.শিং
১৪৭৭২.০০
৬৪০.০০
১৬৩১.৯২
১৭৩০.২৯
৯৪.৩১
৯১৭৫.০০
১০৮৭১.৮১
১৩১৪১.৪১
৮২.৭৩
বি.ও.আর.এল.
৭৮০০.০০
৬৪০.০০
৫৯৩.৯৩
৬৫৭.৮৩
৯০.২৯
৫২০০.০০
৩৬৬৬.২৪
৫১০৩.৫৭
৭১.৮৪
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৯৭২.০০
০.০০
১০৩৮.০০
১০৭২.৪৬
৯৬.৭৯
৩৯৭৫.০০
৭২০৫.৫৭
৮০৩৭.৮৫
৮৯.৬৫
প্রাইবেৎ
৮৯৫১৫.১৬
৭৫৯৭.৭৮
৬৯৫৮.৫৩
৭৫৯৭.৭৮
৯১.৫৯
৬০১৮৩.৩৭
৫০৮৭৭.৭০
৬০১৮৩.৩৭
৮৪.৫৪
আর.আই.এল.
৬৮৮৯৪.৯৯
৫৯৩৯.৮১
৫৪৮২.০৩
৫৯৩৯.৮১
৯২.২৯
৪৬৩৪০.৪৯
৩৯৯২২.৬০
৪৬৩৪০.৪৯
৮৬.১৫
এন.ই.এল.
২০৬২০.১৮
১৬৫৭.৯৭
১৪৭৬.৫০
১৬৫৭.৯৭
৮৯.০৫
১৩৮৪২.৮৯
১০৯৫৫.১০
১৩৮৪২.৮৯
৭৯.১৪
অপুনবা
২৫২৩১৮.২৮
২০৪৬১.৪৭
২০৭৮১.৭৭
২১৯০০.৬২
৯৪.৮৯
১৬৫৭৬৮.৬৩
১৩৯৩৩৭.১০
১৬৯৫৫৫.০৪
৮২.১৮
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী তার্গেৎ অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: মরক্কী ওইবা
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
৩.১ সি.পি.এস.ই. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি নবেম্বর, ২০২০গী মনুংদা তি.এম.তি. ১২১৯১.৩২নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎদগী ০.২৬% হন্থরে অমসুং নবেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৩.০৩% হন্থরে। সি.পি.এস.ই.না এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৭৭৫৮৭.৫৮ নি, হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথংশিৎনা ১৯.৫২% অমসুং ১৯.৩৭% তারে। ক্রুদ ওই প্রোসেস তৌবগী মরু ওইবা মরমদি কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা দিমান্দ হন্থরকপননি। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরি:
• আই.ও.সি.এল.- কোয়ালি অমসুং মথুরা: কোবিদকী শাফুনা মরম ওইদুনা লো প্রদক্তকীদমক রিগুলেৎ তৌবা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• আই.ও.সি.এল.- দিগবোই: থৌরাং তৌখিবা থিংজিনবগী দিফর তৌখিবনা মরম ওইদুনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• বি.পি.সি.এল.- কোচি: ভি.জি.ও. হাইদ্রো-ত্রীৎতর য়ুনিৎ খুদক্তা থিংজিনখিবনা মরম ওইরগা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• ঐচ.পি.সি.এল.-মুম্বাই: সেকেন্দরী য়ুনিৎ থিংজিনবনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• সি.পি.সি.এল.-মনালি অমসুং এম.আর.পি.এল. – মেঙ্গলোর : কোবিদ-১৯গী লোকদাউন্না মরম ওইদুনা দিমান্দ হন্থবনা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
• এন.আর.এল.-নুমালিগর: দোমেস্তিক এলোকেসনগা মরম ওইরগা ক্রুদ প্রোসেস তৌবা হন্থবা।
৩.২ জে.ভি. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি নবেম্বর, ২০২০গী মনুংদা তি.এম.তি ১৬৩১.৯২নি হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎদগী ১৫৪.৯৯% হেনগৎলে অদুবু নবেম্বর, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৫.৬৯% হন্থখি। এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ১০৮৭১.৮১ নি, হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথংশিৎনা ১৮.৪৯% হেনগৎলে অমসুং ১৭.২৭% তারে।
৩.৩ প্রাইবেৎ রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি নবেম্বর, ২০২০গী মনুংদা তি.এম.তি. ৬৯৫৮.৫৩নি হায়রিবা অসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ৮.৪১% হন্থরে। এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৫০৮৭৭.৭০ নি, হায়রিবা অসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ১৫.৪৬% হন্থরে।
৪. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা
পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিংগী রিফাইনরী পুথোকপসি নবেম্বর, ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ২১৪২৫.৪৯ পুথোকখি, হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১.৭৯% হেনগৎখ্রে অদুবু নবেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৪.৮৩% হন্থরে। এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ১৪৭৫৯০.৫৫ নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১২.৮৯% অমসুং ১৪.৮৭% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকখিবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকসি এনেক্সর- V দা পীরি। কম্পেনীগী ওইনা পেত্রোলিয়ম প্রদক্ত নবেম্বর, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৪দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৪ দা উৎলি।
১.
১. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং ওইল রিফাইনরীনা পুথোকপসি নবেম্বর ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ২১০৪৭.৮২ পুথোকখি, হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১.৯৩% হেনগৎখি অদুবু নবেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৪.৮২% হন্থরে। এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০গী ওইনা রিফাইনরীশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ১৪৪৭৬২.৭৯ নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ১২.৯৬% অমসুং ১৪.৯৪% তারে।
৪.২. ফ্রেক্সনরীশিংনা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং পুথোকপসি নবেম্বর ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ৩৭৭.৬৮ পুথোকখি, হায়রিবা অসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ৫.৬৭% হন্থরে অমসুং নবেম্বর ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৫.৭৩% হন্থরে। এপ্রিল- নবেম্বর, ২০২০গী ওইনা ফ্রেক্সনেতরশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ২৮২৭.৭৬ নি হায়রিবা অসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথংশিৎনা ৯.১৩% অমসুং ১১.১২% তারে।
তেবল ৪: রিফাইনরী প্রদক্সম (তি.এম.তি.দা)
ওইল কম্পনী
তার্গেৎ
নবেম্বর (থা)
এপ্রিল - নবেম্বর (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী%
২০২০-২১
২০১৯-২০
হৌখিবা চহিগী%
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৩৯২০৩.৮৬
১১৪৯৬.৬৩
১১৫১২.৯৪
১১৮৬০.২০
৯৭.০৭
৯০৭০১.৬৬
৭৩৪৯৯.৪৮
৯০৬৬৯.৩৯
৮১.০৬
আই.ও.সি.এল.
৬৮৯১২.৮৭
৫৭৪৭.৩০
৫৮৯৯.৪৮
৫৮১০.১৭
১০১.৫৪
৪৫৩৩৫.১০
৩৭১৬৪.৭০
৪৪৬৪০.৭০
৮৩.২৫
বি.পি.সি.এল.
২৮৯৬৫.১৩
২৫০১.৪১
২৪৭৪.২৮
২৬০৩.৯১
৯৫.০২
১৯৫০১.৯৩
১৪৭৫২.২১
১৯৫১৭.৬৯
৭৫.৫৮
ঐচ.পি.সি.এল.
১৬৪৩৮.৯৭
৯৭৬.৩৬
১৩৩৬.৩০
১৩৬৯.৩৩
৯৭.৫৯
১০২৭৮.৯৭
১০০০৩.০৮
১০৫৫৬.৪৫
৯৪.৭৬
সি.পি.সি.এল.
৮২৭৮.৮৭
৮৩৫.০০
৬৯০.৬১
৭০৫.০৯
৯৭.৯৫
৪৯১০.৯৯
৪৪৪৭.৩০
৬১২৮.২৫
৭২.৫৭
এন.আর.এল.
২৬৬০.৯১
২১৮.৭১
২৩৯.৭৪
১১১.১৩
২১৫.৭৪
১৭৭৮.৮০
১৭৫৮.৪০
১৬৯৮.০৭
১০৩.৫৫
এম.আর.পি.এল.
১৩৮৮৭.১১
১২১২.৭৬
৮৬৬.১২
১২৫৩.৫০
৬৯.১০
৮৮৫৬.৬৯
৫৩২৪.৫১
৮০৭৩.৬১
৬৫.৯৫
ও.এন.জি.সি.
৬০.০০
৫.১০
৬.৪২
৭.০৮
৯০.৬৫
৩৯.১৯
৪৯.২৮
৫৪.৬৩
৯০.২১
জে.ভি.শিং
১৩৫৯০.৪০
৫৭০.৯২
১৪৯৫.০৫
১৬৭০.৮৯
৮৯.৪৮
৮৪২১.৬০
১০১০৭.২৪
১২৩৩৩.৫৭
৮১.৯৫
বি.ও.আর.এল.
৬৯৫৮.৪০
৫৭০.৯২
৫৩১.৪৩
৬০৮.০৩
৮৭.৪০
৪৬৩৯.৬০
৩১৯১.২০
৪৬৭১.৪২
৬৮.৩১
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৬৩২.০০
০.০০
৯৬৩.৬২
১০৬২.৮৬
৯০.৬৬
৩৭৮২.০০
৬৯১৬.০৫
৭৬৬২.১৫
৯০.২৬
প্রাইবেৎ
১০২১৫৪.৫০
৮৫৮১.৬৬
৮০৩৯.৮৩
৮৫৮১.৬৬
৯৩.৬৯
৬৭১৮৫.৫০
৬১১৫৬.০৭
৬৭১৮৫.৫০
৯১.০৩
আর.আই.এল.
৮২৩৭৪.১২
৭০৪২.১৫
৬৫৩৬.৫৪
৭০৪২.১৫
৯২.৮২
৫৩৯৫৮.২৬
৫০৫৬২.৫০
৫৩৯৫৮.২৬
৯৩.৭১
এন.ই.এল.
১৯৭৮০.৩৮
১৫৩৯.৫০
১৫০৩.২৮
১৫৩৯.৫০
৯৭.৬৫
১৩২২৭.২৪
১০৫৯৩.৫৭
১৩২২৭.২৪
৮০.০৯
অপুনবা রিফাইনরীশিং
২৫৪৯৪৮.৭৬
২০৬৪৯.২১
২১০৪৭.৮২
২২১১২.৭৪
৯৫.১৮
১৬৬৩০৮.৭৭
১৪৪৭৬২.৭৯
১৭০১৮৮.৪৭
৮৫.০৬
ফ্রেক্সনেতরশিং
৪৫৭২.৭৩
৪০০.৩৬
৩৭৭.৬৮
৪০০.৬২
৯৪.২৭
৩১১১.৮৪
২৮২৭.৭৬
৩১৮১.৬৪
৮৮.৮৮
অপুনবা
২৫৯৫২১.৪৯
২১০৪৯.৫৭
২১৪২৫.৪৯
২২৫১৩.৩৬
৯৫.১৭
১৬৯৪২০.৬১
১৪৭৫৯০.৫৫
১৭৩৩৭০.১১
৮৫.১৩
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী তার্গেৎ অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর ৪: থাগী ওইবা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তকী রিফাইনরী পুথোকপা
[১]কন্দেন্সেৎ য়াওনা
এনেক্সর-I য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
এনেক্সর -II য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
এনেক্সর -III য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
এনেক্সর -IV য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু
এনেক্সর -V য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Monthly Production Report for November,2020
22 DEC 2020 10:35AM by PIB Delhi
1. Production of Crude Oil
Crude oil production[1] during November,2020 was2486.01 TMT which is7.25% lower than target and4.91% lower when compared with November, 2019.Cumulative crude oil production during April-November, 2020 was 20426.50 TMT which is 5.28% and 5.98% lower than target for the period and production during corresponding period of last yearrespectively. Unit-wise and State-wise crude oil production is given at Annexure-I. Unit-wise crude oil production for the month of November, 2020 and cumulatively for the period April-November, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-1 and month-wise in Figure-1.
Table-1: Crude Oil Production (in TMT)
Oil Company
Target
November (Month)
April-November (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
20931.54
1739.06
1647.62
1673.23
98.47
14022.87
13508.55
13638.31
99.05
OIL
3268.00
273.97
243.20
260.17
93.47
2115.91
1985.34
2147.01
92.47
PSC Fields
8265.00
667.41
595.19
680.91
87.41
5426.93
4932.62
5939.42
83.05
Total
32464.53
2680.44
2486.01
2614.31
95.09
21565.71
20426.50
21724.74
94.02
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-1: Monthly Crude Oil Production
Unit-wise production details with reasons for shortfall are as under:
1. Crude oil production by ONGC in nomination block during November, 2020 was 1647.62 TMT which is 5.26%lower than target and1.53%lower when compared with November 2019. Cumulative crude oil production by ONGC during April-November, 2020 was 13508.55 TMT which is 3.67%and 0.95% lower than target for the period andproduction during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
1. Production planned from WO-16 cluster could not be realized due to delay in MOPU (Sagar Samrat) as activities at GPC yard Abu Dhabi got affected due to COVID restrictions/lockdown
2. Production planned from new wells in Ratna field affected due to non- availability of ESPs (electrical submersible pumps) for well completion due to implications of COVID-19
3. New wells planned under Cluster-8 development project delayed due to toppling of D-30-2 platform jacket during installation and further delay in installation of new platforms due to COVID implications
1. Crude oil production by OIL in the nominationblock during November, 2020 was243.20 TMT which is 11.23% lower than the monthly target and 6.53% lower than the November, 2019. Cumulative crude oil production by OIL during April-November, 2020 was 1985.34 TMT which is 6.17% and 7.53% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
1. Less than planned contribution from workover wells, drilling wells and old wells.
2. Bandhs /blockade by local people and associations etc. after the Baghjan Blowout, protests/agitation etc.
1. Crude oil production by Pvt/JVscompanies in the PSC (production sharing contract) regime during November, 2020 was 595.19 TMT which islower by 10.82% than the monthly target and 12.59%lowerthanNovember, 2019.Cumulative crude oil production by Pvt/JVs companies during April-November, 2020 was 4932.62 TMT which is 9.11% and 16.95% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
• RJ-ON-90/1 (CEIL): (1) Mangla–Shortfall in production due to reasons inter-alia failure of hydraulic submersible pump, delay in hook up of new injectors (Mangala), delayed start-up of polymer injection (Aishwarya), high water cut (Saraswati), ceasing of flow (Guda).
• CB-ONN-2003/1 (ONGC): Production is less due to COVID-19 situation, rig mobilization got delayed resulting in Drilling of new wells and less crude offtake.
• CB-ONN-2004/2 (ONGC): Development wells could not be drilled as planned in Q1 & Q2 FY2020-21 respectively.
• CB-ONN-2000/1 (GSPC):Lower production due to reservoir issues and shut in of wells.
1. Production of Natural Gas
Natural gas production during November,2020 was 2331.25MMSCM which is 20.56% lower than the monthly target and 9.06% lower when compared with November, 2019. Cumulative natural gas production during April-November, 2020 was 18704.02MMSCM which is 14.79% and 11.81% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and state-wise natural gas production is given at Annexure-II. Unit-wise natural gas production for the month of November, 2020 and cumulatively for the period April-November, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-2 and month-wise in Figure-2.
Table-2: Natural Gas Production (inMMSCM)
Oil Company
Target
November (Month)
April-November (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
24437.08
2005.53
1823.53
1893.85
96.29
16299.03
14686.59
15919.91
92.25
OIL
3181.54
276.29
203.91
228.20
89.36
2126.41
1668.20
1851.81
90.08
PSC Fields
6826.82
652.73
303.81
441.36
68.84
3524.72
2349.23
3437.85
68.33
Total
34445.44
2934.54
2331.25
2563.40
90.94
21950.17
18704.02
21209.56
88.19
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-2: Monthly Natural Gas Production
1. Natural gas production by ONGC in the nominationblocks during November, 2020 was 1823.53MMSCM which is 9.07% lower than target and 3.71% lower when compared with November 2019. Cumulative natural gas production by ONGC duringApril-November, 2020 was 14686.59 MMSCM which is 9.89% and 7.75% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
1. Closure of Gas wells in western offshore due to Hazira Plant shutdown on 24.09.20 and subsequent normalization.
2. Less Gas production from WO16 cluster due to delay in Mobile Offshore Production Unit (MOPU) and non-realization of gain planned from new subsea wells in Bassein field due to delay in subsea umbilical connections/hook up jobs in view of Covid-19 implications.
3. Less than planned production from Vasistha/S1 wells in EOA (Eastern Offshore Assets) due certain reservoir related issues.
1. Natural gas production by OILin the nomination block during November, 2020 was 203.91 MMSCM which is 26.20% lower than monthly target and 10.64% lower than November, 2019. Cumulative natural gas production by OIL during April-November, 2020 was 1668.20 MMSCM which is 21.55% and 9.92% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
1. Low upliftment/demand of gas by the major customers.
2. Bandhs /blockade by local people and associations etc. after the Baghjan Blowout, protests/agitation etc.
1. Natural gas production by Pvt/JVs companiesin the PSC (production sharing contracts) regime during November,2020 was 303.81MMSCM which is 53.46% lowerthan monthly target and31.16% lower than November, 2019. Cumulative natural gas production by Pvt/JVs during April-November, 2020 was 2349.23MMSCM which is 33.35% and 31.67% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
1. KG-DWN-98/3 (RIL): Impact of COVID on project progress of R-Series D-34 field of KG-DWN-98/3 and efforts are being made for its start-up.
2. RJ-ON/6 (FEL): Reduced gas offtake by Power Plant customer with Gas turbine in shut down.
3. RJ-ON-90/1 (CEIL): RDG - Delay in new RDG plant start up due to Covid-19.
4. KG-DWN-98/2 (ONGC): Well U3-B is producing less than the estimated profile and well is flowing with lower choke due to increase in water cut.
5. Raniganj East (ESSAR): Production curtailed due delay in GAIL Pipeline & limited sales off-take and to avoid flaring.
1. Crude Oil Processed (Crude Throughput)
Crude Oil Processed during November, 2020 was 20781.77TMT which is 1.57% higher than the target for the month but5.11% lower when compared with November, 2019. Cumulative crude throughput during April-November, 2020 was139337.10 TMT which is 15.94% and 17.82% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively. Refinery-wise details of the crude throughput and capacity utilization during the month of November, 2020 vis-à-vis November, 2019 are given at Annexure-III and Annexure-IV. Company-wise crude throughput for the month of November, 2020 and cumulatively for the period April-November, 2020vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-3 and month-wise in Figure-3.
Table 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput) (in TMT)
Oil Company
Target
November (Month)
April-November (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
148031.12
12223.69
12191.32
12572.54
96.97
96410.26
77587.58
96230.25
80.63
IOCL
72499.86
6049.23
6209.68
6090.08
101.96
47700.91
38771.00
46952.98
82.57
BPCL
30499.95
2629.42
2584.71
2700.98
95.70
20518.21
15365.83
20585.96
74.64
HPCL
17867.47
1067.63
1419.24
1520.37
93.35
11175.45
10741.22
11393.18
94.28
CPCL
9000.00
900.00
729.45
788.63
92.50
5370.00
4838.02
6688.48
72.33
NRL
2700.00
222.00
230.12
118.71
193.85
1804.00
1730.72
1759.48
98.37
MRPL
15400.00
1350.00
1011.44
1346.26
75.13
9800.00
6089.40
8791.63
69.26
ONGC
63.83
5.42
6.69
7.53
88.82
41.69
51.39
58.55
87.78
JVs
14772.00
640.00
1631.92
1730.29
94.31
9175.00
10871.81
13141.41
82.73
BORL
7800.00
640.00
593.93
657.83
90.29
5200.00
3666.24
5103.57
71.84
HMEL
6972.00
0.00
1038.00
1072.46
96.79
3975.00
7205.57
8037.85
89.65
Private
89515.16
7597.78
6958.53
7597.78
91.59
60183.37
50877.70
60183.37
84.54
RIL
68894.99
5939.81
5482.03
5939.81
92.29
46340.49
39922.60
46340.49
86.15
NEL
20620.18
1657.97
1476.50
1657.97
89.05
13842.89
10955.10
13842.89
79.14
TOTAL
252318.28
20461.47
20781.77
21900.62
94.89
165768.63
139337.10
169555.04
82.18
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput)
3.1 CPSE Refineries’ crude oil processed during November, 2020 was 12191.32TMT which is marginally lower by 0.26% than the target for the month and3.03%lowerwhen compared with November, 2019.Cumulative crude throughputby CPSE refineries during April-November, 2020 was 77587.58TMT which is 19.52% and 19.37% lower than target for the period and crude throughputduring corresponding period of last year respectively.Reasons for shortfall in production are as under:
1. IOCL-Koyali& Mathura: Crude processed regulated for low product demand due to COVID impact.
2. IOCLK-Digboi: Crude processed lower due to planned shutdown deferred.
3. BPCL-Kochi: Crude processed lower due to emergency shutdown of VGO Hydro-treater Unit.
4. HPCL-Mumbai: Crude processed lower due to unplanned shutdown of secondary units.
5. CPCL-Manali & MRPL-Mangalore: Crude processed lower due to Lower demand due to impact of COVID-19 lockdown.
6. NRL-Numaligarh: Crude processed lower due to in line with domestic allocation.
3.2 JV refineries’ crude oil processed during November, 2020 was 1631.92TMT which is 154.99% higher than the target for the month but 5.69% lower when compared with November, 2019. Cumulative crude throughput during April-November, 2020 was10871.81 TMT which is 18.49% higher than target for the period but17.27% lower when compare with the corresponding period of last year respectively.
3.3 Private refineries’ crude oil processed during November, 2020 was 6958.53TMT which is 8.41% lower than the corresponding month of last year. Cumulative crude throughputduring April-November, 2020 was 50877.70 TMT which is 15.46% lower than thecorresponding period of last year.
1. Production of Petroleum Products
Production of Petroleum Products during November, 2020 was 21425.49 TMT which is 1.79% higher than the target for the month but 4.83% lower when compared with November, 2019. Cumulative production during April-November, 2020 was 147590.55 TMT which is 12.89% and 14.87% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise production of petroleum products is given at Annexure-V. Company-wise production for the month of November, 2020 and cumulatively for the period April-November, 2020 vis-à-Vis same period of last year has been shown in Table-4 and month-wise in Figure-4.
1. Production of petroleum Products by Oil’s Refineries during November, 2020 was 21047.82 TMT which is 1.93% higher than the target for the month but 4.82% lower when compared with November, 2019. Cumulative production of petroleum products by refineries during April-November, 2020 was 144762.79 TMT which is 12.96% and 14.94% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
1. Production of petroleum Products by Fractionators during November, 2020 was 377.68 TMT which is 5.67% lower than the target for the month and 5.73% lower when compared with November, 2019. Cumulative production by Fractionators during April-November, 2020 was 2827.76 TMT which is 9.13% and 11.12% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
Table 4: Production of Petroleum Products (TMT)
Oil Company
Target
November (Month)
April-November (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
139203.86
11496.63
11512.94
11860.20
97.07
90701.66
73499.48
90669.39
81.06
IOCL
68912.87
5747.30
5899.48
5810.17
101.54
45335.10
37164.70
44640.70
83.25
BPCL
28965.13
2501.41
2474.28
2603.91
95.02
19501.93
14752.21
19517.69
75.58
HPCL
16438.97
976.36
1336.30
1369.33
97.59
10278.97
10003.08
10556.45
94.76
CPCL
8278.87
835.00
690.61
705.09
97.95
4910.99
4447.30
6128.25
72.57
NRL
2660.91
218.71
239.74
111.13
215.74
1778.80
1758.40
1698.07
103.55
MRPL
13887.11
1212.76
866.12
1253.50
69.10
8856.69
5324.51
8073.61
65.95
ONGC
60.00
5.10
6.42
7.08
90.65
39.19
49.28
54.63
90.21
JVs
13590.40
570.92
1495.05
1670.89
89.48
8421.60
10107.24
12333.57
81.95
BORL
6958.40
570.92
531.43
608.03
87.40
4639.60
3191.20
4671.42
68.31
HMEL
6632.00
0.00
963.62
1062.86
90.66
3782.00
6916.05
7662.15
90.26
Private
102154.50
8581.66
8039.83
8581.66
93.69
67185.50
61156.07
67185.50
91.03
RIL
82374.12
7042.15
6536.54
7042.15
92.82
53958.26
50562.50
53958.26
93.71
NEL
19780.38
1539.50
1503.28
1539.50
97.65
13227.24
10593.57
13227.24
80.09
Total Refinery
254948.76
20649.21
21047.82
22112.74
95.18
166308.77
144762.79
170188.47
85.06
Fractionators
4572.73
400.36
377.68
400.62
94.27
3111.84
2827.76
3181.64
88.88
TOTAL
259521.49
21049.57
21425.49
22513.36
95.17
169420.61
147590.55
173370.11
85.13
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure 4: Monthly Refinery Production of Petroleum Products
[1]Including condensate
Click here to see Annexure-I
Click here to see Annexure-II
Click here to see Annexure-III
Click here to see Annexure-IV
Click here to see Annexure-V