অকোইবগী ফিভম অমসুং ঊমংগী মন্ত্রালয়
এয়র ক্বালিতি কম্মিসন্না দিল্লীগী ইন্দস্ত্রীশিংদা পি.এন.জি. চাদা ১০০ শিন্দোক্নবা হুকুম পীখ্রে
দিল্লী পোল্লুসন কন্ত্রোল কম্মিতদা অয়াবা পীদবা ফুইল শিজিন্নবা ইন্দস্ত্রী মশক খংদোক্নবা খঙহনখ্রে অমসুং হায়রিবা অসি ইন্দবশিং অহকপা চৈরাক্কী থবক লৌখৎনবা খঙহনখ্রে
22 DEC 2020 1:56PM by PIB Imphal
এন.সি.আর.গী কম্মিসন ফোর এয়র ক্বালিতি মেনেজমেন্ত অমসুং মসিগা নাকন্দা লৈরিবা মফমশিং অসিনা দিল্লীদা লৈরিবা ইন্দস্ত্রীশিং অসিদা দিল্লীগী এন.সি.তি. সরকার, জি.এ.আই.এল. অমসুং ইন্দ্রপ্রাস্থা গ্যাস লিমিতেৎগা লোয়ননা পাইপ নেচুরেল গ্যাস শিন্দোকপগী চংশিল্লিবা অসি য়েংশিনখ্রে।
দিল্লীদা লৈরিবা চাওরাক্না ইন্দস্ত্রীগী ওইবা মফম ৫০দা লৈরিবা ইন্দস্ত্রীগী ওইবা য়ুনিৎ ১৬৪৪ শন্দোক্তুনা লৈরিবা অসি পাইপ নেচুরেল গ্যাস (পি.এন.জি.)দা ওন্থোক্লে হায়বা অসি খঙলে। অয়াম্বা ইন্দস্ত্রীশিং অসি পি.এন.জি. শিজিন্নরে অদুবু কম্মিসন অসিনা কোক চিক্লিবা অসি হৌজিক দিল্লী অমসুং লৈবাক অসিগী কোনুং ওইরিবা মফম অসিদা মরুওইনা নুংশিৎকি পোল্লুসন থোকহনবা হায়বা অসি ইন্দস্ত্রীশিং অসিনা মরম ওইরিবনি মরম অদুনা মশক খঙলবা ইন্দস্ত্রীশিং অসি পি.এন.জি.দা ওন্থোকপা অসিনি। ইন্দ্রপ্রাস্থা গ্যাস লিমিতেৎ (আই.জি.এল.) অমসুং গ্যাস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া লিমিতেৎ (জি.এ.আই.এল.) না পাইপলাইনগী নেতৱার্ক, মিতরিং অমসুং মরী লৈনবা মচাকশিং অসি লোয়শিল্লকপদা নুঙাইবা ফাওখি।
এম./এস. আই.জি.এল., দিল্লী পোল্লুসন কন্ত্রোল কম্মিতি অমসুং দিল্লীগী এন.সি.তি.গী সরকারবু য়াম্না নক্ননা ইন্দস্ত্রীগী য়ুনিৎশিং অসিগা পাও ফাওনদুনা পি.এন.জি. শিন্দোকপগী থবক অসি ২০২১গী জানুৱারীগী ৩১ ফাওবদা লোইশিন্নবা হায়রি। দি.পি.সি.সি.দা অয়াবা পীদবা ফুইল শিজিন্নবা ইন্দস্ত্রী মশক খংদোক্নবা খঙহনখ্রে অমসুং হায়রিবা অসি ইন্দবশিং অহকপা চৈরাক্কী থবক লৌখৎনবা খঙহনখ্রে।

Ministry of Environment, Forest and Climate Change
Air Quality Commission directs for 100 percent switching over of industries in Delhi to PNG.
Delhi Pollution Control Committee directed to identify the industries using unapproved fuels and take stringent penal action in case of non-compliance.
22 DEC 2020 1:56PM by PIB Delhi
The Commission for Air Quality Management in NCR and Adjoining Areas reviewed the progress of switching over of Industries operating in Delhi to Piped Natural Gas with the Government of NCT of Delhi, GAIL and Indraprastha Gas Limited.
About 1644 of Industrial Units spread across 50 industrial areas in Delhi had been identified to switch over to Piped Natural Gas (PNG). Though sizeable number of Industries are using PNG, the Commission stressed the need to switch over to PNG by all identified Industries in Delhi considering the fact that industrial sector is one of the major contributors to air pollution in Delhi and National Capital Region. Indraprastha Gas Limited (IGL) and Gas Authority of India Limited (GAIL) were impressed upon to complete the pipeline network, metering and associated infrastructure.
M/s IGL, Delhi Pollution Control Committee and Government of NCT of Delhi were also asked to work in close coordination with the industrial units so as to target completion of infrastructure works and complete switch over to PNG, by all the identified industrial units in Delhi, by 31st January, 2021. DPCC was also directed to inspect and identify the industries using unapproved fuels and to take stringent penal action in case of non-compliances.