প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকাঃ ভাৰত-ভিয়েটনাম ভাৰ্চুৱেল সন্মিলন (২১ ডিচেম্বৰ, ২০২০)
21 DEC 2020 7:50PM by PIB Guwahati
ক্ৰমিক নং
দস্তাবেজ
ভাৰতীয় পক্ষ
ভিয়েটনামৰ পক্ষ
১।
শান্তি, সমৃদ্ধি আৰু জনতাৰ অৰ্থে ভাৰত-ভিয়েটনামৰ যুটীয়া লক্ষ্য।
ভাৰত-ভিয়েটনামৰ বিস্তৃত কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ ভৱিষ্যৎ অগ্ৰগতি, বদ্ধমূল ঐতিহাসিক আৰু সাংস্কৃতিক সম্পৰ্ক, উমৈহতীয়া মূল্য আৰু স্বাৰ্থৰ ভেটি নিৰ্মাণ আৰু দুই ৰাষ্ট্ৰৰ মাজত পাৰস্পৰিক কৌশলী বিশ্বাস আৰু বুজা-বুজিক আগবঢ়াই নিবলৈ।
প্ৰধানমন্ত্ৰীসকলৰদ্বাৰা গৃহীত
২।
বিস্তৃত কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ পৰৱৰ্তী ৰূপায়ণৰ অৰ্থে ২০২১-২০২৩ সময়ছোৱাৰ বাবে কৰ্ম পন্থা।
২০২১-২০২৩ সময়ছোৱাত উভয় পক্ষৰদ্বাৰা প্ৰস্তাৱিত নিকপকপীয়া কৰ্মৰ জৰিয়তে “শান্তি, সমৃদ্ধি আৰু জনতাৰ অৰ্থে যুটীয়া লক্ষ্য”ৰ ৰূপায়ণ।
ডঃ এছ. জয়শংকৰ
বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
শ্ৰী ফাম বিন মিন
উপ প্ৰধানমন্ত্ৰী ও বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
৩।
ভাৰতৰ প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰতিৰক্ষা উৎপাদন বিভাগ আৰু ভিয়েটনামৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰতিৰক্ষা উদ্যোগৰ সাধাৰণ বিভাগৰ মাজত প্ৰতিৰক্ষা উদ্যোগৰ সহযোগিতা সন্দৰ্ভত ৰূপায়ণৰ ব্যৱস্থা।
দুয়োখন দেশৰ প্ৰতিৰক্ষা উদ্যোগসমূহৰ মাজত সহযোগিতাক প্ৰোৎসাহিত কৰি তুলিবলৈ কাৰ্যপন্থা আগবঢ়াবলৈ।
শ্ৰী সুৰেন্দ্ৰ প্ৰসাদ যাদৱ
যুটীয়া সচিব (নৌসেনা প্ৰণালী)
মেজৰ জেনেৰেল লুং থান চৌং
উপাধ্যক্ষ
৪।
ভাৰতৰ দূতাবাস, হানৈ আৰু ভিয়েটনামৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ টেলিকমিউনিকেশ্যন বিশ্ববিদ্যালয়ৰ মাজত ৰাষ্ট্ৰীয় টেলিকমিউনিকেশ্যন বিশ্ববিদ্যালয়, না ট্ৰাংগ, ভিয়েটনামৰ আৰ্মি ছফ্টৱেৰ পাৰ্কৰ অৰ্থে $৫ নিযুত ইণ্ডিয়ান গ্ৰান্ট এচিটেন্সৰ বাবে চুক্তি।
ছফ্টৱেৰ এপ্লিকেশ্যনসমূহৰ ক্ষেত্ৰখনত প্ৰশিক্ষণ আৰু সেৱাৰ অৰ্থে সুবিধাসহ টেলিকমিউনিকেশ্যন বিশ্ববিদ্যালয়, না ট্ৰাংগৰ আৰ্মি ছফ্টৱেৰ পাৰ্কত আইটি আন্তঃগাঁথনি স্থাপন সহজতৰ কৰি তুলিবলৈ।
শ্ৰী প্ৰণয় বাৰ্মা
ভিয়েটনামৰ ভাৰতৰ এম্বেচাদৰ
কৰ্ণেল লি জুৱান হাং,
ৰেক্টৰ
৫।
চেন্টাৰ ফৰ ইউনাইটেড নেশ্যনছ পিছকিপিং অপাৰেশ্যন, ভাৰত আৰু ভিয়েটনাম ডিপাৰ্টমেন্ট অৱ পিছকিপিং অপাৰেশ্যন ফৰ ক’অপাৰেশ্যন ইন ইউনাইটেড নেশ্যনছ পিছকিপিঙৰ মাজত ৰূপায়ণৰ চুক্তি।
ইউএন পিছকিপিঙৰ ক্ষেত্ৰখনত সহযোগিতাৰ উন্নয়নৰ অৰ্থে বিশেষীকৃত ক্ৰিয়া-কলাপসমূহ চিনাক্ত কৰিবলৈ।
মেজৰ জেনেৰেল অনিল কুমাৰ কাছিদ
অতিৰিক্ত সঞ্চালক প্ৰধান (আইচি)
মেজৰ জেনেৰেল হং কিম ফুং
সঞ্চালক
৬।
ভাৰতৰ এট’মিক এনাৰ্জি ৰেগুলেটৰী ব’ৰ্ড (AERB) আৰু ভিয়েটনাম এজেন্সী ফৰ ৰেডিয়েশ্যন এণ্ড নিউক্লিয়াৰ ছেফটি (VARANS)ৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি।
ৰেডিয়েশ্যন সুৰক্ষা আৰু পাৰমাণৱিক সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰসমূহত দুয়োখন দেশৰ নিয়ামক সংস্থাৰ মাজত পাৰস্পৰিক সহযোগিতাক প্ৰোৎসাহিত কৰি তুলিবলৈ।
শ্ৰী জি. নাগেশ্বৰ ৰাও
অধ্যক্ষ
প্ৰফেচৰ গুয়েন টুৱান খাই
সঞ্চালক প্ৰধান
৭।
চিএছআইআৰ-ইণ্ডিয়ান ইনষ্টিটিউট অৱ পেট্ৰ’লিয়াম আৰু ভিয়েটনাম পেট্ৰ’লিয়াম ইনষ্টিটিউটৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি।
পেট্ৰ’লিয়াম গৱেষণা আৰু প্ৰশিক্ষণত সহযোগিতাক প্ৰোৎসাহিত কৰি তুলিবলৈ।
ডঃ অঞ্জন ৰায়
সঞ্চালক
শ্ৰী গুয়েন আন ডাও
সঞ্চালক
৮।
ভাৰতৰ টাটা মেম’ৰিয়েল চেন্টাৰ আৰু ভিয়েটনাম নেশ্যনেল কেন্সাৰ হাস্পতালৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি।
কৰ্কট ৰোগীসকলৰ অৰ্থে প্ৰশিক্ষণ আৰু বৈজ্ঞানিক গৱেষণা, হেল্থ কেয়াৰ সেৱা, ডায়েগনছিচ আৰু চিকিৎসাত সহযোগিতা ক্ষেত্ৰসমূহত আদান-প্ৰদানক প্ৰোৎসাহিত কৰি তুলিবলৈ।
ডঃ ৰাজেন্দ্ৰ এ বাডৱে
সঞ্চালক
শ্ৰী লি ভান কোৱাং
সঞ্চালক
৯।
ভাৰতৰ নেশ্যনেল ছ’লাৰ ফেডাৰেশ্যন আৰু ভিয়েটনাম ক্লিন এনাৰ্জি এছ’চিয়েশ্যনৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি।
ভাৰতীয় আৰু ভিয়েটনামৰ সৌৰ শক্তি উদ্য়োগসমূহৰ মাজত জ্ঞান, উত্তম পন্থা, তথ্যৰ আদান-প্ৰদানক প্ৰোৎসাহিত কৰি তুলিবলৈ আৰু ভাৰত আৰু ভিয়েটনামত সৌৰ শক্তিক প্ৰোৎসাহিত কৰি তুলিবলৈ নতুন বাণিজ্যিক সুযোগৰ সন্ধান কৰিবলৈ।
শ্ৰী প্ৰণৱ আৰ. মেহতা
অধ্যক্ষ
শ্ৰী ডাউ ডু ডৌং
অধ্যক্ষ
ঘোষণাঃ
১। ভাৰত চৰকাৰৰদ্বাৰা ভিয়েটনামলৈ আগবঢ়োৱা $ ১০০ নিযুত ডিফেন্স লাইন অৱ ক্ৰেডিটৰ অধীনত ভিয়েটনাম ব’ৰ্ডাৰ গাৰ্ড কামাণ্ডৰ অৰ্থে হাই স্পীড গাৰ্ড ব’ট (HSGB) নিৰ্মাণ প্ৰকল্পৰ ৰূপায়ণ; ভিয়েটনামক এখন সম্পূৰ্ণ এইচএছজিবি আগবঢ়োৱা; ভাৰতত নিৰ্মাণ কৰা দুখন এইচএছজিবি মুকলি; আৰু ভিয়েটনামত নিৰ্মাণৰ অৰ্থে সাত এইচএছজিবি ৰ কীল-লেয়িং।
২। ভিয়েটনামৰ নিন থুৱান উপকূলৰ স্থানীয় লোকসকলৰ সুবিধাৰ্থে $১.৫ নিযুতৰ ভাৰতীয় ‘গ্ৰান্ট-ইন-এইড’ সাহাৰ্য্যৰ সৈতে সাত উন্নয়ন প্ৰকল্প সম্পূৰ্ণ আৰু হস্তান্তৰ।
৩। সাম্প্ৰতিক পাঁচৰপৰা ২০২১-২০২২ বিত্তীয় বৰ্ষৰপৰা দহলৈ বাৰ্ষিক কুইক ইমপেক্ট প্ৰজেক্ট (QIP)সমূহৰ সংখ্যা বৃদ্ধি কৰা।
৪। ভিয়েটনাম (মাই চনস্থিত মন্দিৰৰ এফ-ব্লক; কোৱাং নাম উপকূলৰ ডং ডুং বৌদ্ধ বিহাৰ; আৰু ফু য়েন উপকূলৰ হান চাম টাৱাৰ)ৰ ঐতিহ্য সংৰক্ষণত তিনি নতুন উন্নয়ন অংশীদাৰিত্ব প্ৰকল্প।
৫। ভাৰত-ভিয়েটনাম সভ্যতা আৰু সাংস্কৃতিক সম্পৰ্ক সন্দৰ্ভত বিশ্বকোষ প্ৰস্তুতৰ অৰ্থে দ্বিপাক্ষিক প্ৰকল্প মুকলি।

Prime Minister's Office
List of Outcomes: India - Vietnam Virtual Summit (December 21, 2020)
21 DEC 2020 7:50PM by PIB Delhi
S.No Documents Indian side Vietnamese side
1. India-Vietnam Joint Vision for Peace, Prosperity and People.
To guide the future development of India - Vietnam Comprehensive StrategicPartnership,building upon the foundations of deep-rooted historical and cultural bonds, shared values and interests, and mutual strategic trust and understanding between the two countries.
Adopted by Prime Ministers
2. Plan of Action for period 2021-2023 for further implementation of Comprehensive Strategic Partnership.
To implement the "Joint Vision for Peace, Prosperity and People” through concrete actions proposed to be taken by both sides during 2021-2023.
Dr. S. Jaishankar
External Affairs Minister
Mr. Pham Binh Minh
Deputy Prime Minister & Minister of Foreign Affairs
3.
Implementing Arrangement on Defence Industry Cooperation between Dept. of Defence Production, Ministry of Defence, India and General Dept. of Defence Industry, Ministry of National Defence, Vietnam.
To provide a framework for promoting cooperation between the defence industries of the two countries.
Mr. Surendra Prasad Yadav
Joint Secretary (Naval Systems)
Maj Gen. Luong Thanh Chuong
Vice Chairman
4.
Agreement for US$ 5 million Indian Grant Assistance for Army Software Park at National Telecommunications University, Nha Trang, Vietnam between Embassy of India, Hanoi and Telecommunications University, Ministry of National Defence, Vietnam.
To facilitate setting up of IT infrastructure at the Army Software Park in Telecommunications University, Nha Trang, with provision for training and services in the field of software applications.
Shri Pranay Verma
Ambassador of India to Vietnam
Col. Le Xuan Hung,
Rector
5.
Implementing Arrangement between Centre for United Nations Peacekeeping Operations, India and Vietnam Dept. of Peacekeeping Operations for Cooperation in United Nation Peacekeeping.
To identify specific activities for development of cooperation in the field of UN Peacekeeping.
Maj. Gen. Anil Kr. Kashid
Additional Director General (IC)
Maj. Gen. Hoang Kim Phung
Director
6.
MOU between India’s Atomic Energy Regulatory Board (AERB) and Vietnam Agency for Radiation and Nuclear Safety (VARANS).
To promote mutual cooperation between the regulatory bodies of the two countries in the fields of radiation protection and nuclear safety.
Shri G. Nageswara Rao
Chairman
Prof. Nguyen Tuan Khai
Director General
7.
MOU between CSIR-Indian Institute of Petroleum and Vietnam Petroleum Institute.
To promote cooperation in petroleum research and training.
Dr. Anjan Ray
Director
Mr. Nguyen Anh Duo
Director
8.
MOU between Tata Memorial Centre of India and Vietnam National Cancer Hospital.
To promote exchanges in the areas of training and scientific research, health care services, collaboration in diagnosis and treatment for cancer patients.
Dr. Rajendra A Badwe
Director
Mr. Le Van Quang
Director
9.
MOU between National Solar Federation of India and Vietnam Clean Energy Association.
To promote exchange of knowledge, best practices, information between Indian and Vietnamese solar power industries and to explore new business opportunities to promote solar power in India and Vietnam.
Shri Pranav R. Mehta
Chairman
Mr. Dao Du Duong
President
Announcements made:
1. Implementation of the High Speed Guard Boat (HSGB) Manufacturing Project for Vietnam Border Guard Command under the US$ 100 million Defence Line of Credit extended by Government of India to Vietnam; handing over of one completed HSGB to Vietnam; launch of two HSGBs manufactured in India; and keel-laying of seven HSGBs to be manufactured in Vietnam.
2. Completion and handing over of seven Development Projects with Indian ‘Grant-in-Aid’ Assistance of US$ 1.5 million for the benefit of local community in Vietnam’s Ninh Thuan province.
3. Enhancing the number of annual Quick Impact Projects (QIPs) from currently five to ten commencing FY 2021-2022.
4. Three new Development Partnership projects in heritage conservation in Vietnam (F-block of Temple at My Son; Dong Duong Buddhist Monastery in Quang Nam province; and Nhan Cham Tower in Phu Yen province).
5. Launch of bilateral project for preparing an Encyclopedia on India - Vietnam Civilizational and Cultural Relations.