উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ইলুরুদা লৈরিবা খ্বাইদগী ইনৌ নৌবা হকশেলগী ফিভম অসিগী মতাংদা হেল্থ সেক্রেতরীনা উপ-রাস্ত্রাপতিদা শম্লক্না ফোংদোকখ্রে
অনৌবা কেস মশিং অসুক্কী মতিক হন্থরকখ্রে-সেক্রেতরীনা ভি-পিদা হায়খ্রে
12 DEC 2020 6:22PM by PIB Imphal
ঙসি উপ-রাস্ত্রপতি নিবাস্তা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ ভুশন অমসুং জোইন্ত সেক্রেতরী (ঐচ অমসুং এফ.দবল্যু.) শ্রী লাব অগর্ৱালনা উপ-রাস্ত্রপতি শ্রী এম.ভেনকাইহ নাইদু উন্নখ্রে অমসুং আন্ধ্র প্রদেশকী ইলুরুদা লাইনা-লাইওং খঙদবা অমনা মীওই ময়াম অমা হোস্পিতেলাইজেসন তৌহনখিবা অসিগী খ্বাইদগী ইনৌ নৌবা হকশেলগী ফিভম অসিগী মতাংদা মঙোন্দা ফোংদোকখ্রে৷ মফম অদুদা লৈরিবা মীওইশিং অদুনা তন্থবা, গ্যান মাংলকপা, কোক চিকপা অমসুং ওবা য়াওনা সিম্পতমশিং উৎলে হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷
মতুং তারকপদা মফম অদুদা লৈরিবা হকশেল অদুগী ফিভম অদুগী মতাংদা উপ-রাস্ত্রপতিনা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী শ্রী হার্শ বর্ধনগা ৱারি শান্নরবা মতুংদা ২০২০গী দিসেম্বর ৮দা মেদিকেল এক্সপর্তশিংগী তীম অমা সেন্তর অসিনা থাখ্রে৷
ইলুরুগী শোকহল্লিবা মফমশিং অসি চৎলুবা সেন্ত্রেল কম্মিতী অসিনা ফংলকপা প্রিলিমিনরী ফাইন্দিংশিং অদিগী মতাংদা হকশেলগী সেক্রেতরীনা শ্রী নাইদুদা শম্লক্না ফোংদোকখ্রে৷ সেন্ত্রেল তীম অসিনা দিল্লিদা হল্লক্লবা মতমদা অকুপ্পা মরোলগী রিপোর্ত অমা শেম্লগনি অমসুং মদুগী মতুং ইন্না তঙাই ফদবা এদবাইজরী অদুসু ইসু তৌরগনি হায়না সেক্রেতরী অসিনা ফোংদোকখ্রে৷
২০২০গী দিসেম্বর ১১দা অনৌবা কেস ০২ খক্তমক রিপোর্ত তৌরক্তুনা ইলুরুদা থোক্লিবা লাইনা অসিগী অনৌবা কেস মশিং অদু অসুক্কী মতিক হন্থরকখ্রে হায়না উপ-রাস্ত্রপতিদা ফোংদোকখ্রে৷ ফিভম অসিগী মতাংদা নিংথীনা য়েংশিন্নবা অমসুং তঙাই ফদবা এক্সন পুম্নমক লৌখৎনবা শ্রী নাইদুনা হেল্থ সেক্রেতরীদা হায়খ্রে৷

Vice President's Secretariat
Health Secretary briefs the Vice President on latest health situation in Eluru
Number of new cases has come down sharply – Secretary tells VP
12 DEC 2020 6:22PM by PIB Delhi
Shri Rajesh Bhushan, Secretary, Ministry of Health & Family Welfare and Shri Lav Agarwal, Joint Secretary (H&FW) called on the Vice President, Shri M. Venkaiah Naidu at Upa-Rashtrapati Nivas today and apprised him of the latest health situation in Eluru, Andhra Pradesh in the backdrop of many people being hospitalized with an undiagnosed illness. The people there reportedly suffered from dizziness, fainting spells, headache and vomiting.
Thereafter, the Centre had rushed a team of medical experts to Eluru on 8th December, 2020 after the Vice President spoke to Union Health Minister, Shri Harsh Vardhan regarding the health situation there.
The Health Secretary briefed Shri Naidu on the preliminary findings of the Central Committee that visited the affected areas in Eluru. The Secretary said that a detailed report will be prepared on the Central team’s returns to Delhi and necessary advisory will be issued accordingly.
The Vice President was told that the number of new cases in Eluru has come down sharply with only 02 new cases reported on 11th December, 2020. Shri Naidu asked the Health Secretary to keep a watch on the situation and take all necessary actions.