উপ-রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
উপ-রাস্ত্রপতিগী ইন্তরভেন্সনগী মতুং ইন্না সেন্তরনা ইলুরুদা অথুবা মতমদা মেদিকেল এক্সপর্ত তীমশিং থাগদৌরি
আন্ধ্র প্রদেশকী ইলুরুদা মরম খঙদবা লাইয়োং অমনা অঙাংশিং নাহন্দুনা হোস্পিতেলাইজ তৌখ্রবা মতুং অসিদা উপ রাস্ত্রপতিনা কেন্দ্রগী হকশেলগী মন্ত্রীগা ৱারি শানখ্রে
হকশেল মন্ত্রীনা মতেং পুম্নমক পীগনি হায়না থাজবা পীরকখ্রে; সেম্পলশিংগী রিপোর্ত ঙাইরি হায়না ফোংদোকখ্রে
ঈগী সেম্পলশিং এ.আই.আই.এম.এস. দিল্লীদা থাখ্রে হায়না উপ রাস্ত্রপতিদা খঙহল্লকখ্রে
07 DEC 2020 6:00PM by PIB Imphal
হৌখিবা নুমিৎ খরনি অসিদা লাইয়োং খঙদনা নারকপা অঙাংশিং হোস্পিতেলাইজ তৌরকখিবা অসিদা ঙসি উপ- রাস্ত্রপতি শ্রী এম ভেনকাইহ নাইদুনা কেন্দ্রগী হকশেলগী মন্ত্রী শ্রী হার্শ বর্ধনগা ৱারি শান্নরবা মতুংদা আন্ধ্র প্রদেশকী ইলুরুদা মীওই অহুম্না শাবা মেদিকেল এক্সপর্তশিংগী তীম অমা কেন্দ্রনা থারগনি৷
অঙাং ৩০০ হেন্না নারে হায়বা রিপোর্ত অসি ফংবদগী ফর্স্তহেন্দগীদমক উপ-রাস্ত্রপতি অসিনা অহানবদা জিলা অসিগী কল্লেক্তর অসিগা ৱারি শান্নখ্রে৷ মতুং তারকপদা মহাক্না মঙ্গলাগিরিদা লৈরিবা এ.আই.আই.এম.এস.কী দাইরেক্তর অমসুং দিল্লীদা লৈরিবা এ.আই.আই.এম.এস.কী দাইরেক্তরগা ৱারি শান্নখি অমসুং অঙাংশিং অসিগী ঈগী সেম্পলশিং অদু দিল্লীদা থাখ্রে হায়না ফোংদোকরকখি৷
মতুং তারকপদা উপ-রাস্ত্রপতি অসিনা শ্রী হার্শ বর্ধনগা ৱারি শান্নখ্রে অমসুং শোকহল্লিবা অঙাংশিং অসি লাইয়েংবদা পাংবা য়াবা মতেং পুম্নমক পাংনবা মঙোন্দা হায়জখ্রে৷ লেব রিপোর্তশিং অসি ফংলবা মতমদা লাইনা অসিগী হৌরকফম অদু থিগৎনবা লৌখৎপা য়াবা খোংথাং পুম্নমক লৌখৎলগনি হায়না মন্ত্রী অদুনা মঙোন্দা থাজবা পীরকখ্রে৷
ঈগী সেম্পলশিং অসিগী রিপোর্তশিং অসি ফংলবা মতমদা লাইনা অসি লাইয়েং চৎথবা হৌরগনি হায়না কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী অমসুং এ.আই.আই.এম.এস.কী দাইরেক্তর অদুনা উপ-রাস্ত্রপতিদা থাজবা পীরকখ্রে৷
অঙাংশিংগী মরক্তা লাইয়োং খঙদনা নাহল্লক্লিবা লাইনা অসিগী মরমশিং অদু খঙদোক্নবা তঙাই ফদবা খোঙথাং পুম্নমক লৌখৎলে হায়না জিলা অদুগী কল্লেক্তর রেবু মুত্যলা রাজুনা উপ-রাস্ত্রপতিদা ফোংদোরকখ্রে৷ য়ুমথোং খুদিং চংদুনা সর্ভে অমা পাংথোকখ্রে অমসুং গুন্তর অমসুং কৃস্ন জিলাশিং অসিদগী মেদিকেল তীমশিং থাদুনা মথৌ তৌহনখ্রে৷
অঙাংশিং অসি হৈনিংদবা, চোকথগনবা, কোক চিকপা অমসুং ওবা য়াওবা লাইয়োংশিং উৎলকই হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷
ঙরাং থোকখিবা থৌদোক অসিগী মতাংদা এ.আই.আই.এম.এস.তগী পোইজন কন্ত্রোল তীম অমগা ইলুরুগী দোক্তরশিং অসিগা ৱারি শান্নদুনা খন্না নৈনখ্রে হায়না উপ রাস্ত্রপতি অসিদা ফোংদোরকখ্রে৷
জিলা অসিগী হৌজিক থোকহল্লিবা ইপিদেমিওলোজিকেল অমসুং ক্লিনিকেল দাতা অসি য়েংলগা মখাগী সেন্ত্রেল তীম মেম্বরশিং অসি থারগনি হায়না কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না ফোংদোরকখ্রে:
১. এ.আই.আই.এম.এস.তগী এসোসিয়েত প্রোফেসর(ইমর্জেন্সী মেদিসিন) দা. জমশেদ নায়র,
২. এন.আই.ভি. পুনেগী ভাইরোলোজিস্ত দা. অবিনাশ দিওশতৱর
৩. দিল্লীগী এন.সি.দি.সি.দগী পি.ঐচ. এক্সপর্ত দি.ৱাই. দাইরেক্তর দা. সনকেৎ কুলকার্নি

Vice President's Secretariat
Centre rushing medical experts team to Eluru following Vice President’s intervention
Vice President speaks to Union Health Minister after children with an undiagnosed illness are hospitalized in Eluru, Andhra Pradesh
Health minister assures all help; says reports of samples are awaited
Vice President was informed that blood samples sent to AIIMS Delhi
07 DEC 2020 6:00PM by PIB Delhi
The Centre is rushing a three-member team of medical experts to Eluru in Andhra Pradesh after the Vice President Shri M Venkaiah Naidu today spoke to Union Health Minister, Shri Harsh Vardhan after scores of children were hospitalised with an undiagnosed illness in the past few days.
On seeing reports of more than 300 children becoming ill, the Vice President initially spoke to the district collector for firsthand information. He later spoke to the Director, AIIMS at Mangalagiri and Director, AIIMS Delhi and was informed that blood samples of the children were sent to Delhi.
Subsequently, the Vice President spoke to Shri Harsh Vardhan and asked him to extend all necessary help in diagnosing and providing treatment to the afflicted children. The minister assured him that all steps would be taken to find out the cause of the illness once the lab reports are received.
The Union Health Minister and the Director of AIIMS assured the Vice President that treatment would be taken up upon diagnosis of the illness on receiving the reports of the blood samples.
The District Collector, Revu Mutyala Raju informed the Vice President that necessary measures were being taken to ascertain the reasons for the illness among the children. He said that a door-to-door survey was being conducted and medical teams from Guntur and Krishna Districts were pressed into service.
The children reportedly suffered from dizziness, fainting spells, headache and vomiting.
The Vice President was also informed that a poison control team from AIIMS had discussed with the Doctors at Eluru regarding the incidence yesterday.
The Union Health Ministry informed that in the wake of the available epidemiological and clinical data from the district, the following central team members are being sent:
1. Dr. Jamshed Nayar, Associate Professor (Emergency Medicine) from AIIMS,
2. Dr Avinash Deoshtawar, Virologist, NIV PUNE
3. Dr. Sanket Kulkarni, Dy. Director, PH Expert from NCDC, Delhi