প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং স্তেত ওফ কাতরগী অমির হিজ হায়নেস শৈখ তামিম বিন হমাদ অল-থানিগী মরক্তা তেলেফোন্দা ৱারি শানবা
08 DEC 2020 1:55PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা স্তেত ওফ কাতরগী অমির হিজ হায়নেস শৈখ তামিম বিন হমাদ অল-থানিগা লোয়ননা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হিজ হায়নেস অমিরগী মফমদা লাক্কদৌরিবা কতরগী নেস্নেল দেগীদমক মহাক্কী ওইবা য়াইফ পাউজেল পীখি। য়াইফ পাউজেল অদুগীদমক প্রধান মন্ত্রীবু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা হিজ হায়নেস অমিরনা নেস্নেল দে থৌরমদা কতরদা লৈরিবা ইন্দিয়ন কমুনিতীনা থৱায় য়াউনা শরুক য়াবগীদমক অপেনবা ফোংদোকখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রীগী মফমদা হন্দক্তা পাংথোকখিবা দিৱালি কুমহৈগীদমক য়াইফ পাউজেলসু পীখি।
লুচিংবা অনিনা ইনভেস্তমেন্ত ফ্লোজ অমসুং ইনর্জী সেক্যুরিতীগী লমদা লৈবাক অনিগী মরক্তা চাউনা তেংবাং পীনরিবা অদু খন্ন-নৈনখি, অমদি মসিগা মরী লৈননা হন্দক্তা খুমাং চাউশিনখিবা অদু নৌহৌনা য়েংশিনখি। কাতর ইনভেস্তমেন্ত ওথোরিতীনা ভারত্তা মখা তানা ইনভেস্তমেন্ত তৌবা লাইথোকহন্নবা অখন্নবা তাস্ক ফোর্স অমা শেমগৎনবা মখোয়না ৱারেপ লৌখি, অমসুং ভারত্তা ইনর্জী ভেল্যু চেন পুম্বদা কাতরগী ইনভেস্তমেন্তসু রিজোল্ব তৌখি।
লুচিংবশিংনা চাং নাইনা পাউ ফাওনবদসু য়ানবা পুরকখি, অমদি কোবিদ-১৯ লাইচৎনা ওইহল্লিবা পব্লিক-হেল্থকী ফিভম অসি হান্নগী ফিভমদা হঞ্জিল্লক্লবা মতুং হকথেংননা উনদুনা ৱারী শাননবা ৱাফম ফোংদোক্নখি।

Prime Minister's Office
Telephone conversation between Prime Minister and His Highness Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani, Amir of the State of Qatar
08 DEC 2020 1:55PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on telephone with His Highness Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani, Amir of the State of Qatar.
Prime Minister conveyed his felicitations to H.H. The Amir for the forthcoming National Day of Qatar. While thanking Prime Minister for the greetings, H.H. The Amir appreciated the enthusiasm with which the Indian community in Qatar participates in the National Day celebrations. He also conveyed warm greetings to Prime Minister for the recent Diwali festival.
The two leaders discussed the robust cooperation between both countries in the fields of investment flows and energy security, and reviewed recent positive developments in this regard. They decided to create a special Task-Force to further facilitate investments by Qatar Investment Authority into India, and also resolved to explore Qatari investments in the entire energy value-chain in India.
The leaders agreed to remain in regular touch, and looked forward to meeting in-person after the normalisation of the public-health situation caused by the COVID-19 pandemic.